Babybadje of in grote bad? - Babyforum

Kiwi (Gast) - schreef op 17-11 om 11:51
Hey, vraagje voor de ervaren mama's hier  
Wij zijn zwanger voor de eerste keer. Mijn moeder geeft me langs alle kanten tips. Nu wil ze me overtuigen om te investeren in een 'babywastafel' met badje.. Wij wilden hem gewoon wassen in ons groot bad (of in een klein badje in bad). Maar volgens haar is dit niet doenbaar met zo een kleintje.. Zo een wastafel kost al snel rond de 200 euro dus wil graag weten of dit het echt waard is! Geven jullie de eerste maanden ook de voorkeur aan een badje op pootjes? 
Bedankt! 
4 antwoorden en 11689591x bekeken
Eefje - schreef op 17-11 om 12:17
Zo'n babybadje op ijzeren uitklapbaar onderstel is echt niet zo duur, je kunt het gewoon inklappen en wegzetten. Is heel makkelijk en handig!
Anoniem (Gast) - schreef op 17-11 om 19:23
Zelf wel een baby badje op pootjes gehad, en wel veel gebruikt ivm handige hoogte, een bestaand bad is zo laag. Als je dit niet aan wil schaffen zou je ook nog voor een badmatrasje kunnen gaan, die had ik ook en vond ik super fijn! Hoef je de baby niet continu te tillen maar kan hij lekker drijven (onder toezicht natuurlijk). Deze had ik van Doomoo. 
Kiki (Gast) - schreef op 17-11 om 22:39
Ha Kiwi, wij hebben altijd voor de eerste baby periode een badje op ijzeren opklapbare onderstel. Onder de 50 euro ben je klaar. Ik zou dat wel echt nemen, want je moet zelf de baby makkelijk kunnen baden als je bijv net bevallen bent of lichamelijk nog niet echt fit. Dan is het fijn dat je rechtop kan staan. Daarbij moet je het badje desinfecteren met alcohol voor je het vult met water, want het moet voor de pasgeboren baby heel steriel zijn. Zo’n kleintje moet je dan ook nog eens met 1 hand beethouden en zorgen dat ie niet wegglijdt en dan baden en wassen met je andere hand. Je gaat niet het grote bad helemaal desinfecteren. Desnoods koop je de standaard via marktplaats en het badje nieuw.
Kiwi (Gast) - schreef op 18-11 om 08:48
Hoi, bedankt voor jullie advies! Badje op pootjes is inderdaad dan wel een goed alternatief! Minder duur dan die wastafel en precies toch echt wel nodig.. Dan zullen dat maar doen!  

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Babybadje of in grote bad?' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan