naar de opvang - Babyforum

Mamavan1 (Gast) - schreef op 30-01 om 14:00
hoi, 
ik ben nieuw hier en weet dus niet of dit forum nog actief is. De reacties die ik hier lees zijn meestal van enkele jaren geleden. maar wie weet... 
Mijn verhaal : Mijn kindje is nu 4,5maanden(12 februari wordt ze 5 maanden). We hadden ons al enige tijd voor de bevalling ingeschreven in de crèche. Nu was er in december nog geen plaats en gingen ze bellen wanneer het kon. Nu allemaal goed, geregeld met het werk dat ik voor onbekende duur verlof nam. Nu zonet telefoon gekregen dat ze vanaf volgende week kan gaan. Ergens wel opgelucht, na 10maanden zie ik het wel zitten om aan de slag te gaan, en de inkomsten zullen ook weer meer als welkom zijn.  maar nu de problemen. Mijn kindje krijgt borstvoeding, en is niet zo gewend aan de fles(ik weet het, ons schuld) maar doordat we niet wiste wanneer ik terug ging werken, hebben we het wat vooruitgeschoven om haar echt de fles te leren. Gaat dit wel goed gaan op de crèche? zij geven aan hier nog ervaring mee te hebben en dat dat meestal wel lukt. anders geven ze de melk met een lepeltje. Nu ik ben ook enorm pro bv en wil liever geen kv geven, maar heb dus geen voorraad afgekolfde melk, krijg ik dit op 1week voor mekaar? en wanneer kan ik het best kolven(deed dit nu alleen als mijn borsten over vol zaten en het pijn deed) maar ik weet niet wanneer ik het best kan kolven, mijn kindje moet natuurlijk ook nog genoeg voeding uit mijn borsten kunnen halen. Nu maak ik mij ook zorgen om te slapen, ze valt enkel aan de borst in slaap. passen de kindjes zich rap aan op de crèche? ik vind het allemaal zo moeilijk, ze is nog nooit bij me weg geweest en weet dus niet hoe ze hierop gaat reageren. Nu gaat ze 1maand halve dagen naar crèche en vanaf dan 4 hele dagen en 1dag ben ik thuis.. Ik zoek wat ervaring en tips en voor zo goed het kan antwoorden op mijn vragen.
Het is zo moeilijk om te leren loslaten, maarja het wordt wel weer tijd om te werken nu. 
alvast sorry voor mijn lange, warrige verhaal. 
5 antwoorden en 34038722x bekeken
Mamavan1 (Gast) - schreef op 30-01 om 14:10
niemand? 
Anoniem (Gast) - schreef op 30-01 om 17:09
Als je afkolft na elke voeding heb je zo genoeg voorraad. En hoef je niet bang te zijn dat je kleintje te kort komt. Want voor de volgende voeding is er weer aangemaakt. Niet vergeten om ook straks op je werk af te kolven wanneer je normaal zou voeden. Dat is tevens om je productie op gang te houden en weer nieuwe voorraad aan te leggen. Kleine beetjes voeding kun je bij elkaar doen wanneer het dezelfde temp heeftven zo maak je een voeding. Vraag desnoods even advies bij consultatiebureau over de hoeveelheden. Kinderen passen zich snel aan, kdv is vaak moeilijker voor de ouders als het kind zelf. Je kunt tussendoor hen altijd bellen om te vragen hoe het gaat.
Amy - schreef op 31-01 om 19:04
Qua kolven. S ochtends heb je de meeste melk dus dan kun je vaak wel meer kolven. Een hele grote voorraad hoeft niet want als jij werkt kolf je ook en dat kun je gebruiken voor de dag erna.
Verder helaas geen ervaring met kdv dus daar kan ik je niet mee helpen.
En denk eraan in nederland heb je recht op 20% van je tijd te besteden aan kolven/voeden. Dus als je opvang dicht bij je werk is kun je zelfs heen en weer om live te voeden dat mag nl ook.
babybrabbels - schreef op 09-04 om 21:53
Je kan bijvoorbeeld kolven. duidelijk lijstje aan de opvang geven & elke dag controleren of ze dat werkelijk na komen. en hou zeker goed band, bel ze wanneer je pauze hebt, ook niet overdrijven natuurlijk
Ik heb toen mijn baby 3 maanden was , ook dit meegemaakt.
eerste crèche, bleek achteraf niet te doen wat ik aangaf in mijn contract.
kwam er pas laatste maand achter . hij kreeg maar 2 flesjes op een dag en ik betalen elke maand.. ik denk mijn baby  word goed verzorgd... leuke collega's allemaal dus niet! ( ik heb er echt van geleerd dames) altijd door vragen controleren etc etc. mijn baby'tje kreeg 2 flesjes per dag niet normaal van 9.00 uur tot 4 uur. ik heb  een klacht ingediend bij de  GGD maar verder word het alleen genoteerd . en gaan ze onderzoek doen volgens hen maar ja ! ik heb daar niks aan! Maar goed na alles. ben ik zeer tevreden over de opvang waar die nu zit! ze doen alles naar wens ! & nog is fris & fruitig  het ruikt super schoon!
Anoniem (Gast) - schreef op 12-05 om 22:02
Nouja mijn kind drinkt na mn eigen voeding in de ochtend ook nog 2x op de opvang (7:30-16:30) dat is niet zo raar als ze om de 3 á 4 uur drinken.

Zag dat je dit al 4 maanden geleden vroeg dus zal nu niet relevant meer zijn. Maar zoals boven gezegd als je in de ochtend en op je werk kolft (en bewaard) kom je eigenlijk zelden tekort. En ik ga bijvoorbeeld in de middag zelf bv geven. Dit kan omdat het kvd vlakbij is.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'naar de opvang' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan