Voel me zooo schuldig, kindje per ongeluk pijn gedaan. - Babyforum

Lieke (Gast) - schreef op 29-11 om 20:18
Hoi allemaal,
Oh ik voel me zo ontzettend schuldig en moet dat even kwijt.
Vanavond nadat mijn dochtertje van 3 in bad was geweest ging ik haar op bedje brengen, een heerlijk momentje vind ik dat altijd, lekker lezen en even kroelen.
Maar vanavond was ik dus mega clumsy, ik zou haar instoppen maar met het aantrekken van de deken gleed de deken uit mijn hand en schoot mijn hand door tegen dr hoofdje aan, ze schrok en ik ook maar ze begon gelukkig niet te huilen, shit dacht ik, lekker handig bezig mama.
We lazen een boekje samen en ze lag heerlijk te luisteren, ik berg het boekje op en zal me omdraaien naar haar toe, maar op het moment dat ik me naar haar toe draai gaat zij omhoog zitten en raak ik haar vol met mijn elleboog op haar jukbeentje, ik schrok me rot en ze begint gelijk te brullen, ja het was ook echt heel hard.Ik pak haar op schoot en begin wel 1000x sorry te zeggen en knuffel haar plat maar krijg zelf ook tranen doordat ze zo verdrietig is en het mijn schuld is.
Ik heb gevraagd of het wel ging en ze zei ja, ik vroeg of ze boos was op mama en ze zei nee, ik zei sorry, mama 'boemst' 2x tegen jou aan.
Maar ik kom beneden en voel me zo schuldig, straks is ze bang voor me en denkt dat mama haar slaat of bewust pijn doet.
Hoe krijg ik het ook voor mekaar...Mijn man zegt trek het je toch niet aan maar ik voel me zo rot.
Hebben jullie dit wel eens gehad?
5 antwoorden en 21269921x bekeken
Nienke - schreef op 29-11 om 20:48
Oh ik kan me dit zo voorstellen! Ongelukjes kunnen gebeuren maar dat doet aan je gevoel niets af. 
Ik heb een aantal maanden geleden mijn zoontje ook heel pijn gedaan. Hij was toen pas een maand of 8 en lag op zijn aankleedkussen op een handdoek. Ik wilde hem helpen draaien zodat ik zijn rugje in kon smeren en trok dus was aan de handdoek terwijl hij draaide (dit deed ik wel vaker en ging altijd goed). Bam kei hard met zijn hoofd tegen de commode opzet aan. Ik voelde me ook zo schuldig en heb toen echt met hem mee gehuild. Enige verschil is dat een baby dit na enkele minuten vergeet. 
Waarschijnlijk is jou meisje het morgen ook al weer vergeten. En als ze er over begint kan je vast uitleggen dat het een ongelukje was. Je kindje zal ook wel eens per ongeluk iemand pijn hebben gedaan dus dat zal ze vast wel “snappen”. Ik snap je gevoel zeker wel maar ongelukjes kunnen gebeuren. 
Jo (Gast) - schreef op 30-11 om 19:59
Jeetje zeg . Je maakt jezelf wel erg gek
Orchidea - schreef op 05-12 om 14:01
Oeps, ik denk dat dit iedere ouder weleens over komt dat iets perongeluk gebeurd! 
Geen zorgen, je kindje is dit waarschijnlijk al gauw vergeten, ze/hij merkt aan jou ook wel dat het niet expres is gebeurd, dus nogmaals, geen zorgen, kan gebeuren, we zijn allemaal mensen!
Denise Kerber - schreef op 05-12 om 15:52
Aah, ik weet zo goed hoe jij voelt! Je hoeft je echt absoluut niet schuldig te voelen. Dit gebeurt gewoon, daar kan je niks aan doen. Vandaag zal je dochter het allang weer vergeten zijn, dus probeer even je gedachtes te verzetten. 
Pas geleden had mijn dochter een ontstoken oog, was helemaal dik en rood en het leek wel alsof ze een stoot erop had gehad. Dat was niet het geval maar ik voelde me zo rot erover. Iedereen in de supermarkt keek naar haar, en vervolgens naar mij alsof ik mijn eigen kind had mishandelt. Ik begrijp dus dat je je er heel naar over voelt, maar jij weet hoe het echt zit, en dat je je kind nooit zal slaan! 
Anoniem (Gast) - schreef op 05-12 om 16:29
Als 70% van de opvoeding goed gaat is het goed genoeg... we zijn niet perfect en het hoeft niet perfect... en ja ongelukjes gebeuren! Kids doen mij soms zeer en soms ik hen.. soms lichamelijk soms geestelijk.. dat is het leven! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Voel me zooo schuldig, kindje per ongeluk pijn gedaan.' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan