Kinderopvang - babygebaren - Babyforum

Marleen (Gast) - schreef op 03-08 om 20:15
Klinkt leuk maar het is wel heel belangrijk dat ouders hier dan ook aan mee doen anders is het voor zo'n kindje ook onduidelijk of het wel of niet begrepen wordt met zijn/haar gebaren.
4 antwoorden en 45703870x bekeken
anna (Gast) - schreef op 06-08 om 15:12
Ja, zou ik zeker doen! Wij gebruiken de gebaren zelf ook en het werkt echt.
Onze dochter van 13 mnd vertelt nu dat ze klaar met eten is, muziek hoort, bomen ziet, wil slapen, etc. Zo praktisch.

wij hebben cursus gedaan via www.babygebaar.nl heel goed; want je leert ook liedjes met gebaren en boekjes voorlezen. echt tof!
Caroline - schreef op 09-08 om 11:16
OOOH, Anna dat is super! 
Ik zou heel graag een kinderdag verblijf willen opstarten in Antwerpen.. Mijn vriend is doof, we spreken thuis altijd in Vlaamse Gebarentaal. In mijn vriendenkring zijn er ook een aantal dove gezinnen zwanger, het zou toch super zijn mocht er dan een opvang bestaan waar hun taal gewoon begrepen en gebaart wordt!

Maar ik zou dan ook graag horende ouders met horende (en/of dove) kinderen warm maken voor het gebruik van babygebarentaal.. het maakt communiceren zoveel makkelijker! 

Ik ben wel jaloers dat je liedjes en boekjes kan gebaren.. ik kan een grondig gesprek voeren maar liedjes kan ik niet vertalen spijtig genoeg, boekjes dat zou wel lukken als ik de tekst eerst een goed lees en dan omzet in VGT. Alvast bedankt voor de reacties
Johan Keurentjes (Gast) - schreef op 27-08 om 16:51
Kan het kind straks ook gewoon spreken, als het naar school gaat? Lijkt mij anders aardig lastig worden op de basisschool, en verder.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kinderopvang - babygebaren ' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan