Gastouder - Babyforum

Linda1311 - schreef op 26-08 om 09:07
Hallo Allemaal,

Ik werk zelf in de zorg en heb dus onregelmatige diensten. Ik werk 28 uur.
Als ik weer start met werken is mijn kindje ongeveer 16 weken oud (Kindje is van 3 juli, ik start ongeveer 24 oktober weer met werken zwangerschapsverlof+vakantie.)
Mijn vriend werkt 5 a 6 dagen in de week. (Nu werkt mijn vriend ook vaak op zaterdag nog extra of een halve dag, als ik Zaterdags moet werken zal dit anders zijn) In het weekend is oppassen door ouders, zusje etc niet zo lastig maar door de week wel, Mijn vaste vrije dag is dadelijk de Maandag, en kan zomaar zijn nog 1a2 dagen in de week extra vrij mits ik de weekenden moet werken.
Aangezien we niet veel “oppasdagen”‘ van opa’s/oma’s kunnen verwachten (daar zij zelf nog werken) zijn we aangewezen op een gastouder (deze hebben we ook al 1tje gevonden).

Ik zie hier wel erg tegen op. Voel me een “slechte” moeder als mijn kindje dadelijk misschien 3 a 4 dagen naar gastouder moet. (ligt natuurlijk aan mijn rooster het precieze aantal dagen.)

Ouderschapsverlof is onbetaald of minder betaald verlof, dus misschien ook niet direct een optie..

Hebben jullie nog informatie en/of tips voor mij, zodat ik mij beter voel of misschien nog iets extra’s kan regelen waar ik zelf nog niet aan gedacht zou hebben.

Alvast bedankt.

Groetjes Linda
4 antwoorden en 31620444x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 27-08 om 20:38
Hoi
ik werk zelf ook in de zorg 24 tot 32 uur, mijn dochter gaat gewoon naar een kinderdagverblijf waar ze een flexibel contract hebben. Ik heb voor ongeveer 2 volle dagen een contract die ik ook als 4 ochtenden kan inzetten bijvoorbeeld. Een middag in de week past oma op met veel liefde omdat ik dan voor oproepen bereikbaar moet zijn. Verder zorgt haar vader voor haar als ik in de avond of het weekend werk.
Ik voel me er niet slecht om, mijn dochter is enigst kind en op die manier leert ze ook met andere kindjes spelen. Bovendien gaat ze er graag naar toe, we brengen haar lachend en we halen haar lachend weer op. Dat is een geruststelling voor ons.
De eerste keer vond ik wel moeilijk uiteraard maar op een gegeven moment krijg je er vertrouwen in dat ze goed verzorgd worden. Het is even wennen maar dat wordt het snel normaal.
groetjes
Love - schreef op 02-10 om 22:06
Hallo Linda1311,
Ons dochtertje gaat 4 hele dagen p.w. naar de kinderopvang toe. Ik voelde mij in het begin ook heel erg schuldig (vanaf haar 1e verjaardag zit ze er en nu is ze 19 maanden oud) Ze vindt het geweldig daar, speelt, ontdekt, maakt grapjes naar de leidsters toe. Als ik hoor en zie (door de app die ze hebben) hoe leuk ze het heeft gehad, dan maakt dat alles goed. Het duurde bij mij wel 3 maanden om echt eraan te wennen en dat voelde ze ook, ze kreeg toen echt verlatingsangst maar dat is een kwestie van er door heen gaan, mij stelde het gerust om een keer te bellen hoe het ging 
Hopelijk hebt je er iets aan. 
Volg je gevoel  
Mandy (Gast) - schreef op 12-10 om 22:59
Mijn kindje gaat al vanaf 3 maanden 4 dagen naar de opvang. Als het nou eenmaal niet anders kan, hoef je je geen slechte moeder door te voelen hoor. Ik merk dat hij het daar goed heeft en veel leert, het zelfs mist als hij lang thuis is. 
Bovendien zijn er vele landen waar ze het normaal vinden om het 5dagen te doen en niemand die daardoor een slechtere ouder is. 

Het is soms in het begin even een probleem met eten. Mijne wilde op de opvang niet eten, maar toen heb ik even borstvoeding daar gegeven en binnen een week ging het beter. Je hebt recht op borstvoedingstijd en dat mag je kolven, maar je mag ook persoonlijk gaan voeden. 
Het verschilt ook per kind en ouder hoe vlot de overgang gaat.

Maar je moet je niet schuldig voelen, je kind gaat het vast leuk vinden en als je de leidsters mag en leert kennen ga je er ook meer op vertrouwen (Ok ik ben ook moet zo een emo vrouw...haha....Dus ik heb het niet dramatisch gevonden hem weg te brengen. Wel even raar na een periode constant samen)
boompje (Gast) - schreef op 14-10 om 18:56
mijn dochter gaat vanaf 16 weken 4 dagen naar de opvang. Flexibele gastouder. En ik heb me in het begin schuldig gevoeld. Nu soms ook nog wel. Maar zij is kei gelukkig daar. Speelt graag en de gastouder en partner zijn dol op haar.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Gastouder' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan