uitgeput - ritme en eigen bedje? - Babyforum

FAM (Gast) - schreef op 06-03 om 11:16
Mijn zoontje (bijna 3 maanden) slaapt vaak kort (overdag een half uurtje, soms een uurtje en 's-nachts komt hij om de twee-drie uur). Tot nu toe heb ik hem veel bij me gehouden (box/draagzak/cosleeper). 
Maar ik ben echt toe aan meer slaap en weet al helemaal niet hoe ik dit moet doen als ik straks weer ga werken.
Ik probeer sinds een week een beetje een structuur te krijgen (slapen-eten-spelen-slapen) en hem wat vaker in zijn eigen bedje te laten slapen (minder prikkels?). 
Maar in zijn eigen bedje valt hij niet makkelijk in slaap (ik ben soms wel een uur bezig voor hij slaapt), terwijl ik hem wel te bed ga leggen als hij moe begint te worden. Hij slaapt dan wel iets langer.
Herkent iemand dit? Hoe pakken jullie dit aan? Iemand tips?
1 antwoord en 1265062x bekeken
Veraaa - schreef op 06-03 om 13:21
19 weken
Ik herken het...onze dochter is nu bijna 2 jaar.
Ze is geen goede slaper, nog steeds niet. Telkens als er iets is, een pijntje, slaapt ze slecht. Dus bij elke tand...en we zijn nu bij de laatste kies.
Ik heb op een gegeven moment de druk eraf gehaald....ze sliep overdag 4x driekwartier waarbij ik ruim een kwartier bezig was om haar in bed te krijgen.
We zijn toen elke ochtend tijdens het slaapje met de wagen van wandelen, dat sliep rustiger en ik voelde geen druk. En in de middag/avond in de draagdoek.
Het heeft lang geduurd, maar het kwam goed. Ik denk rond de 7 maanden dat er ineens meer ritme was en het middagslaapje ook ergens op sloeg.
Toen ik ging werken, bleef m'n man thuis dus ik heb daar ook de druk afgehaald dat ik voor hem al een compleet ritme moest hebben en ze geweldig zou slapen. Dat is nou eenmaal niet zo.
Heel veel succes....in deze lastige zoektocht. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'uitgeput - ritme en eigen bedje?' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan