Wanneer beginnen met oppas ? - Babyforum

- - schreef op 09-02 om 11:37
Hallo ! Wanneer zijn jullie voor het eerst begonnen met iemand anders op je kindje laten passen ? Mijn zoon is 2 maanden en ik zou wel weer is wat leuks met alleen mijn man willen gaan doen .. Alleen mijn moeder woont in Nederland en wij in Belgiƫ dus die kan niet even en avondje langs komen , mijn schoonmoeder is een ramp dus daar wil ik hem niet achter laten daarbij woont ze in Parijs .. Dus dan zou het iemand moeten zijn die ik dus niet echt ken.. En mijn zoontje die huilt van 7 tot 11 non stop (beetje stress van die dag eruit gooien) ik ben dan bang dat de gene die oppast dat niet aan kan of dat mijn zoontje nog erger huilt omdat het niet papa of mama is die hem troost.. Wat zou ik nou het beste kunnen doen ? Liefs manon
3 antwoorden en 45221626x bekeken
Iza - schreef op 09-02 om 12:57
met 5 weken hebben mijn ouders een avondje opgepast en tot nu toe hebben we nog geen 'onbekende' op laten passen maar dat is meer omdat onze ouders in de buurt wonen.
Persoonlijk zou ik ze pas bij een 'vreemde' laten wanneer je zoontje 's avonds lekker op een vaste tijd gaat slapen en het ergste huilen 's avonds voorbij is. Voor de oppas is het stress en voor je kleintje is het ook onwennig. Maar...ik snap dat je iets leuks wilt doen met je man! Heb je niet een goede vriendin of familielid waar je een goed gevoel bij hebt en waar je weet dat diegene rustig blijft en er tegen kan wanneer je zoontje een aantal uren huilt?
- - schreef op 10-02 om 20:44
Ik wil ook liever geen onbekende nu die nog zo jong is. Ik heb alleen geen vrienden die er echt op zitten te wachten om een avondje op te passen (ik ben zelf 20 mijn vrienden zijn dus nog druk aan het stappen ieder weekend). Maar toen heb ik even nagedacht en mijn man is een stuk ouder dan ik (29) , en die heeft wel een vriend die ook een kindje heeft , van 1,5. Dus ik hoop dat hun het niet erg vinden om een avondje op 2 kindjes te passen. Ik weet alleen niet of 2 maanden misschien wat vroeg is , is het bij jou goed gegaan met 5 weken. Dadelijk ga ik me weer overdreven veel zorgen maken ofzo. Bedankt voor je reactie ik ga nog maar is een rondje maken om te kijken of er meer mensen zijn die misschien is zouden willen oppassen ! Groetjes !
angelique (Gast) - schreef op 10-02 om 21:43
hoi ik ben zelf 20 jaar En ben 20 weken zwanger. Zelf heb ik ook een oppas kindje van 10 maanden. Toen ik daar voor het eerst ging oppassen was ze 5 maanden. Ze is nu helemaal aan me gewend. Ik zou wel een vaste oppas nemen!

groetjes

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer beginnen met oppas ?' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan