ervaring met ongeplande zwangerschap op hele jonge leeftijd - Babyforum

Silla (Gast) - schreef op 17-11 om 21:26
Wie heeft er ervaring met heel jong (denk aan 15,16,17,18) en ongepland zwanger geweest, en een kind heeft opgevoed.

Ik heb een paar weken geleden tehoren gekregen dat mijn dochter van 16 zwanger is...........
Ik heb heel eerlijk op het begin gezegd dat ze maar 1 keuze had en dat was abortus plegen.
Dat wil ze dus echt niet doen.
Nu heb ik eigenlijk ook wel zoiets van ik had het zelf ook niet gedaan als ik zwanger was op mijn 16de.

Ik weet alleen niet zo goed wat ik hier mee aanmoet, ze wil het zelf opvoeden maar ik vind haar daarvoor echt nog te jong en ze heeft ook niet een verantwoordelijkheidsgevoel, ik heb haar 1 keer laten oppassen op haar kleine broertje van 2 en toen belande we in het ziekenhuis.
We hebben het ook al gehad over een tienermoederhuis, maar ik wil echt nog niet dat ze het huis uitgaat. ik heb dan liever dat ik haar kan helpen met het opvoeden dan een vreemdeling.
HELP, wat moet ik doen..... ik weet het allemaal echt even niet meer. 
Abortus, Adoptie, Zelf opvoeden, Tienermoederhuis?
Hoe moet ik hier mee omgaan?

Nog een ander probleem is dat we al een best groot gezin hebben 4 kinderen en er blijft elk weekend wel 1 a 2 mensen slapen, Ik ben bang dat het dan echt te druk gaat worden in een niet heel groot huis.

5 antwoorden en 5233357x bekeken
spirit - schreef op 29-12 om 13:12
Mijn man heeft een dochter gekregen toen hij 14 jaar oud was. Zijn vriendin destijds heeft in een tienermoederhuis gewoond. Hij mocht 1 dag in de week langskomen. Doordat hij haar  amper mocht zien Heeft de moeder van zijn toen 2 jaar oude dochter gezegd dat hij haar niet meer mocht zien tot ze 15 jaar oud was. dus wel bedenken dat als ze in een tienermoederhuis gaat de vriend waarschijnlijk veel minder met de baby te maken krijgt. Zijn zij en de vader nog bij elkaar? Zoja kun je ook misschien doen dat de baby 1/2 nachtjes per week bij de vader slaapt. Even rust voor jullie gezin. 
Hartje - schreef op 18-11 om 07:44
Hoi, wat ik er over kan zeggen is dat ze waarschijnlijk snel volwassen wordt, ze groeit daar volgens mij zo in. Misschien is tijdelijk naar het tienerhuis een optie zodat ze daar verantwoordelijkheid leert? 
Ik ben zelf helemaal niet gestructureerd maar sinds m'n zoontje er is draai ik in een ritme, ik moet wel! Ben er door gegroeid. Wel iets ouder dan je dochter maar toch. 
Ik denk dat het vast goedkomt, ook qua ruimte. Wij wonen ook niet groot, veel mensen over de vloer maar is te doen hoor! Juist gezellig. Het eerste jaar merk je dan toch niet echt dat de baby er is, slapen veel en kan dan evt bij je dochter op de kamer? 
Wel denk ik dat op jou wel een deel gaat komen ja, je dochter gaat toch een opleiding doen miss? Adviezen enz. Ik bel m'n moeder regelmatig, jij zult alles zien als je er bij bent, wat wel minder ideaal is qua afstand. Maar als jullie er voor gaan kan het denk ik gerust. Wel een heftige periode zo voor jullie! 
Anoniem (Gast) - schreef op 28-11 om 11:04
Hoi

Ik heb geen ervaring met abortus op zo een jonge leeftijd. Wel op me 27e. Abortus in best zwaar, vooral op het moment dat je wel heel bewust bent van de verantwoordelijkheid die je draagt voor een kind. Ik ben zelf van mening dat vrijwel iedere tiener zou zeggen dat ze geen abortus overwegen. Maar ook dat ze nog niet genoeg volwassen zijn om te beseffen dat er meer bij komt kijken dan het vasthouden van een lieve schattige baby.

Ik zou goed alle opties overwegen en met je dochter praten over alles wat erbij komt kijken, wat de gevolgen zijn van het houden etc. Etc. Het zal best zwaar zijn met zo een groot gezin. Maar ook uiteindelijk zichzelf uitwijzen. 

Ik geef je even een voorbeeld over de keuze abortus.
Ik heb zelf tegen mijn wil de beslissing gemaakt en dat is de zwaarst wetende factor van mijn verdriet geweest omdat ik heel graag kinderen wilde (maar ook deen lwerktijd had).  Maar ik heb ook de afweging gemaakt dat een kind op de wereld zetten die moet leven met het feit dat zn vader het niet wil. Of dat ie eigenlijk niet gewenst in niet eerlijk is voor het kind. Ook dat een kind een stabiele omgeving moet hebben en dat ik van mening ben dat je ook de financiële en leefmiddelen moet hebben om het kind groot te brengen waren voor mij belangrijk. Een kind laten komen terwijl je weet dat je niet de middelen hebt er voor te zorgen vindt ik ook niet juist. Dus dit zijn gewoon afwegingen hoor als voorbeeld. 

Adoptie in vast ook heel lastig maar je kun ook daar voor en tegens van bedenken. 

Ik zou voor alle opties de voor en tegens bekijken en er goed met je dochter over praten. Ze zal vast denken dat ze alles wel kan (zoals alle tieners) maar dr moeder heeft ze echt wel nodig voor advies. Dat heb je op je 15e/25e en 35e ook ;-)
Bloem (Gast) - schreef op 04-01 om 21:16
Zelf jong zwanger geraakt (17jaar) en op mijn 18e bevallen. 
Was heel zwaar maar ik wist ook meteen dat ik het zou gaan houden. 
Ben thuis blijven wonen omdat ik gewoon de centen niet had. Nu ben ik bijna 22 en is mijn zoontje bijna 4. Heb een nieuwe relatie en sinds vorig jaar een huis gekocht samen. 
De vader van mijn kindje was al snel buiten beeld. Ook door het 1 en ander wat voorgevallen is. 
Als ik er nu op terug kijk ben ik heel erg blij dat ik geen abortus heb gedaan. Ik denk dat ik daar zo veel spijt van zou hebben gehad. 
Mijn ouders hebben mij erg geholpen dat was erg fijn alleen mijn moeder wou vaak de opvoeding overnemen en dat gaat botsen. 
Mijn tip is: laat haar zelf haar kind opvoeden en sta haar bij als het teveel word. Op zo'n leeftijd heb je natuurlijk je ouders nodig maar neem het niet teveel over en laat haar de besluiten nemen over haar kind. 
Mits het een goed besluit is natuurlijk. 
Ik kan alleen maar zeggen.. mijn zoontje heeft een hele goede band met zijn oma en dat is ook heel veel waard! 
Succes! En geniet er vooral van! 
Anoniem (Gast) - schreef op 04-01 om 21:39
Heb er geen ervaring mee maar op die leeftijd heb je niet de financiële middelen om een kind op te voeden zeker niet als je wilt dat ze een opleiding afmaakt zodat ze ook kans heeft op een goede toekomst. Er zijn wel toeslagen die ze kan aanvragen maar dan ben je er nog niet.

Als je je dochter thuis wilt houden en haar wilt helpen om naast haar kindje te verzorgen ook een toekomst voor haar en haar kind op te kunnen bouwen. Dan zul je haar financieel moeten ondersteunen bij de dingen die de baby nodig heeft zodat ze niet met school hoeft te stoppen. Daarnaast zal er opvang nodig zijn wanneer zij weer op school zit na haar verlof. Als je zelf ook nog werkt zal dat bij een gastouder of kinderopvang of iets dergelijks moeten. 

Daarnaast zal ze de consequenties van haar acties moeten ondergaan en haar verantwoordelijkheid moeten nemen voor haar kind. Het is een baby en geen huisdier en zij is de moeder. Het is jouw keuze in hoeverre je haar daarin wilt en kunt helpen. 

De site Siriz heeft veel informatie en hulplijnen voor deze situatie. 

Maar zoals boven ook gezegd misschien groeit je dochter vanzelf in de rol van moeder en wie kan haar daar beter bij begeleiden als haar eigen moeder.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'ervaring met ongeplande zwangerschap op hele jonge leeftijd' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan