Baby huilt veel, hoe weet ik wat hij wil? - Babyforum

Ezkimo - schreef op 25-08 om 19:39
Ik ben 7 dagen geleden bevallen van onze kleine jongeman. Hij is ons eerste kindje. Na 4 dagen ziekenhuis zijn we terug thuis en sindsdien doet hij niets anders dan wenen en zoals de titel al zegt, weet ik soms niet wat ik nog kan doen om hem te troosten. Ik probeer hem dan eten te geven. Hij eet tot hij bijna in slaap valt en dan leg ik hem in zijn bedje. Hij valt in slaap maar wordt drie kwartier later weer wakker en dan krijg ik hem niet meer stil. Niet met eten, niet met knuffels,...Ik weet het niet meer. Volgens de kraamverzorgende is het gewoon normaal en is er niets aan te doen. Blijven troosten in de hoop dat hij zwijgt. Dit is enorm belastend voor mij en heeft een invloed op mijn melkproductie want ik slaap nog max. 1 uurtje per dag. Bovendien tast dit mijn zelfvertrouwen aan en heb ik steeds het gevoel geen goede mama te zijn. Ik weet dat elke baby anders is maar als iemand tips heeft, hoor ik ze graag. 
35 antwoorden en 26965478x bekeken
proud_mommy - schreef op 25-08 om 21:21
 Hey meid, ten eerste gefeliciteerd met je kleine.
Ten tweede, Ik ken je niet, maar je bent een geweldige moeder. Het feit dat je tips vraagt zegt genoeg.
Je kleine kan last hebben van krampjes en daarom niet slapen. Heeft mijn zoontje ook gehad. Je kunt hem helpen door wat babyolie op een thermometer te doen, en dan zijn poepgaatje beetje openen. Er komt dan lucht of ontlasting uit. Mijn kleine sliep daarna weer wel. En anders nog inbakeren.
Ik hoor wel of het lukt. Heel veel geluk, plezier en succes meid. Geniet ervan.
Gouden tip.... Wanneer hij slaapt, ook even slapen. 
N.L. - schreef op 25-08 om 21:26
Ezkimo.. ik kan je geen tips geven aangezien die van mij nog in mijn buik zit.. maar ik lees mee 
Komt goed, je doet je best X
kirstnn - schreef op 25-08 om 23:41
Hey Ezkimo, nog gefeliciteerd!

Ik denk dat iedere vrouw die voor het eerst moeder word, aan zichzelf twijfelt inclusief ik zelf. Mijn zoontje is nu bijna 8mnd, en die heeft ook veel gehuilt in het begin dus het is heel herkenbaar wat je schrijft! Maait je zoontje veel met z'n armen, dus dat hij zichzelf zeg maar wakker slaat?

Die van mij deed dat in iedergeval extreem en was erg onrustig door de reflux dus inbakeren was hier een groot succes. Krampjes zoals proud mommy zegt zou ook nog kunnen.


Voed je hem trouwens op verzoek of op tijd, en spuugt hij ook of dat niet? 
Ezkimo - schreef op 26-08 om 00:31
Bedankt voor de reacties! Doet me deugd te lezen dat ik niet alleen ben. 
Proud_mommy, dat heb ik nog niet geprobeerd. Supertip, dank je wel.
N.L. bedankt!! 
Kirsten, we voeden op tijd omdat hij een laag geboortegewicht had en ons dit is aangeraden. Hij woog slechts 2kg450 bij de geboorte en moet nu stelselmatig bijkomen. Kunnen we hem dan gewoon laten doorslapen, denk je? Hij spuugt niet en eet mooi zijn portie op. Hij ligt ingebakerd dus hij kan niet slaan met de armen. 
Na zijn laatste voeding gisterenavond zei mijn mama dat hij precies ‘verlatingsangdt’ heeft. Hij wil zo graag bij mij zijn en krijgt zijn zin door te wenen dus blijft hij wenen. Ze had geen tips over hoe je dit kan oplossen maar het lijkt misschien wel een mogelijkheid. 
proud_mommy - schreef op 26-08 om 00:43
Hoe vindt je het verder om mama te zijn? Ik heb ook mijn eerste. Hij is 6 maandjes mijn kleine engel. Je moet echt genieten en niet onzeker zijn over je "moeder zijn". 
Ik heb geleerd dat je hem niet moet wekken. Hij geeft wel aan wanneer hij honger heeft.  Maar het verschilt misschien omdat jouwe lichter is.
Ezkimo - schreef op 26-08 om 01:05
Voor de rest ben ik wel graag moeder. Ben altijd zo blij als mijn kleine man gelukkig is. Of zich geborgen voelt. Ben gewoon soms zo gefrustreerd en onzeker omdat ik hem niet begrijp. Zit ook wel wat in mij ingebakken, denk ik. Ik wil alles zo goed doen maar het loopt anders dan ik had gedacht. Je weet dat een eerste kindje aanpassingen vergt en je bereid je voor op slapeloze nachten maar het is toch nog zwaarder dan gedacht.
proud_mommy - schreef op 26-08 om 01:08
Het begin is bestaat zwaar. Wanneer hij wat ouder is valt het mee. Ik wil ook alles perfect voor mijn kleine. Maar een perfecte moeder bestaat niet. 
Wees jezelf, en geniet. Echt van elk klein dingetje genieten. 
Ezkimo - schreef op 27-08 om 07:30
Proud_mommy, het is inderdaad zwaar en moeilijk. Jammer dat ze niet met een handleiding geboren worden. Vandaag heeft hij voor de eerste keer 4u doorgeslapen ‘s nachts. Dit was zo welkom! Heb heel even kunnen slapen. Ben nog doodmoe maar heb nu wel het gevoel het iets beter aan te kunnen. We zien vandaag maar weer...
Anoniem (Gast) - schreef op 27-08 om 08:04
Van harte gefeliciteerd!!!

Eerst een dikke knuffel.

Zoveel huilen hoort er niet bij. Veel wel. Wat goed en knap dat je hulp vraagt.

Kan uit je tekst niet opmaken of je nou bv of fles geeft. Bij bv gaan voeden op verzoek. Ga troost voeden. Bij fles kijk naar je kindje, slaapt hij lekker laten slapen. Hij is onrustig en uit zijn doen. 

Hou je manneke lekker bij jou als hij dat wil. Hij hoeft helemaal niet in zijn eigen bed. 9 maanden zit hij warm en veilig in jou buik....... Hij kan niet ineens zonder jou. 45 min slapen is prima. 
Koop een draagdoek/zak. Hou hem lekker bij je. Een connectie sleeper voor de nacht, slaap wanneer hij slaapt, pas je aan aan zijn ritme. 

Blijf ademen en huilen. Na 3/4 maand wordt het makkelijker. Dan kunnen ze meer en iets meer ritme. 

Red je het echt niet meer, blijft hij huilen? Ga naar een kinderarts er kan van alles zijn met die kleintjes. Heel veel sterkte!!!

Ook ik heb huilbaby's gehad, ik weet hoe wanhopig je er van wordt. Ga af en toe even een uurtje alleen eruit hoe moeilijk ook. 

Nogmaals een dikke knuffel.
Liefs
Ezkimo - schreef op 27-08 om 10:13
Bedankt anoniem! Ik geef momenteel gekolfde melk. Onze kleine man is een dysmatuurtje en is nog niet sterk genoeg om aan de borst te drinken. Binnen een tweetal weken mogen we opnieuw proberen om aan te leggen.
Anoniem (Gast) - schreef op 27-08 om 12:01
Heb je een tepelhoedje geprobeerd? Probeer je helemaal nooit aan te leggen? Ik snap dat je moet zien wat hij drinkt, toch zou ik hem gewoon eens aanleggen kijken wat hij doet. En op verzoek gaan voeden, bv werkt het beste op verzoek, kind en mama werken daarin samen. 
Sjeel - schreef op 27-08 om 15:49
Hoi Ezkimo gefeliciteerd met de kleine.

Mijn dochter was ook zo klein en heeft zeer veel gehuild in het begin. 
Ik heb het geloof ik hier in de tips nog niet terug gelezen, maar waar zij veel behoefte aan had was zuigen. Behalve op een speentje. Zij kreeg bv op verzoek en kon wel wonderlijk snel zelf drinken. Maar ook dan was haar zuigbehoefte niet gestild. Wel door op mijn pink te sabbelen. Dan viel ze ook in diepe slaap en kon ik mn pink er weer uit halen. Inbakeren vond ze bij mij juist niks.
En die mamahonger herken ik ook wel. Als ik haar vasthield was ze het snelste rustig, maar zodra ik haar weer neerlegde begon ze weer. 
Het is een zoektocht die eerste weken en je doet het super! 
Ezkimo - schreef op 27-08 om 20:07
Tepelhoedje werkt jammer genoeg ook niet. Hij heeft gewoon nog niet voldoende kracht. Als we hem aanleggen zuigt hij 1 keer en laat dan onmiddellijk los. Hij heeft niet de kracht om de tepel vacuüm te zuigen en kan dus niet live drinken. We proberen om de overschakeling zo snel mogelijk te maken maar het lukt gewoon niet op dit moment. Dus we zullen geduld moeten hebben, al valt het me zwaar. Bij de flesjes heeft hij een speciale tutter die de melk sneller laat vloeien en moet hij dus minder moeite doen en lukt het drinken met een minder straffe vacuüm. We hebben ook al geprobeerd eerst te kolven tot toeschietreflex en dan aan te leggen maar ook dan kon hij de tepel niet vasthouden. Ook niet met tepelhoedje. We gaan hiermee al in tegen het advies maar zo voelt het beter voor ons.

Sjeel, bedankt voor de tip. Ik probeer het uit! Ben eens benieuwd!

Anoniem (Gast) - schreef op 27-08 om 21:46
Zuigbehoefte is idd een groot iets bij kleintjes. Goede tip!!!

En vinger voeden dan? Dat deed ik als bij voeding de eerste dag. Volg je gevoel ookal is dat niet het afviad, advies is niet gebaseerd op jou kindje alleen.

kirstnn - schreef op 28-08 om 00:19
Ezkimo doorslapen zou ik hem nog niet laten doen, ivm zijn gewicht. Moet je hem nu zelf wakker maken voor een voeding of laat hij zich horen? In iedergeval fijn dat die goed drinkt en niet spuugt! Het is idd wel zo dat hij nu pas 1 week oud is, dus nog heel erg moet wennen aan uit jou buik te zijn, de nieuwe geluiden etc.

Je moet sowieso doen wat voor jullie goed voelt, zoals anoniem al zegt het zijn adviezen die hoef je niet precies na te leven, want 't ene kindje is 't andere niet. En je doet het super goed! 
Anoniem (Gast) - schreef op 28-08 om 00:40
ik heb tijdens mijn kraamtijd van de kraamhulp informatie gehad over Dunstan babytaal. Is ook op youtube te vinden, dit gaf mij wat handvaten om de verschillende huiltjes te herkennen en er zo achter te komen wat de kleine wil. Het schijnt dat bijna alle babys op een zelfde manier huilen in bepaalde situaties. En voor de verschillende behoeftes op verschillende manieren huilen. Er is een huiltje voor honger, vermoeidheid, krampjes, vieze luier (ongemak) en een boertje wat dwars zit. Belangrijk is wel dat je kleintje niet al over zijn toeren is als je het huiltje probeerd te herkennen want dan kun je er niets meer van maken. Misschien heb je er wat aan.
Ezkimo - schreef op 28-08 om 01:59
Kirstnn, soms wordt hij uit zichzelf wakker maar meestal moeten we hem wakker maken voor de voedingen. Overdag om de drie uur ‘s nachts om de vier uur. Als we om de drie uur nemen dan drinkt hij ‘s nachts niet genoeg en komt hij dus niet aan zijn hoeveelheden en valt af. Met dit schema drinkt hij voldoende. Vandaag heeft hij weeral goed geslapen na zijn laatste voeding alleen overdag laat hij van zich horen en slaapt dus zo goed als niet. Gisteren niets anders gedaan dan pampers verversen, eten geven, knuffelen, laten zuigen op pink,...Niets lijkt te helpen. Woensdag hebben we een afspraak bij de kinderarts om er zeker van te zijn dat er lichamelijk niets mis is. Van daaruit zien we dan verder.

Anoniem, misschien dus toch een handleiding beschikbaar . Ik bekijk het, bedankt!!!
Merel - schreef op 28-08 om 08:02
Ezkimo, knap wat je allemaal doet! Als je afgekolfde melk geeft, kun je in de nacht dan niet een voeding aan de papa overlaten? Als het om de vier uur moet, zou jij dan bijvoorbeeld 23:00 uur kunnen geven, hij 03:00 en dan jij 07:00 uur? Dan kun je wel de nacht slapen/liggen. Slaapt de kleine op jullie kamer?
Ezkimo - schreef op 28-08 om 08:48
Hoi, Merel. Papa doet wat hij kan maar hij heeft last van een ernstige vorm van slaapwandelen die erger wordt bij slaaptekort. Hij gaat dan bv. op wandel omdat hij denkt dat hij in het ziekenhuis is. Een ladekast kan dan ineens aanzien worden als een babybedje en dat is uiteraard niet veilig voor onze kleine man. Als hij dan wakker wordt, is hij niet uitgeslapen omdat hij niet tot diepe slaap is geraakt. Hij heeft er nu al last van omdat hij uiteraard ook wakker wordt als ons vriendje zo’n huilbui heeft. Heb zelfs al eens beneden geslapen omdat ik schrik heb dat papa anders in slaap zou vallen achter het stuur als hij ‘s morgens moet vetrekken. Hij probeert ‘s avonds voor het slapengaan wel zo veel mogelijk te helpen maar tegen de tijd dat ik gekolfd heb en alles heb klaargezet voor de volgende sessie schiet er meestal maar een uurtje over om te slapen. Een uurtje is mooi meegenomen maar ik heb ondertussen zo’n chronisch slaaptekort dat ik hiermee niet toekom.
Mijn mama komt nu de laatste dagen even helpen in de namiddag en dan kan ik meestal ook even een uurtje rusten. Ik ben nog steeds gemotiveerd om borstvoeding te geven maar de vermoeidheid eist ook zijn tol op de melkproductie. 
kirstnn - schreef op 28-08 om 09:48
Als hij met dit schema goed aan komt dan zeker zo laten! Kinderarts is idd ook een goede, en anders zou je nog contact op kunnen nemen met een osteopaat die gespecialiseerd is in baby's. Soms na 1 of 2 behandelingen al een heel ander kind omdat er dan iets vast zit door de bevalling oid.

Het overdag niet slapen is zoo herkenbaar, mijn zoontje heeft alleen in de kraamweek veel geslapen overdag daarna dramatisch dus ik weet hoe je je voelt! Heel fijn dat je mama ook even komt helpen zodat je tenminste even iets van rust kan pakken. 
Merel - schreef op 28-08 om 13:58
Vervelend voor je man lieverd! Is het geen idee als het kleintje een nachtje bij je ouders is zodat jullie even een nacht kunnen slapen?
Ezkimo - schreef op 29-08 om 14:50
Heb vandaag, met hulp van een lactatiedeskundige, onze kleine man voor het eerst opnieuw aangelegd voor borstvoeding. Hij heeft aan elke borst mooi 20 minuten gedronken! Wat ben ik trots op mijn kleine held. Hij slaapt nu ook al 3 uurtjes aan 1 stuk! Z-a-l-i-g! 

Ik mag hem nu 1 keer per dag aanleggen en hem live laten drinken. Volgende week wordt dat twee keer en als dat goed gaat, krijgt hij daarna al de helft borstvoeding en de helft gekolfde melk. Als zijn curve dan stijgt, dan stappen we volledig op borstvoeding over. Ik kijk er zo naar uit, dat scheelt toch weer in tijd en dat voelt voor mij gewoon ook veel beter! 

Vandaag is hij ook nog eens gekeurd door de kinderarts. Hij kreeg een mooie 10/10! Ze heeft hem wel doorverwezen naar osteopathie en we hebben ook een uitnodiging gekregen voor ontspanningslessen voor mama en baby. Dit zou goed helpen bij baby’s die veel huilen. Ben eens benieuwd! 
Merel - schreef op 29-08 om 14:54
Heel fijn nieuws voor jullie Ez! Wat heb je het super goed gedaan en vanaf nu gaat het dus steeds een beetje makkelijker. Geniet lekker samen van de bv!!
proud_mommy - schreef op 29-08 om 14:57
Heel goed nieuws meid. Super leik dat het lukt. Geweldig. Succes ermee en geniet ervan.
Anoniem (Gast) - schreef op 29-08 om 20:12
Wauw!!! Super mama! Ga zo door meid. Niet opgegeven als het een keertje niet lukt. 

Fijn om dit te lezen.
Maria (Gast) - schreef op 29-08 om 20:34
Ik ben geraakt door wat je schrijft, het komt me herkenbaar voor van mijn zoontje een jaar geleden, hoewel hij (achter af gezien) niet eens zo heel veel huilde. 
Wat mij veel heeft geholpen, en waar ik daarvoor nooit bij stil gestaan had, is dat alles in het leven van een pasgeboren baby op zijn kop staat. Waar hij voorheen altijd warm en veilig in je buik zat, dichtbij je, gedempte geluiden, altijd dezelfde temperatuur, continu eten/drinken is nu opeens alles anders. Eten, drinken, geluiden, geuren, etc etc. Hij mist misschien deels de geborgenheid en warmte, het horen van jouw vertrouwde harstlag. Neem hem bij je, of ga een ronde lopen met de kinderwagen. Dat hielp enorm bij ons, we hebben heel wat gewandeld in die tijd. 
Ik was bang dat ik maanden met een kind in mijn armen op de bank zou zitten, maar na een week of 7-8 werd het echt al heel anders! 

Wat slapen betreft: kan je man nadat je rond een uur of 7 in de avond gekolfd heeft niet alles afwassen en klaar zetten. Dan kolf jij alleen en duik je daarna je bed in. Telefoon uit, oordoppen in en slapen. Je hebt je rust echt hard nodig! 

Heel veel succes, zo te lezen zit je op de goede weg. Je kunt het!!
Ezkimo - schreef op 30-08 om 21:42
Dank je wel allemaal! We hebben nog een hele weg te gaan maar onze jongen heeft veel minder huilbuien als hij aan de borst drinkt. Is een veel rustiger kindje nu en slaapt ook beter na een borstvoedingssessie.
Anoniem (Gast) - schreef op 31-08 om 08:36
Aan de borst moet hij veel harder werken, dus meer voorzien in zuigbehoefte. Hij wordt er veel vermoeider van. Is lekker dichtbij mama en veilig. 

Meis volg je hart, leg hem lekker aan, laat hem eventueel wat vaker wegen mocht je dat nodig achten. Jullie kunnen dit!
Anoniem (Gast) - schreef op 05-09 om 07:11
Hoe gaat het?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Baby huilt veel, hoe weet ik wat hij wil?' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan