Ongepland zwanger - Babyforum

Babylove (Gast) - schreef op 28-07 om 12:08
Beste  leden,

Mijn vriendin is ingepland zwanger geworden. We hebben net een half jaar relatie en twijfelen over de keus wat vooral om praktische redenen is. Er is weinig steun vanuit de gemeente en woningcorporatie zelf hebben we ook geen werk door de coronacrises en zijn we op gesprek geweest bij een verloskundige en een abortuskliniek voor een informatie spreekuur. Zijn er mensen die in dezelfde situatie zitten en hier wel raad mee weten?
5 antwoorden en 18762704x bekeken
Orchidea - schreef op 28-07 om 12:43
Geen raad. Sorry, ik wens jullie wel enorm veel succes en sterkte bij het maken van jullie keuze
Anoniem (Gast) - schreef op 28-07 om 12:48
Fiom!
Babytje4 - schreef op 28-07 om 15:01
ingepland of ongepland?
stff48 - schreef op 28-07 om 16:28
Hier kan niemand raad in geven vrees ik .. een erge keuze om te maken , maar inderdaad kindjes kosten veel geld . Vind het wel goed dat jullie er zo nuchter over nadenken .
Heel veel succes in jullie keuze & hopelijk kruist er jullie gauw ook een mooie job ondanks de coronacrisis 
Anoniem (Gast) - schreef op 28-07 om 19:19
Het is goed om te zien dat jullie hier goed over nadenken. Kinderen kosten inderdaad geld. Echter het is ook maar net hoeveel je er aan uit wilt geven. Er zijn ook genoeg straat arme gezinnen waar kinderen ook opgroeien zonder echt te kort te komen in de basisbehoeftes zoals een dak boven je hoofd, eten/drinken, kleding en vooral liefde. Die zullen inderdaad geen nieuwe spullen hebben of veel speelgoed maar in die zin zijn vele van ons erg verwend.
Veel babyspullen kun je 2de hands op marktplaats of bij de kringloop kopen. Je kunt wasbare luiers gebruiken ipv wegwerp. Mocht borstvoeding goed gaan is het ook heel fijn want dat is gratis en voor niets. Je zegt dat jullie geen werk hebben, scheelt ook kinderopvang. 

Maar dit zijn allemaal korte termijn zaken. 
Waar het om gaat is hoe jullie de toekomst zien. 
De coronacrisis gaat nog wel een keer voorbij. 
Hoe is jullie toekomstperspectief. Willen jullie (ooit) wel kinderen?
Wat kunnen jullie een kind bieden?Waar zie je jullie staan over 5 of 10 jaar? Wat voor werk verwacht je te doen? Waar verwacht je te wonen? 
Een kind kan ook een extra motivatie zijn om orde op zaken te stellen.
Ongepland hoeft niet ongewenst te zijn.
Wat jullie ook beslissen je kunt het niet terugdraaien en je draagt die beslissing de rest van je leven mee. Ofwel als een kind op je arm of als een kind in je hart wat er niet kon zijn. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ongepland zwanger' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan