baby slaat hoofd achter over of laat zichzelf achterover vallen bij moeheid of boos zijn. - Babyforum

Hanna (Gast) - schreef op 16-08 om 16:40
Hallo allemaal,

Onze dochter is elf maandag en eigenlijk altijd een blije en vrolijke baby geweest met pit!Maar op een goede manier.Nu slaapt ze minder goed de afgelopen 3 weken en laat ze zich als ze iets niet mag zomaar achterover vallen.Ook als ze in de kinderstoel zet of op wil pakken slaat ze met veel geweld haar hoofdje achterover.Wij maken ons daar zorgen om want dit kan nooit goed zijn voor een nekje en lijfje?Wie herkent dit en wie heeft tips?
Wij zijn een beetje bezorgd over dit gedrag namelijk.
6 antwoorden en 31810449x bekeken
Hanna (Gast) - schreef op 16-08 om 16:42
Excuses vd spelfouten, dit komt door mijn mobiele telefoon.Maandag is maanden en zet is zitten! :-)
Betty (Gast) - schreef op 16-08 om 17:23
Herkenbaar hoor. Mijn zoon van 14 mnd deed dat rond die tijd ook, en ook heel driftig nee schudden.
Ze krijgen door dat ze heel goed iets duidelijk kunnen maken. Het goede nieuws is dat het een fase is. 
Een tip is: een kussen vb van de bank achter de rug in de kinderstoel zetten zodat ze de ruimte niem meer hebben om ver achterover te gaan. 
Niet te veel aandacht aan besteden. Erkennen dat je snapt dat ze iets wil vertellen en een keer rustig uitleggen dat het ook wel iets rustiger kan. 
Onze zoon mept nu op de lepel of gooit hem op de grond. Ook heel handig met een broodje jam of lepel met pasta in rode saus haha. 
Hanna (Gast) - schreef op 16-08 om 18:12
Hoi Betty,
Dank dat je de moeite neemt om te reageren!En inderdaad de lepels vlogen hier net ook door de lucht.Het vervelende is dat we ons zorgen maken over het achterover slaan van het nekje, ze doet het namelijk ook op schoot of als ze kruipt.Dus op die manier kunnen we er dan geen kussen of iets tussen doen en we vragen ons vooral af of het niet schadelijk is.Gister liet ze zich zo achterover vallen in het campingbedje en ja die geeft wat mee en bonk keihard tegen de muur die er overigens best ver vanaf stond maar doordat ze het met zoveel kracht doet schuift het bedje zo mee.
Anoniem (Gast) - schreef op 21-08 om 12:45
Volgens mij is het heel normaal baby gedrag. Helaas. Ik denk niet dat het kwaad kan, ook al lijkt ze het met kracht te doen, vaak leren ze er ook van als ze zich pijn doen en zorgen ze er dan voor dat dit geen pijn doet. Misschien 1 van de redenen dat baby's nog niet zoveel nek hebben? Een baby is gelukkig flexibel en kan tegen een stootje. Ik negeer het gedrag zoveel mogelijk, mijn dochtertje van net een jaar doet het soms ook. Ze bonkt ook met haar hoofd tegen de bank soms. Ik schijn dat als peuter regelmatig tegen de grond te hebben gedaan, en ik ben met goede cijfers op het vwo geslaagd . Dus het komt vast goed hihi. 
Anne - schreef op 21-08 om 13:24
Hier ook een klein driftkikkertje, doet het al een poosje nu met vlagen. Ik bekijk het per situatie, het geven van kopstoten sta ik bijvoorbeeld niet toe en dan grijp ik in. Ook het slaan van haar hoofdje tegen de muur is niet Ok, maar bijv in de stoel, bank of incidenteel de vloer is niet rampzalig (klinkt heel gek zo haha). Ik kijk of ze zich kan verwonden, of andere. In een zachte stoel is dat niet het geval. Mijn dochter doet het uit frustratie en weet volgens mij heel goed dat het aandacht oplevert. Soms doet ze het weken niet en dan ineens weer wel, vooral in drukke dagen of dagen dat ze veel bijleert. Ik denk dat het een manier van uiten is, wat ze verbaal nog niet kunnen. Het ene kindje gaat slaan, schreeuwen of gillen en sommige met hun hoofdje. Ik ga er vanuit dat het gewoon over gaat en zorg dat ze veilig blijft. Nee ze volop begint te praten probeer ik haar ook uit te leggen waarom het niet mag/kan..
Anne - schreef op 21-08 om 13:24
Ze is nu overigens ongeveer 20 maanden

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'baby slaat hoofd achter over of laat zichzelf achterover vallen bij moeheid of boos zijn.' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan