Zwangerschap en vriendschappen - Babyforum

Rosa (Gast) - schreef op 08-04 om 11:02
Hoi meiden vraagje aan iedereen die al zwanger /bevallen is zijn jullie vrienden kwijtgeraakt door de zwangerschap? K ben de enige in ons groepje dat al bezig is met zwanger proberen worden en als k luister naar hoe ze praten over kindjes krijgen dan is dat heel negatief. ik wil megagraag een gezinnetje maar k ben wel bang dat k mn vrienden kwijtraak
4 antwoorden en 44964703x bekeken
Iza - schreef op 08-04 om 12:54
Ja, sommige vrienden zul je minder zien doordat je zwanger bent maar vooral wanneer de kleine er is. Ik zie ook vrienden minder omdat deze een heel ander leven hebben en het doodnormaal vinden om op zaterdagavond pas om half twaalf af te spreken, dan lig ik dus al lang in bed door die twee druktemakers. Maar....je leert door je zwangerschap of je kleintje ook weer veel nieuwe meiden kennen waar je nieuwe en andere vriendschappen mee opbouwt. Je leven verandert nu eenmaal met de komst van je kleintje en dit heeft zeker effect op je sociaal leven, maar niet alleen maar negatief hoor!!
Mandy (Gast) - schreef op 08-04 om 13:45
mee eens! Ik was een van de laatste in onze vriendengroep die aan kinderen begon, dus ik was een van die mensen die het niet 'snapte' :-) Het is heel moeilijk je te verplaatsen in een zwangere vrouw/jonge moeder als je er zelf nog niet klaar voor bent. Toen ik eenmaal zelf kinderen kreeg, begreep ik hen veel beter en is de band met een paar nu beter dan van te voren.

Ik ben de meeste vrienden kwijtgeraakt toen de kleine er eenmaal was. En zoals iza zegt; je krijgt er nieuwe vrienden voor terug waar je je wel in herkent! Ik moet eerlijk zeggen dat mijn vriendenkring er mooier op geworden is!
Mommy-Of-Nyana - schreef op 09-04 om 16:56
ook hier merk je heel goed aan de vrienden...wij zijn aan de ene kant van de vriendenkring (angelo's kant) zijn we 2e met een kindje en aan mijn vrienden kant zijn we de eerste..
nou moet ik zeggen dat we bij vele wel de stap hebben gezet voor ook te beginnen want ik ben de jongste van de hele hoop op mijn beste vriendin na dan die is even oud..
maar ik heb wel probs gehad met mijn beste vriendin...
onze vriendschap begon wat te verwateren zien/zagen elkaar minder en smsten minder..
en moet zeggen we hebben open en bloot met elkaar gepraat en eerlijk gezegd wat we vonden en hoe we ons voelde en sinds dat gesprek is onze vriendschap weer sterker dan voorheen!!
en het is zoals ze zeggen je verliest vrienden maar krijgt er ook weer nieuwe in de plaats!!
Veel liefs
Olivia-Anna - schreef op 11-04 om 18:24
Tja ik kan het niet helpen maar als vrienden wegblijven omdat je een baby hebt,
dan zat de vriendschap niet erg diep.
Je echte vrienden zul je hoe dan ook houden hoor!!
Ook al moet iedereen effe aan de nieuwe situatie wennen, kan het juist je vriendschap versterken.
Alleen zul je inderdaad je tijd moeten verdelen.

Mijn man bijvoorbeeld gaat amper nog weg sinds de kleine er is, voorheen ging ie
vrijdags uit "Met de mannen"
maar nu is ie alleen maar thuis bij zijn kleine meisje..
Ter compensatie gaat ie dit weekend naar Nederland voor het verjaardagsfeest van zijn beste vriend die van niks weet, verassing dus!
En zo weet die ook weer dat mijn man hem nog niet vergeten is.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwangerschap en vriendschappen ' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan