Zwangerschap en schulden - Babyforum

mmmm (Gast) - schreef op 17-12 om 20:36
Hallo,
Ik wist niet in welke catogorie ik dit moest plaatsen dus hierbij mijn excuses maar ik ben erg wanhopig naar goede raad.
Het zit nu dus zo.. Ik ben 20 jaar en onverwachts zwanger geraakt. Ik ben nu 10 weken zwanger en abortus is voor mij absoluut geen optie.
Ik ben van plan mijn kindje alleen op te gaan voeden, de vader is iemand van niks. Hij heeft me met alles laten zitten zodra hij hoorde dat ik zwanger was. Dit vind ik heel erg want een kindje die opgroeit zonder vaderfiguur is nooit leuk maar toch laat mij dit niet tegenhouden het kindje te laten komen. Heeft iemand tips of ervaring hiermee?
Nu zit ik met nog een probleem, momenteel heb ik een schuld lopen bij mijn zorgverzekering en dit wil ik zo snel mogelijk gaan afbetalen alleen zal mij dit niet meer lukken voor het kindje geboren wordt, helaas heb ik het eenmaal niet zo breed. Krijg ik nu problemen met mijn zorgverzekering qua dekking voor wat ik nodig heb tijdens en na mijn zwangerschap. Hoe gaat dat dalijk als het kindje er is en ik nog steeds in de schulden zit?
Ik verwacht dat er mensen zijn die nu hun uitgesproken mening hieronder gaan zetten maar eigelijk ben ik gewoon een meisje opzoek naar advies



3 antwoorden en 30341850x bekeken
anoniem22 - schreef op 17-12 om 21:05
Wat een dapper besluit! En ondanks alles gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik heb er niet heel veel verstand van ik weet dat mijn zoontje op mijn naam is verzekerd. Mee verzekerd gratis. Alleen om verzekerd te zijn moet je wel je verzekering betalen (niet lullig bedoelt) dus ik weet niet of je dan verzekerd ben in je zwangerschap en erna ik zou zeker even contact opnemen met je zorgverzekering en ook vertellen dat je zwanger ben, volgens mij krijg je sws van hun je kraampakket en vaak een leuk kadotje voor de kleine. Verder heb ik alleen nog van die tips die je misschien zelf al bedacht had, marktplaats spulletjes verkopen marktplaats gratis baby spullen ophalen, ze geven tegenwoordig hele mooie spullen weg voor of niks of bijna niks denk aan een box speelkleed kleding Maxicosi etc. Om je kosten te beperken. Hoop dat je iets aan heb!
Sorry (Gast) - schreef op 17-12 om 21:19
Dit zal mij wel weer niet in dank worden afgenomen en ik ben er absoluut voor dat iemand kan kiezen voor het leven als je zwanger bent geraakt en je zal hier ongetwijfeld geen reet mee opschieten, maar ik ga het toch zeggen: ik hoop dat je vanaf nu wel de verantwoordelijkheid voor je leven gaat pakken en dat van je kindje. Iedereen komt hier met zo'n aaibaar verhaal van: Ah meid wat top en dapper en dit en dat.. Maar zoveel schuld? Een zorgverzekering niet betalen en dan binnen 7 maanden niet afbetaald krijgen? Wat wil je je kind straks bieden dan? Kweek wat verantwoordelijkheidsgevoel en wees hard voor jezelf. Ik hoor de laatste tijd zoveel verhalen over slechte relaties, zwangere dames met schulden, allerlei problemen, zorgen.. etc. Dan denk ik: weer zo'n ukkie op de wereld die al 3-0 achter staat. Ik begeleid kinderen uit dat soort "kansarme" omgevingen en ik zou ze allemaal stuk voor stuk iets anders gunnen in het leven, dan alle dingen die zij moeten meemaken. En het gaat niet om materialistische zaken, maar wel om dat je als moeder verantwoordelijkheid neemt. Alles voor je kind opzij zet en de juiste keuzes maakt ik t leven. Je hebt nog 7 maanden om dat te regelen en ik hoop van harte dat je een stabiel (t)huis kunt creeeren voor deze baby. Ik zou via je verloskundige en huisarts zoveel als mogelijk in contact komen met organisaties die je kunnen steunen, want dat kun je hard gebruiken. Ik wens je verder alle steun en kracht toe om dat te fixen. 
anne - schreef op 18-12 om 04:58
Ik zou contact opnemen met je zorgverzekering en een betaalplan met ze afspreken.je kan het verschuldigde bedrag allicht in termijnen terug betalen denk ik. Zou wel snel actie ondernemen en ook met de huisarts contact opnemen over je situatie, wellicht heeft hij goede tips. Zorgverzekering is erg belangrijk tijdens de zwangerschap. Echo's, controles, kraamzorg, ziekenhuisbevalling etc. Zorgen voor je kindje begint nu al nu hij of zij nog veilig in je buik zit. Ik zou zeggen snel alles regelen, zuinig aan doen de komende tijd en vooral gaan genieten van je kleine straks. Babyspullen zijn vaak tweedehands te krijgen, luiers in de aanbieding kopen etc. En zou voor de Babyuitzet basic blijven met de kleertjes, zeker maat 56 passen ze maar even (ik heb dan ook wel een grote baby die al vanaf de geboorte maat 62 shirtjes aan kreeg) beter te grootte kleertjes dan te klein! En als er mensen zijn in je omgeving die recent een baby hebben gehad kun je soms ook dingetjes lenen zoals kruikjes voor het bedje. Laat je weten hoe het je vergaat? Ben benieuwd hoe het met je kleine uk uitpakt straks

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwangerschap en schulden' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan