Na zwangerschap weer werken, waar newborn laten? - Babyforum

Vildan (Gast) - schreef op 07-08 om 20:27
Hi dames,
Ik ben op zoek naar ervaringen/ideeën hoe ik dit moet doen.
Mijn man heeft een eigen bedrijf en is in principe alleen de zondag dicht, dus zou dan voor de baby kunnen zorgen, maar de andere dagen kan dit gewoon echt niet. Ik werk op het moment 35 uur in de horeca, dit kan ik nog aanpassen naar 32 (nog minder uur gaat niet met de functie die ik uitoefen) dus dit betekend dat ik de baby 4 dagen naar de opvang of gastouder moet brengen? Hoe doen jullie dit? Is het dan wel slim om nog te blijven werken, want ik ga er vanuit dat dit me gewoon meer dan de helft van mijn loon kost.
Graag jullie ervaringen! 
Groetjes
3 antwoorden en 22714661x bekeken
Floor (Gast) - schreef op 07-08 om 23:45
Tsja, dat is idd echt een berekening die je moet maken. Ik ken alleen de Nederlandse regeling en dan is de hoogte van je kinderopvangtoeslag afhankelijk van het inkomen van jou en je partner samen. Bij ons betekent dat dat we (ruim) meer dan de helft zelf moeten betalen en vorig jaar zelf 2/3, waardoor we net zoveel geld kwijt zijn per maand aan de hypotheek als aan de kinderopvang. Als er bijv veel inkomensverschil zit tussen 2 partners kan t best zo zijn dat het niet zo loont om te blijven werken. Al denk ik je altijd meer te besteden hebt dan wanneer je niet werkt en wij bijv ook beiden werken omdat het nog meer functies heeft dan alleen inkomen. Ik vind bijv zelf persoonlijke ontwikkeling belangrijk en dat je nog een andere rol hebt dan alleen vader/moeder. Maar daar is iedereen anders in, want ik kan me met jonge kinderen goed voorstellen dat je er voor kiest om thuis te zijn..  je kunt op de website van de Rijksoverheid kijken naar de hoogte van de opvang toeslag en dan zelf een berekening maken. Voor België weet ik het niet.
Anoniem (Gast) - schreef op 10-08 om 22:29
Mijn kind gaat ook 4 dagen per week naar de opvang. Veel mensen zullen dat misschien veel vinden. Ik zie dat hij het naar zijn zin heeft en ook als hij een tijdje thuis is wel eens wat andere kindjes mist. Dus ik heb er nu eigenlijk best een goed gevoel bij. Ik kan ook niet minder gaan werken op het moment. 
We genieten in het weekend van het samenzijn. En ik denk niet dat ik hem tekort doe in aandacht.

Of het slim is om te blijven werken is denk verschillend voor ieder  stel/persoon. Ik zou denk wel minder gaan werken als het mogelijk was. Maar dan zou ik wel genoegen moeten nemen met een minder leuke baan waarschijnlijk. En door het ergens anders ook naar je zin te hebben hou je het thuis ook vol als het zwaarder is.
fabita - schreef op 28-02 om 16:50
thanks a lot 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Na zwangerschap weer werken, waar newborn laten?' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan