Baby in bad - Babyforum

Lenie - schreef op 28-01 om 18:36
Ik heb een vraag 
Mijn zoontje is nu bijna 3 maanden maar past niet meer in het badje. Zelf heb ik een inloopdouche. Wat zou een oplossing kunnen zijn om hem in bad te doen? Mee onder de douche nemen vind ik griezelig, is allemaal zo glibberig en hij is best beweeglijk
Groetjes Lenie
10 antwoorden en 2420850x bekeken
Beagle - schreef op 28-01 om 18:49
10 weken
De tummytub kunnen ze best lang in zitten.
Je hebt van die zit/ lig bakjes voor in bad maar die zou je ook onder de douche kunnen zetten 
Meestal ga k samen met mijn dochter in bad, maar als we douche ga ik vaak met haar op de grond zitten, het is inderdaad erg glibberig. 
Je hebt ook speciale douche handschoenen voor de baby vast te houden. Maar je zou ook een handdoek kunnen gebruiken 
Anne - schreef op 28-01 om 19:14
34 weken
Hoor vaak dat mensen een hydrofiel over de arm leggen zodat het minder glad is. Is even een lastige tijd, op een gegeven moment gaan ze zitten en gaat het makkelijker. In die periode ging mijn man vaak met haar douchen en droogde ik daarna af. Hij vond het namelijk niet eng, ik wel. Wellicht ook een optie?
Lenie - schreef op 28-01 om 19:53
Dankjewel voor het advies, ik heb al een opvouwbaar badje besteld maar die is ook te klein. Sil is namelijk erg lang 59,5 cm. Als hij languit in het badje ligt, ligt hij strak tegen de bovenkant aan. Ik ga het met een handdoek proberen onder de douche. 
Hartje - schreef op 29-01 om 15:34
Dan zul je hem meer overeind moeten houden tot ie zelf kan zitten. Tuurlijk past hij er nog in, hier pas peuter er ook nog in. Idd niet meer horizontaal maar hij is steeds verticaler gegaan tot hij zelf zat. 
Heb dit x mazzel met wat kleinere jongens, passen met 9 maanden nog id tummytub. En je raad het niet, maar m'n peuter ging er daarna in zitten, past dus ook nog! 
Vroeger zaten we met z'n 3en in zo'n babybad dus waar gaat 't mis? 
kruimel - schreef op 29-01 om 15:44
Wilde t net zeggen, mijn kids zijn tot ze +/-9maanden waren in het babybadje geweest! Niet in een tummytub (emmer) maar een gewoon badje. Ze hoeven toch niet languit te kunnen liggen? Onderstaande hebben wij, zit ook een handige “rand”/uitsparing onder in waar de billen op blijven hangen zeg maar..


https://www.prenatal.nl/bad-en-verzorging/badderen/babybadjes-en-standaards/bebe-jou-thermobad-0451650013.html?dwvar_0451650013_kleurnaam_60=Silver&cgid=242#sz=12&start=13
Falca - schreef op 29-01 om 18:40
Mijn dochter is 2 en zit ook nog steeds in het baby badje. Liggen lukt haar nog nog wel maar dan steken de benen buiten het bad. Vind ze overigens een leuk spelletje. Ik heb hem wel op de grond staan sinds ze rechtop in bad zit. Helemaal omdat ze er nu natuurlijk ook zelf in en uit komt. 
Lenie - schreef op 31-01 om 10:13
Ik heb al een oplossing gevonden, zo kan hij lekker in het badje blijven gaan. Het leek mij ook sterk dan hij eruit groeit nu hij nog zo jong is.
Dank jullie wel voor de reacties
Anoniem (Gast) - schreef op 31-01 om 13:11
Hahaah mijn zoon js ook 75 cm en tien maanden hij kan allang niet languit als je het hebt over 56 cm.. dat was zijn geboortelengte dus dan zou hij nooit hebben gepast.. idd waar gaat het mis bij jou
Anoniem (Gast) - schreef op 31-01 om 13:13
En daarbij is mijn zoon11,5 kilo. Kan nog niet lang zitten dus was zoiezo zwaar maar het paste wel hoor
Anoniem (Gast) - schreef op 03-02 om 21:20
Ik douche ook al vanaf een paar maanden met mijn zoontje. Gewoon met een hydrofiel luier over de arm. Niet omdat hij niet meer in bad kan, maar omdat het gewoon soms praktischer en sneller is.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Baby in bad' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan