Help! kraamzorg. - Babyforum

Palmboompje - schreef op 21-02 om 21:39
Wij verwachten onze tweede en hebben een aantal bijzondere wensen met betrekking tot kraamzorg. Ik ben zelf heel bewust bezig met voeding en wil graag minimale zorg omdat we al een dreumes hebben rondlopen en ik dus nog vers in mijn geheugen heb hoe het moet met een baby. Op internet word ik vooral bang gemaakt met wat je vooral allemaal niet mag vragen aan een kraamhulp. En ik lees veel negatieve verhalen. 
Ik heb in mijn regio (dorpje noord Groningen) al contact gehad met Isis en een zzp'er. Bij Isis heb ik geen goed gevoel en de zzp'er zat al vol. Via mijn verloskundige heb ik wel een paar suggesties gekregen maar ik zie door de bomen het bos niet meer.
Bij mijn vorige zoontje had ik buurtzorg en die vrouw die ik daar kreeg beviel (:-) ) me helemaal niet. Ik vond haar bazig en ze wilde perse koken waar ik helemaal geen zin in had en ze had gewoon een vervelend karakter. Dus daar wil ik niet meer heen.
Nu geef ik mijn dreumes nog borstvoeding en ik merk toch dat daar een beetje raar op wordt gereageerd. Ik ben van plan straks als de kleine er is te tandem voeden. Ik wil ook graag thuis bevallen en we leven natuurlijk en eten vegetarisch. Ik zoek iemand die ruimdenkend is (ik ben getrouwd met een vrouw, dit wordt ons tweede kindje en ik heb ze allebei gedragen) en die niet veroordelend is over ons familiebed en het feit dat ik straks twee kindjes tegelijk wil voeden.
Ik zoek ervaringen naar een goede kraamverzorgster vanuit jullie zelf en of jullie tips hebben voor mij. Ik ben in de zomer uitgerekend en heel veel mensen zitten ook al vol. Ik word er een beetje nerveus van.
3 antwoorden en 20501386x bekeken
Floor (Gast) - schreef op 21-02 om 23:57
Kijk eens bij kraamzorg 1 op 1, op hun website kun je een verzoek doen of zelf iemand zoeken die zzp werkt. Je kunt dan met een kraamhulp een match maken als het klikt. Ik heb zo mijne al langer geleden geregeld en haar ook al ontmoet. De zomerperiode is ook lastig, dan zijn veel mensen met vakantie. Succes met het zoeken van de juiste match, het is toch fijn als het klikt. 
Anoniem (Gast) - schreef op 22-02 om 07:40
Wat klinkt jullie leven mooi! 

Ik heb goede ervaringen met Isis. Ik woonde in Drenthe. Mijn zus ook en die woont in Groningen. 

Ik zou mij bij voorbaat niet al te druk maken. Het is niet verplicht om kraamzorg af te nemen. Je kan dit overleggen met je verloskundige. 

Wil je wel kraamzorg is een grotere organisatie misschien wel een idee. Als diegene dan niet past kun je die weer weg sturen. Dat werkt niet met een zzp'er. 
Palmboompje - schreef op 22-02 om 11:35
Het lukt me niet om iets te posten. Ik ben al sinds gisteren bezig.

-Test-

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Help! kraamzorg.' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan