Kraambezoek corona - Babyforum

Sabine (Gast) - schreef op 16-05 om 23:00
Even een vraag ivm deze lastige corona tijden. 
Over 3 weken verwachten wij onze baby. 
Wel of geen kraambezoek? Zoja waar leg je de grens (wie mag wel komen en wie niet), en wel of niet vasthouden van de baby?

Wat zouden jullie doen?
8 antwoorden en 655318x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 17-05 om 00:45
Ik zou het voorlopig nog bij een raam bezoek ipv kraambezoek houden.
Je kleintje heeft wanneer het geboren is nog nauwelijks weerstand. Ik zou het er niet op gokken.
Heel jammer maar ik zou helemaal niemand binnenlaten voor bezoek tot er duidelijk is wat de gevolgen zijn van het versoepelen van de maatregelen. Wat als blijkt dat het virus weer meer mensen gaat besmetten? En als blijkt dat de maatregelen niet weer voor een opleving zorgen pas dan zou ik weer bezoek toelaten, beginnend bij mensen die mij dierbaar zijn zoals naaste familie en beste vrienden. Maar dan nog op 1,5 meter en vasthouden van de baby zeker nog niet. 
Mimi - schreef op 17-05 om 07:43
33 weken
Het is inmiddels duidelijk dat het virus over het algemeen niet zo gevaarlijk is voor 0-17 jarigen (uitzonderingen daargelaten). Bovendien: tweede golf of niet, het gaat nog wel even duren. Deze twee feiten zou ik meenemen in je keus.

Bij het bezoek zou ik natuurlijk zeker niet teveel risico nemen, maar ik denk er vrijer over dan de eerste reactie. Hoe groot is het risico bijvoorbeeld dat opa's en oma's het oplopen in hun dagelijks leven? Als ze niet werken of thuis werken is dat heel erg te overzien en kunnen ze misschien wel af en toe komen. En hoe zit dat met broers en zussen? 
Verder dan dat zou ik zeker niet gaan, want hoe groter de groep mensen, hoe groter het risico ook voor de opa's en oma's (die gezien de leeftijd wel vaak een gevaar lopen). En de rest mist er ook weinig aan.

Ik zou er wel bij nadenken, als je liever afstand houdt, hoe lang je dat wil volhouden. Stel je wil ze er niet meteen bij, dan kan je ook perspectief bieden en hebben ze iets om naar uit te kijken. En dan is tegen die tijd het ook makkelijker om terug te gaan naar wat contact, anders blijf je het misschien langer uitstellen. Bedenk dat het jaren kan duren en je kan hem/haar niet eeuwig binnen houden.
Niemand zal in ieder geval boos zijn om je keus! Dus doe waar jullie je het beste bij voelen.

Ik ben in augustus uitgerekend en kijk er tegen die tijd nog eens kritisch naar. Maar hoe ik er nu in sta:
Wij kiezen ervoor opa's en oma's toe te laten (werken niet/thuis). Wel goed handen wassen, maar ze mogen hem vasthouden. Broers/zussen alleen als ze minimaal 2 weken niet op werk zijn geweest en voorzichtig gedaan hebben (in de praktijk betekent dit dat mijn zusje komt want die wil hem graag zien, maar mijn mans broertje niet). De rest komt niet binnen. Mijn nog levende oma's hou ik ook op afstand, maar dat is omdat die rond de 90 Zijn.
Na 3 maanden moeten de opa's en oma's kiezen. Zij zouden 2 dagen oppassen en hij zou 2 dagen op kdv zijn. Beide lijkt me voor hun niet verantwoord, dus wij werken ieder 1 dag extra thuis. Aan hun de keus of dit hun oppasdagen zijn of de kdv dagen.

Het liefst zou ik, net als in de reactie hierboven, hem beschermen voor alles. Mijn liefste kleintje. Maar dat kan niet. Je moet je best doen, maar beschermen voor alles gaat in mijn ogen niet lukken. En dan speelt voor ons het relatief lage risico voor baby's een grote rol. Anders zou er niemand komen, al moest ik stoppen met werken!

Waar neig je nu zelf naar? Succes met de keuze in ieder geval!!
stff48 - schreef op 17-05 om 14:54
25 weken
Momenteel zou ik het op raambezoek houden , maar is persoonlijke mening 
Jo (Gast) - schreef op 17-05 om 20:46
Ja en er is al bewezen dat mensen die ingeënt zijn voor bmr lagere kans hebben op besmetting. En dat heeft de kleine nog niet.
Mijn zoontje heeft dat pas geleden toevallig gekregen en toen begon het cjg erover
Anoniem (Gast) - schreef op 17-05 om 22:47
Ik ben uitgerekend in augustus en familie en vrienden mogen gewoon komen. Zolang ze handen wassen en niet ziek zijn, vinden wij het geen probleem.

Dit corona gebeuren gaat nooit meer weg. Het is net als de griep, het is er en gaat niet meer weg. Mensen moeten immuniteit opbouwen. En sowieso wordt alles 1000x erger gemaakt dan het werkelijk is. JA ER IS CORONA, maar nee er zijn echt niet zoveel doden als ze beweren. Maargoed dit is een eindeloze discussie want heel veel mensen zijn gehersenspoeld en zien niet dat dit een façade is.

Doe waar jij je goed bij voelt maar zolang iemand niet hoest, niest en netjes de handen wast, zie ik geen gevaar.

En ik zal waarschijnlijk heel veel negatieve reacties krijgen nu, maar daar ga ik niet op reageren.
stff48 - schreef op 17-05 om 23:18
25 weken
Iedereen heeft zijn visie over het hele Corona gebeuren dus je moet natuurlijk doen waar jij je goed mee voelt . 
Maar wij wonen in een van de hardst getroffen gemeentes in België dus hier zit de voorzichtigheid er enorm in , zeker omdat ik ook in een contactberoep zit . Wij houden ons gewoon aan de regels die ons zijn opgelegd zodat wij ook niemand anders ziek zouden maken ( ook als je geen symptomen hebt kan je het hebben blijkbaar ) 
An1990 (Gast) - schreef op 18-05 om 08:16
Mijn beide ouders hebben corona gehad en ik ben toch verschoteb hoe erg de ziekte mensen kan treffen. 
Mijn mama is 'maar' 60 jaar maar heeft erg afgezien, drie weken lang hoge koorts en niet uit bed (kon slecht ademen). 
Ik ben 2 maanden geleden bevallen. Onze ouders, broers en zussen mogen van ons langskomen maar mogen ons zoontje niet vastnemen. We houden ook de 1,5m afstand aan. 
De ouders van mijn partner kozen ervoor om nog niet langs te komen. Het breekt hun hart om ons pasgeboren zoontje (en oudere zus) al 2 maanden niet in't echt te zien maar zij zijn al in de 70 en zijn bang voor corona. 
Voor de rest willen wij nog altijd geen kraambezoek hoor. De gezondheid van mijn kindjes gaat voor ! 
Sabine (Gast) - schreef op 29-05 om 10:51
We denken dat we ouders en broers en zussen binnen laten, de rest die komt is raambezoek. 
We twijfelen nog over of we met ouders en broers en zussen 1.5m aanhouden, of dat ze toch soms even de kleine mogen vasthouden.... 
Momenteel hanteren we ook niet de 1.5m maatregel met ouders en broers en zussen. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kraambezoek corona' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan