Niet poepen... - Babyforum

Moedervan3 - schreef op 21-10 om 14:56
Hoi mama’s
Ik heb een zoontje van inmiddels 5,5 maand.
Op de eerste twee weken na, heeft hij zelden spontaan helemaal zelf gepoept, meestal moet ik hem helpen met een doekje erlangs vegen of  olijfolie geven.
Nu heeft hij inmiddels al ruim een week niet gepoept, hij drinkt twee flessen minder op een dag, en plast dus ook echt minder, hij is totaal niet uitgedroogd gelukkig.
Hij heeft er gigantisch last van, vooral savonds, dan krijst hij alles bij elkaar en is hij niet te troosten, overdag lijkt alles best goed te gaan,
Afgelopen vrijdagavond ben ik met hem naar de huisartsenpost geweest omdat ik het zo niet zag zitten het weekend, zo sneu
Ik heb toen drie klysma’s meegekregen en een drankje om de ontlasting soepeler te maken, inmiddels zijn alle klysma’s op, en heeft hij alleen steeds na iedere klysma een klein beetje gepoept, maar ik heb het idee dat het nog lang niet alles is.
Heeft iemand misschien DE tip, zodat gij alles er uit kan krijgen? 
Thermometer werkt niet, badje niet, massage niet, olijfolie niet, klysma dus zelfs niet, 
Ik weet het echt even niet nu... en vind het zo sneu als hij zo krijst en kronkelt van de pijn...
7 antwoorden en 26480970x bekeken
proud_mommy - schreef op 21-10 om 15:19
Hey meid. Mijn zoontje had dat ook wel eens. Ik maakte verveine(citroenverbena) thee voor hem en dan poepte hij weer. Hij poepte ook een paar dagen niet. En nu geef ik hem die thee af en toe.
Ik doe wat in een theepot, dan kokend water erover en 1x spoelen. Daarna vul ik hem en zet ik de pot op het vuur totdat hij pruttelt. Dan doe ik het in zijn flesje en laat ik het afkoelen. Geef het hem en hopelijk poept hij dan vanzelf. Ik gaf het hem vanaf dat hij een week was, als hij krampjes had.
https://www.teabar.nl/losse-thee/172-verveine-zak-100gr.html
Moedervan3 - schreef op 21-10 om 15:31
Ah super dankjewel! Ik ga het morgen gelijk halen!
proud_mommy - schreef op 21-10 om 16:50
Geen dank meid. Ik weet hoe het is als je kleine engeltje niet kan poepen, en je met je handen in het haar zit. 
proud_mommy - schreef op 01-11 om 09:43
En is het gelukt meid
Anne - schreef op 01-11 om 10:22
Mijn dochter had vanaf het begin Veel moeite met poepen, veel krampjes etc. Vanaf 5 weken koemelkvrije voeding en een heel ander kind. Onlangs herintroductie gedaan, gevolg 4 dagen niet kunnen poepen.. voor nu laat ik het maar weg. Ik zeg niet dat jouw kindje dat heeft, maar wil het als een mogelijkheid meegeven. Je kunt altijd kijken of hij dan vanzelf gaat poepen
Anoniem (Gast) - schreef op 01-11 om 12:16
Als de ontlasting die er wel komt aan de harde kant is zou ik hem ook gewoon meer water laten drinken tussen de voedingen door. Je hoeft namelijk niet uitgedroogd te zijn om ook obstipatie door weinig vocht te krijgen.
plezierig - schreef op 20-11 om 16:02
Als baby had mijn dochter ook vaak moeite met poepen, altijd hard en soms poepte ze soms een dat of twee helemaal niet. Tussen de voedingen door wat extra water geven, leek soms wat te helpen. Nu vind ik persoonlijk een week wel heel lang... Heeft de dokter hier echt niets anders voor gegeven of aangeraden om een echo te maken van zijn darmpjes? Nu mijn dochter wat ouder is zorg ik ervoor dat ze veel vezels binnenkrijgt en geef ik haar heel veel fruit (behalve banaan want dat verstopt dan weer) en laat ik haar veel water drinken. Beter toch even een andere dokter raadplegen.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Niet poepen...' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan