Financiele positie en zwanger worden - Babyforum

Zoë (Gast) - schreef op 07-11 om 15:20
Hi allemaal,
Vraagje aan iedereen die er iets nuttigs over kan zeggen: hoe veel inkomsten moet je minimaal hebben om een kindje te onderhouden? Hoeveel kost een kindje ongeveer? Ik lees op sites verschillende dingen dus zou het graag van ervaringsdeskundigen willen weten.
Man en ik willen niets liever dan proberen om zwanger te worden. Financieel is de situatie alleen niet zo goed en dat houd ons tegen.
Zoë
5 antwoorden en 45701949x bekeken
wipeout - schreef op 07-11 om 16:32
hoi zoe,
Dat is denk ik heel erg verschillend per persoon. Ik ben zelf nu ook bezig met zwanger worden en kijk al een beetje rond naar kinderwagens en bedjes en kleding. Je kan het zo duur en gek maken als je zelf wilt.
Aan luiers ben je veel kwijt, maar dan kan je ook ipv pampers voor etos of kruitvat luiers kiezen. En met voeding heb je ook veel verschillende soorten.
Ik zou als ik jou was gewoon even rond gaan kijken wat jullie je kindje willen gaan bieden...... Op die manier kan je een beetje kijken wat jullie kindje gaat kosten.
Dreamer - schreef op 09-11 om 12:53
Hoi Zoe, 
Kort geleden heb ik hier ook een vraag over geplaatst op het zwanger worden forum, misschien moet je die eens opzoeken daar zijn ook wat reacties op gekomen. 

Mijn man en ik willen ook erg graag een kindje, maar zijn er financieel nog niet klaar voor. 
Je kunt natuurlijk wel kosten besparen door in plaats van alles nieuw te kopen ook tweede hands artikelen te kopen. 
Maar zelfs tweede hands ben je veel geld kwijt en ik denk dat je altijd wel meer kwijt bent dan je van te voren hebt bepaald. 
Mijn man en ik hebben er geen problemen mee om tweede hands artikelen te kopen, maar hebben toch besloten te wachten om er eerst financieel beter voor te staan. Wij hebben daar samen serieuze plannen overgemaakt en willen er nu bewust voor sparen. 

Je moet ook nadenken of je borstvoeding wil geven, als je het wil en kan geven bespaar je op melkpoeder etc, maar als je het niet wil of kan geven is dat een extra kostenpost. 
En hoe ben je verzekerd voor zwangerschap en bevalling? zijn allemaal punten die extra kosten kunnen geven. 

Wat ik wel heb gedaan is uitzet lijsten van websites afgehaald en gekeken hoe duur de producten die ik nodig had ongeveer zouden kosten. Dit geeft je een goed beeld van dat wat je allemaal moet kopen en/of regelen. Misschien heb je nog een kennis die je baby spullen kan geven?

Mijn man en ik hebben besloten dat als wij ons kindje krijgen, wij ons kindje een goede toekomst willen bieden zonder dat wij het risico lopen schulden te krijgen etc. 
Het is erg pijnlijk en ik vind het ook helemaal niet leuk, maar ik denk wel dat het het beste is voor het kindje wat we ooit hopen te krijgen!

Succes met je beslissing!
Sanne (Gast) - schreef op 19-11 om 11:25
Ik denk dat het heel moeilijk is om te bepalen of het wel of niet verstandig is om een baby in je gezin te verwelkomen vanwege je financiële situatie. Soms raak je echter buiten de planning om zwanger zoals bij mij is gebeurd. Ik kon geen kinderen krijgen volgens een gyneacoloog in Utrecht maar raakte tegen de verwachting in toch zwanger. Dan zul je manieren moeten zoeken om de kosten te dragen. Je kunt tegenwoordig ook heel veel sites vinden online die kortingen geven op allerlei baby artikelen. Eén zo'n site is actiepagina.nl. Via hen kun je momenteel 20% krijgen op luiertassen bij Bol.com. Alle kleine beetjes helpen. Zo hebben mijn man en ik het ook gedaan. Ik weet niet of het mag maar hier heb je een link van actiepagina:
http://www.actiepagina.nl/actiecode_kortingscode/1/Bol

Heel veel succes met je beslissing!
Charley - schreef op 20-03 om 12:58
Hoi, mijn vriend en ik hebben het financieel erg zwaar en ik raakte onverwacht zwanger. Inmiddels is onze zoon 6 weekjes oud en alles gaat nu eigenlijk vanzelf. Natuurlijk hebben we zorgen maar zodra je die kleine vast hebt is het vergeten. Onze situatie is zo erg dat wij letterlijk aan het overleven zijn. Soms niet eens geld voor een behoorlijke maaltijd. Maar ik geef borstvoeding dus moet goed eten. Dan eet mijn vriend iets minder. Ook eten we vaak spaghetti of macaroni. Alles om maar wel luiers te kunnen kopen. En die halen we bij kruidvat, daar zijn ze dikker als pampers en goedkoop.
Om wel een uitzet bij elkaar te halen heb ik van een oud kastje met lades een commode gemaakt, een kinderwagen met bak en zitting voor als ie groter is, wieg, maxi-cosi en onderstel en veel kleding bij de kringloop gehaald. Ik ben in totaal niet meer als 75 euro kwijt aan dit. Flesjes in de uitverkoop bij euroland en we hebben een babyshower gegeven en daar kregen we ledikant en box. Zo kan je dus zelf bepalen hoe gek je het maakt. En als Nathan ouder is blijf ik bij de kringloop neuzen, want ze groeien zo uit de kleertjes.
Ik kan je vertellen dat geld een hoop kapot maakt (of het gebrek er aan) maar de komst van een kleine maakt dat meer dan goed. Je kan er ook voor kiezen om borstvoeding te geven en als dat lukt dan heb je zo ie zo de eerste 0-6 maanden geen zorgen over bijvoeden. Dat scheelt weer paar euro's. Dus als jullie echt graag kinderen willen, je hebt de kracht en zekerheid ergens diep in je om het allemaal te kunnen dragen. Want je financiele situatie kan over 5 jaar nog steeds het zelfde zijn, en leeftijd is ook wel bepalend, dan baal je dat je het niet eerder gedaan hebt. Heel veel sterkte en als het echt moet, ben je zo creatief dat je er geld aan overhoudt(grapje).

Groetjes Charley

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Financiele positie en zwanger worden ' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan