Voor en nadelen thuisblijfmoeder - Babyforum

Marjan (Gast) - schreef op 28-12 om 13:40
Hallo mede ouders,
Ik zou graag jullie mening en ervaring horen.
Samen met mijn man mogen wij trotse ouders zijn van 2 kindjes,  1 van 5 en 1 van 1 jaar.
Ik werk 3 dagen en kamp helaas sinds deze zomer met gezondheidproblemen(auto imuunziektes) 
Daardoor ervaar ik het werken naast mijn gezin en huishouden als zwaar, ik merk al lange tijd dat ik op ben en heb dit ook aangegeven bij de werkgever, helaas is er niks mee gedaan en is minder werken niet mogelijk. Al lange tijd ervaar ik het werken niet meer als prettig, ik mis de tijd met de kindjes en ik ben nu niet altijd de moeder die ik wil zijn, opgebrand en dus zijn de kinderen daar ook de dupe van.
Mijn man is sinds kort voor zichzelf begonnen en ontzettend druk, hij kan er nu geen extra opdrachten bij doen omdat hij de kindjes ophaalt bij de opvang.
We zitten erover te denken dat ik stop met mijn baan, na aftrek van opvangkosten werk ik voor een 600 Euro netto per maand, een bedrag wat hij makkelijk bij zou kunnen werken alsmede mogelijkheide er zou zijn.
We hebben veel stress ervaren van de corona, snotneuzen en daardoor opvang problemen,  ergens vragen We ons af of dit het allemaal waard is.
Als ik thuis zou blijven hebben We dat niet meer, ik kan er meer zijn vd kinderen en zou dan als ze beide op de basisschool zitten wel weer willen werken, voor mijn eigen gezondheid zou het nu beter zijn want het is helemaal op.
Maar ik krijg daardoor wel een pensioen gat en We zullen het wat zuiniger aan moeten doen.
Wie heeft deze stap durven zetten of waarom toch niet?en waar moeten We rekening mee houden? Ik weet dat ik financiëel afhankelijk wordt, We hebben daar beide geen probleem mee, mijn man zou het als prettig ervaren omdat hij dan gerust een extra opdracht of overwerk aan kan nemen. Wat is jullie mening? Ik ben toch bang dat je als lui word aangekeken en mensen er iets van vinden, maar in mijn hart zou ik er zo graag voor ze willen zijn, ze zijn maar eenmaal klein.
1 antwoord en 11166684x bekeken
Kiki (Gast) - schreef op 28-12 om 20:52
Volgens mij heb je je keuze allang gemaakt, maar schaam je je ergens omdat de buitenwereld er wat van vindt of omdat je misschien zelf er wat van vindt. Maar de enigen die hierover gaan zijn je man en jij. Tegen de tijd dat wij met pensioen gaan moet je maar zien wat er nog van over is. De baan die je nu hebt maakt je toch niet gelukkig en je kunt over 3 jaar (als de jongste naar de basisschool gaat) toch altijd weer gaan werken en wat voor jezelf opbouwen? Ik vind het persoonlijk fijn om als vrouw ook wat bij te dragen en mijn kinderen te laten zien dat ik als vrouw voor mezelf kan zorgen, maar hoezo moet dat allemaal tegelijk? Er is niks mis met “even” voor de kinderen thuisblijven als ze klein zijn. Ik vind het werken en de combi met kleine kindjes ook loodzwaar, maar ik kom ook bij op mijn werk en ben blij dat ik even andere gesprekken heb dan alleen snotneuzen, opvoeden en huishouden. Alleen ik ben verder gezond en als je het gevoel hebt dat je pas op de plaats moet maken, moet je dat lekker doen. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Voor en nadelen thuisblijfmoeder' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan