18 en kinderwens - Babyforum

meisjevan18 (Gast) - schreef op 01-07 om 18:21
Hallo allemaal,
ik ben een meisje van 18 en mijn vriend is 20 jaar oud. Wij hebben beide een grote kinderwens. Mijn vriend is nu bezig met een vast contract van 30 uur in de week. Hierdoor zal hij rond de 1200 euro in de maand gaan verdienen. Ik werk 2 daagjes in de week. Dat is dus 200 euro in de maand. Nou zijn wij er achter gekomen dat wij een kind dus best kunnen betalen,maar zaten wij er beide mee dat we er andere mensen thuis er misschien mee lastig mee vallen. Wij zijn dus gaan zoeken hoe het zit met huurtoeslag. Nu is het zo dat wij. Als wij een kind hebben. 320 euro per maand huurtoeslag krijgen als wij een appartement van maximaal 710 euro hebben (dat is wel te doen!) Ook zouden wij kinderbijslag (64 euro) en kindgebonden budget van 86 euro krijgen. Dit lijkt ons te doen. Een kindje krijgen en dan meteen uit huis gaan. Graag wat meningen hierover!!
8 antwoorden en 11781905x bekeken
melise - schreef op 01-07 om 18:28
ben zelf jong mama geworden, 20. maar... wat ik je zou aanraden is om eerst een huisje te zoeken en dan aan kindjes beginnen  woning vinden is niet altijd even makkelijk spreek ik uit ervaring maar miss bij jullie in de buurt wel?
meisjevan18 (Gast) - schreef op 01-07 om 18:31
U denkt dat het financieel dus wel te doen is?  En ja hier is het een stuk makkelijker!!
melise - schreef op 01-07 om 18:38
als jullie echt zeker weten denken dit te willen, want een kindje kost een hoop geld maar ook een hoop aandacht! geld is eigenlijk niet eens het belangrijkste.. je moet je bedenken dat jullie het samen krap gaan krijgen, slapelozen nachten en kan jullie relatie dit al aan? en jullie huisje moet ook gevuld worden he.. dus ik zou zeggen eerst het huisje, dan het huisje vullen en kijken hoe het per maand gaat.. wat hou je per maand over en dan voor een kindje gaan
melise - schreef op 01-07 om 18:50
want er komt heel veel meer bij kijken..
-huur
-servicekosten
-gas, water en licht
-gemeenschappelijke belasting en waterschapbelasting
-boodschappen
-borg huurwoning
-inboedel
-tv/telefonie
-zorgverzekering
-hebben jullie een auto? -autoverzekering -benzine

en dan komen er nog de kosten voor een kindje bij...

succes!
meisjevan18 (Gast) - schreef op 01-07 om 18:57
Ja,ben ik het normaal ook mee eens,maar wij hebben het probleem dat je pas vanaf de 23 jaar huursubsidie krijgt en wij dus anders niet samen kunnen wonen. Zoals ik al beschreef,krijgen wij 400/500 euro extra als wij een kindje hebben wat wij dus willen. Dan is het voor ons pas te doen samen met uit huis gaan. Wij weten ook dat wij thuis opgevangen worden als het uit huis gaan wonen niet doorgaat. Onze relatie kan het zeker aan trouwens en wij hebben het al goed over de consequenties gehad.
melise - schreef op 01-07 om 18:58
dan hebben jullie dus eigenlijk al een beslissing gemaakt!  liefde voor een baby vind ik het belangrijkste
meisjevan18 (Gast) - schreef op 01-07 om 19:55
Dankjewel voor je reactie. De beslissing is idd al een beetje gemaakt.  Maar het is toch wel fijn om een mening van buitenaf verder te hebben. Hoe lang heeft bij u trouwens het ontpillen geduurd?
DreamBaby - schreef op 27-08 om 19:39
Ik ben nu dan wel niet meer een tiener (ben 23 jaar) maar mijn vriend en ik hebben ook een kinderwens. Wij zijn wel nog niet echt lang aan het proberen maar hopelijk toch snel een positieve test in mijn handen te hebben. Maar goed hoe gaat het de laatste tijd met jou en jullie kinderwens?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '18 en kinderwens' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan