Van 1 naar 2 kinderen - Babyforum

FiFi - schreef op 23-11 om 15:26
Hey dames, 
Ik zit met een heel groot dilemma. Mijn dochtertje wordt overmorgen 1 jaar. Het is echt een super kind! Ze eet fantastisch, slaapt mooi het klokje rond... Wij konden ons geen beter eerste kind wensen. 
Nu begint het bij mij best wel te kriebelen om aan een tweede kindje te denken. Maar toch zijn er enkele zaken die mij tegenhouden. Met 1 kind ga je namelijk heel gemakkelijk de baan op, maar met 2? Mijn vriend zijn argument is dan weer dat als ze later beide hobby's gaan hebben wij geen tijd meer zouden hebben voor de onze. En we zijn ook heel bang dat baby nr 2 misschien wel meer slaap- of eetproblemen zal hebben... 
Mijn lichaam schreeuwt om een 2de, maar mijn hoofd zegt soms dat het beter is om het bij 1 te houden... 

Hoe maakten jullie de beslissing om het bij 1 kind te houden, of toch voor 2 (of meer) te gaan? 

xx 
14 antwoorden en 2873207x bekeken
Babytje4 - schreef op 23-11 om 15:48
Hey FIFI je kent me vast van groepje nod maart stond op naam lylytje ik ben in november bevallen en nu ronde 2 na vroege MK september zijn we bezig voor baby nr 4 mijn zoontje is ook net 1 jaar geworden. Als jij je klaar voelt waarom niet wat denk u vriend of man over?
FiFi - schreef op 23-11 om 15:53
Hey! Alles goed met jou? Tuurlijk herinner ik mij jou nog!  

Mijn vriend is vooral bang dat we geen tijd meer voor onszelf of hobby's zouden hebben... Mij zou dit minder storen want ik heb ook niet zoveel hobby's. Maar voor corona er was, ging mijn vriend 2-3 keer in de week gaan tennissen en in het weekend gingen we ook graag eens weg. 
1 kindje meenemen, of van een oppas voorzien gaat nog. Maar we vragen ons af hoe dit met 2 kinderen zou gaan. 

Ik zie het zoveel mensen doen, dus zoals ik zei, ik ben daar minder angstig in. Maar we moeten met 2 zijn he...  

xx 
Babytje4 - schreef op 23-11 om 15:57
ja tuurlijk het is wel een verandering in je leven ja ik heb er 3 één van 12 , 9 en 1 jaar gaan nu voor nr 4 dus hobby's heb ik geen tijd meer dat is zeker. nu er zijn mama's die dit kunnen organiseren maar ik niet ik werk tot 12u moet om mijn kleine man pas thuis om 14u dan kom ik thuis poets en opruimen en dan zijn de grote om 16u thuis huiswerk, bad en eten kom er helaas geen tijd voor mij. 
FiFi - schreef op 23-11 om 15:59
Haha lekker druk! Maar dat is ook iedereen zijn eigen keuze. Veel vrouwen geven dit ook met plezier op, voor hun kinderen he. 
Ik moet alleen nog voor mijzelf uitmaken of ik dat ook wil...  
Al zal 2 kinderen toch nog altijd minder zijn dan 3 of 4 hihi... 2 zou hier sowieso de maximum zijn... 
Babytje4 - schreef op 23-11 om 16:00
dit zei ik ook 9 jaar terug hihihihihihih 
Flo - schreef op 23-11 om 20:04
Dat is echt iets wat jullie samen moeten beslissen.
Maar begrijp jullie beiden standpunten wel. 
Ik wil je niet bang maken maar ken ook iemand die er eentje bij wilde en die raakte in verwachting can een drieling  hihi die kan is natuurlijk niet heel groot maar toxh.

Succes met jullie keuze .. ik vind 1 ook maar zo alleen maar gelukkig mag iedereen dat lekker zelf weten 
Liesbeth - schreef op 23-11 om 20:23
Hey hey,
Wij hebben altijd gezegd dat we 2 kindjes wouden. Eentje is soms zo alleen. Wij vonden het niet zo’n groot verschil van 1tje naar 2. Ook later als wij er eens niet meer zouden zijn hebben ze gelukkig elkaar nog. 
Toen een derde kinderwens en dat werden in een keer 2 baby’s  dus van 2 naar 4 kindjes gegaan. Dat was wel even wennen maar nu helemaal gewoon  
Anne - schreef op 23-11 om 20:39
Uiteindelijk je hart volgen, die hobby's komen wel goed. Na de geboorte van mijn tweede ben ik weer gestart met volleybal en heb mijn Hbo opleiding  weer herpakt en werk 24 uur per week. Volleybal is even on hold door corona maar is heerlijk, in de avond slapen de kindjes toch. Qua oppas vond ik van 1 naar 2 niet zo'n verschil, enige was het verdelen van de tijd. Maar als ik zie hoeveel mijn oudste erdoor veranderd is, deelt alles met haar broertje en zorgt ook echt voor hem af en toe politie agent spelen maar komt ook door de leeftijd (mijn dochter 3 bouwt dingen, zoontje van 1 sloopt). Voor mij dubbel en dwars waard, en heb gewoon nog mijn hobby's ik hoop dat ze later goed met elkaar blijven kunnen, ook als wij oud worden bijvoorbeeld komt niet alles op 1 neer. 
Feyre - schreef op 23-11 om 22:16
24 weken
Eigenlijk vanaf begin al gezegd dat ik er minimaal 2 wou. Me man 3. Nu zijn we op het punt we zien wel als kan en we willen waarom niet. Wij proberen sinds deze maand voor een 2e. Ja ik heb die gedachtes ook maar je vind vanzelf wel een ritme, dat moest je immers ook met je 1e kindje vinden.
Het is echt iets waar jullie zelf over na moeten denken maar voor ons was het altijd vrij makkelijk sowieso 2.
Ik kom ook gewoon aan me dingen toe. Overdags minder tot niet maar als ze op bed loggen heb ik de avond. Ja ik game minder , maar heb daar ook minder zin in. Ik houd me weer bezig met andere dingen verder. Die hobbies komen wel
An1990 - schreef op 24-11 om 06:57
Ik wou vroeger graag 3 kindjes, maar nu we er 2 hebben, besef ik wel dat dit genoeg is. 
Ik zie hen doodgraag maar geef wel eerlijk toe dat ik het vermoeiend vind haha! 
Ons zoontje (nu 8 maanden) is geboren toen onze dochter ongeveer 2 jaar was. Ik vond die eerste maanden erg pittig, want ons 2jarig dochtertje krijgt wel een serieus willetje waardoor ze af en toe tegendraads doet! 
Ik denk dat alles ook afhankelijk is van hoeveel jullie werken. Mijn man werkt voltijds (38u, 5dagen) en ik 4 dagen,32u. Na de werkdag dan kids ophalen in de opvang, samen nog wat spelen, melk voor de jongste, eten met de oudste, pampertje hier, pampertje daar, ... de avond is zo om. Tegen dat ze allebei in bed liggen (20u) nog het speelgoed opruimen, maar ook nog wat huishoudelijke taken, en dan ben ik vaak wel erg moe haha!
Dus bij ons worden niet veel hobby's meer gedaan eigenlijk...
Maar langs de andere kant moet ik ook toegeven dat het wel beter en beter gaat. De jongste slaapt eindelijk zo goed als door, weent minder,.. vooral de eerste 6 maanden vond ik erg vermoeiend. 

Maar ik ben blij dat we twee kids hebben. Want ik ben zooo verliefd op allebei. En ik hoop dan dat ze zowel in hun kindertijd als later, veel aan elkaar hebben! 
Feyre - schreef op 24-11 om 08:24
24 weken
An1990 is denk ik ook hoe je het in deelt. Hier doen we doordeweeks niks aan huishouden behalve een keer een was aanzetten of een vaat. Weekend doen we altijd het grotere werk zeg maar zodat we de avonden gewoon voor ons ding hebben.

Eigen willetje is elke leeftijd wel xD toen me zoontje geboren werd was me bonus dochter 4 (3 maanden later 5) en dat verschil krijg je dus het bemoederen met alles ook om gek van te worden xD

Hoeveelheid werk is het ook zeker hier is dat iets rustiger. Me man werkt 36 uur (officieel 40 maar 4 uur ouderschaps verlof per week) en ik werk 24 alleen werk ik 8 tot 10 dagen achter elkaar waarvan de 1e 4 altijd lang. Daarna werk ik korter dus heb ik de middagen ook nog met me zoontje of als je zou willen voor jezelf.

Al om al is het echt naar eigen situatie kijken en wat je heel graag wilt
Jo (Gast) - schreef op 24-11 om 08:35
Het verschil van 1 naar 2 kinderen is ons reuze meegevallen. Ik had er ook wat angsten om, maar een tweede erbij is echt goed te doen. 
FiFi - schreef op 03-12 om 21:16
Bedankt dames! 
Ik ga het nog enkele maanden laten rusten en dan nog eens bespreken met mijn vriend. 
Onze dochter is vorige week 1 jaar geworden en we genieten zeer hard van haar. 
Ik hou jullie op de hoogte over hoe het nog zal verlopen

xx 
Sofie - schreef op 04-12 om 19:50
Hoi Fifi,
Ik zou me niet druk maken over tijd voor jezelf. Dat is maar net hoe je je tijd indeelt. Ik vond de overgang van 1 naar 2 en daarna van 2 naar 3 echt niet zo erg. 

Ik werk nog steeds 3 dagen, ga 1 keer in de week in de avond naar mijn theatergroep, spreek af met vrienden en volg een extra hbo opleiding. Verder veel avonden samen met man op de bank en op mijn vrije dagen + weekend lekker tijd met de kinderen. Huishouden doen we samen tussendoor. Oppas voor een avondje weg is voor 1 het zelfde als voor 2 of 3; oppas zit lekker op de bank 

Als je het allebei wilt komt het echt wel goed! 

Succes met de keuze! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Van 1 naar 2 kinderen' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan