Borstvoeding en bezoek de eerste dagen? - Babyforum

Jose (Gast) - schreef op 10-03 om 11:56
Ik wil borstvoeding gaan geven na de bevalling, los van het feit dat we nog niet weten hoe ik uit de bevalling kom heb ik vanmorgen de bezoektijden eens bespreekbaar gemaakt met mijn partner. Maar die was het daar niet echt mee eens. Ik wilde namelijk einde middag bezoek en in de avond. Hij geeft aan dat het beter is om een bezoek moment te doen als de kraamzorg er nog is zodat het ontlastend is en die mensen evt weg kan sturen als het te lang duurt.....verder vind hij de avonden niet zo'n fijn idee omdat hij vind dat ik moet rusten. Ik denk dat het wel mee zal vallen maar weet het natuurlijk ook niet. het komt niet op het kaartje dus we kunnen het zo veranderen maar wat vinden jullie ervan?
Mijn partner geeft aan liefst 1 of 2 momenten van een uurtje per dag 1 einde ochtend en 1 halverwege de middag.

Daarnaast gaf hij nog de opmerking dat hij van collega's had gehoord dat eigenlijk bij borstvoeding de eerste paar dagen beste is geen bezoek te doen maar pas bij dag 4....iemand daar ervaring mee?
8 antwoorden en 45233735x bekeken
Sammie1987 - schreef op 10-03 om 13:25
Hallo,

Wij hebben een babyborrel gehad dus waren we er in 1keer vanaf ;-)
Ik geef nu precies vandaag 23 weken borstvoeding en wat ik je graag wil meegeven is dat het de eerste 7 weken enorm zwaar is. Je moet het niet onderschatten! Er komen dadelijk dagen datje kind ieder uur wilt drinken (regeldagen). De kans dat je kind de juiste manier van drinken al heeft is klein. Het vergt veel geduld en doorzettingsvermogen. Het geven van bv is een van de mooiste dingen die er zijn! Neem je rust want dat is belangrijk voor de hoeveelheid moedermelk. Laat het allemaal op je afkomen, je weet pas hoe je je voelt als het moment daar is. Als je een dag geen bezoek wilt moeten ze dat accepteren. Ik weet niet hoever je in de zwangerschap bent maar ik zou me zoveel mogelijk inlezen wat betreft bv. Stefan kleintjes heeft het boek Borstvoeding geschreven, een aanrader. Hoe beter je voorbereid bent, des te minder twijfels dadelijk.

Geniet ervan!
Iza - schreef op 10-03 om 13:30
Ik denk dat je vriend wel gelijk heeft qua bezoektijden. De eerste weken met een baby zijn ontzettend vermoeiend, je weet zelf nog niet goed wat je aan het doen bent, je hebt gebroken nachten, huiluurtjes en de borstvoeding moet opgang komen. Ik zou er dan ook zeker voor kiezen om het bezoek te laten komen wanneer de kraamverzorgster er nog is en de avonden lekker vrij houden zodat jullie samen als nieuw gezinnetje ook nog wat tijd met elkaar hebben en niet constant mensen over de vloer hebben. 
Qua bezoek en borstvoeding klopt dat volgens mij niet helemaal, er is geen reden om geen bezoek te ontvangen wanneer je je borstvoeding probeert te starten. Maar.....ik kan me voorstellen dat je helemaal geen zin hebt om pottenkijkers erbij te hebben wanneer jij het borstvoeden onder de knie probeert te krijgen of met flinke stuwing op de bank zit. Anderzijds kun je ook lekker boven gaan voeden wanneer er visite beneden zit.
Veronique (Gast) - schreef op 11-03 om 10:56
Vaak moet je echt wel even herstellen van een bevalling. En je bent niet voor niets 6 weken lang kraamvrouw! 
Neem echt de tijd om te wennen aan je kindje, het te leren kennen, je moet gaan begrijpen wat hij/zij bedoelt als het huilt! En of je nou borstvoeding geeft of niet, s nachts slaap je vaak niet veel de eerste weken. 
Mijn tip is om nu niets te besluiten maar als het zover is eerlijk te zijn over of je wel of niet zin hebt in bezoek. En zoja, maak het niet te gek, vraag of ze een uurtje komen en als ze dan niet weggaan vraag je ze dat vriendelijk.
En ik zou juist de kraamweek gebruiken om zoveel mogelijk uit te rusten en, met hulp van de kraamverzorgster, je kindje te leren kennen. Bezoek kan later. 
Veel vrouwen doen bij een eerste kindje heel stoer, ontvangen drommen bezoek omdat ze nou eenmaal trots zijn maar zijn na een paar weken totaal kapot om dan te besluiten het bij een eventueel volgend kindje anders te doen!

En over dat advies van de collega: dag 4 zit je vaak met kraamtranen en gestuwde borsten dus of dat nou echt de beste dag is?
stefanie.b. - schreef op 23-05 om 10:20
ik zou het moeten kunnen herdoen ik zou ook vaste  uren stellen want bij mij was het telkens tegen de avond en ik was telkens stikkapot ik geef ook borstvoeding en idd het feit dat het druk is geweest beinvloed het produceren van melk .bij mij was het de ene gaat weg de andere komt toe echt vermoeiend en zeker in het ziekenhuis slaap je echt niet zoals het hoord en eens je thuis bent geraak je met moeite uit je plooien want tegen dat je die slaap hebt ingehaalt dat duurd wel even hoor .nu ik zit ook wel met een te hoge bloeddruk van 16/11 en dat speelt ook wel zen partner hoor .

vele grts en succes straks
Nou ik vond het bij de 1e ook heel erg zwaar hoor....dacht ook van dat doe ik wel ff,maar ben er wel van terug gekomen.
Telkens als er visite kwam..verwacht of onverwacht wou ik erbij zijn en op een gegeven moment bleven ze s,avonds ook zitten en dan moet jij er gewoon weer uit.
Heb nu gezegt als de 2e er is worden er tijden in het kaartje gezet of gewoon besproken.
je moet het echt niet onderschatten hoor....het is best wel zwaar in het begin en vooral als je net als ik een zware bevalling hebt gehad!
Inge (Gast) - schreef op 08-10 om 11:08
Borstvoeding geven is in het begin best investeren. Tijd en energie. Daarbij ben je nog herstellende van een bevalling. Ik zou de eerste week mondjesmaat bezoek ontvangen en alleen als je partner ook thuis is. Als je je dan even wilt terugtrekken om te voeden of te rusten dan kan dit gewoon. Verder wil ik je meegeven dat je zeker in het begin moet luisteren naar je lichaam, en duidelijk je grenzen moet aangeven. Je bezoek zal dit echt wel begrijpen. Veel geluk met de kleine
Ik ben nu net voor 3, 5 wk geleden bevallen van de 2e & ben blij dat we pas na 1 wk de kaartjes de deur uit hebben gedaan...eerst lekker genieten met t gezinnetje
Nu moet ik wel zeggen dat we ook midden in de verhuizing zaten en de kleine 3 wk te vroeg is geboren! !

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Borstvoeding en bezoek de eerste dagen?' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan