Houden of Abortus - Babyforum

BabyBoo - schreef op 02-10 om 22:04
Floydi, wat is het verschil met een gewone poli en een pop-poli? Kun je daar iets over vertellen? Ik heb zelf ook psychische klachten en we proberen momenteel een eerste kindje te krijgen. Ik heb ook kans dat psychische klachten toenemen tijdens een zwangerschap.
75 antwoorden en 31248925x bekeken
IkkeJ - schreef op 03-10 om 00:46
Je kunt pas naar de pop-poli als je een geschiedenis hebt met psychische klachten, zwanger bent en het kindje wilt houden eerder niet. Voor zover ik weet van de dokter vandaag. Want ze kunnen me niet verwijzen zolang ik niet zeker weet of ik het wil houden
BabyBoo - schreef op 03-10 om 12:05
Die geschiedenis komt wel goed haha
floydi - schreef op 03-10 om 12:16
Hi babyboo het is een poli waarbij 3 andere polis samenwerken, psychologie psychiatrie en gynaecologie. Het is bedoeld voor zwangere of vrouwen die zwanger willen worden en bekend zijn met psychische klachten. Juist ook voor jou dus. 
De verwijzing kan via de huisarts of d verloskundige gegeven worden. 
Verder zullen ze bespreken wat je nodig hebt qua steun en wat de risico's zijn voor jou en je (toekomstige) kleintje. In mijn geval keuze maken tussen medicatie tegen de paniekaanvallen of juist niet. Ik heb na goede voorlichting voor niet gekozen. De risicios voor de kleine zijn substantieel en d vooruitgang voor mij maar marginaal. Dan heb ik natuurlijk nog de risicios door de stress daardoor krijg ik extra controles die de groei en ontwikkeling van d kleine in de gaten houden. Dat is erg fijn. 
IkkeJ - schreef op 03-10 om 15:59
Hallo allemaal,
Ik ben vanmorgen bij de abortuskliniek geweest. Als ik abortus ga plegen dan zal dit 16 oktober zijn. Maar zeker weten doe ik het niet. Mijn vriend neigt wel naar abortus maar steunt mij in mijn keuze zeg maar. Maar ik wil niet de gene zijn die bepaald of hij wel of niet zijn kind krijgt, is dat raar? 
floydi - schreef op 08-10 om 21:59
Hi Meis hoe gaat het nu met je ? Al een keuze gevonden waar je achter kan staan?
IkkeJ - schreef op 10-10 om 10:27
Hoi,
Ja ik denk het wel. Ik denk dat ik maandag ga doen wat verstandig is en wat beter is voor mij lichamelijk en geestelijk. Ik kan het namelijk niet aan om nog 7,5 maand deze pijn, misselijkheid en vermoeidheid te hebben.
Op dit moment heb ik daar redelijk vrede mee, het is alleen de vraag hoe we gaan reageren als het echt weg is want dat weet je nooit natuurlijk. Ik hoop dat mijn vriend het me niet kwalijk neemt enzo.
Maar mijn vriend hoopt weer dat ik niet boos word op hem enzo.
X IkkeJ
Anoniem (Gast) - schreef op 10-10 om 10:55
Bedenk wel dat de misselijkheid en vermoeidheid waarschijnlijk veel zullen verminderen of zelfs verdwijnen. (Vaak rond de twaalf weken) Het lijkt me niet aannemelijk dat je dus je hele zwangerschap last hebt van deze symptomen. 
IkkeJ - schreef op 10-10 om 10:58
Hoi
zou kunnen maar als ik kijk naar de stress waar we onder staan en wat voor effect dat op mij heeft, houd dat de klachten in stand. Verder heb ik fibromyalgie wat er ook voor zorgt dat ik meer moe ben en dergelijke. En vermoeidheid houd daarbij ook de misselijkheid in stand
Betty (Gast) - schreef op 10-10 om 11:24
Misselijkheid en vermoeidheid komt vooral door het hcg hormoon, en dat neemt tussen de 12 en 16 weken weer af.. dat wordt echt wel beter. Rond die tijd ga je je kindje ook voelen in de buik, dat maakt ook dat je weet waarvoor je het doet. 
Daar zou ik de evt abortus niet op baseren. 
Dat zou ik puur baseren op de toekomst van jullie en je kindje.
Kunnen jullie het emotioneel aan om voor een klein wezentje te zorgen. Je moet er wel voor zorgen dat er 24/7 iemand is. Dat de 1e 3 maand van zijn leven enorm veel energie vraagt en daarna word het iets makkelijker maar blijf je gebonden. 
Kunnen jullie het financieel aan? Er zijn een boel hulp instanties en lang leve marktplaats, maar als je wil doorleren en werken dan moet er wel iemand zijn voor je kleine. Dat doe je er niet eventjes naast. 
Dat zijn naar mijn mening de overwegingen die belangrijk zijn. 
Betty (Gast) - schreef op 10-10 om 11:29
Leg voor jezelf op papier vast waarom jullie de keuze gemaakt hebben. Wat je dan ook kiest, als je het moeilijk hebt kun je dat terug lezen, waarom de keuze op dit moment de beste keuze is. 
Je kunt het niet verkeerd doen, of eigenlijk je kunt het niet goed doen. Je zult vast een moment van spijt kennen (bij beide keuzes). Dan is het misschien fijn om terug te lezen waarom jullie de keuze gemaakt hebben. 
floydi - schreef op 16-10 om 12:45
Sterkte vandaag !
Hartje - schreef op 16-10 om 14:33
Abortus is onomkeerbaar.. Jouw lieve kleine kindje.. 
Bueno - schreef op 16-10 om 16:39
Hartje wat is dat Gvd voor een opmerking. Alsof het een makkelijke keuze voor dr is. Ik heb ook een abortus gehad vroeger. En rara ben zwanger. Dus hou op zeg. 
floydi - schreef op 16-10 om 16:40
Bueno snap je frustratie, ik zat te twijfelen om te reageren ongeacht je mening aan sommige uitspraken heeft niemand iets zoals de opmerking hierboven van hartje
Bueno - schreef op 16-10 om 16:44
Mja sorry, voor m'n hevige reactie. Wat Floydi zegt. Verder sterkte vandaag Ikkej! 
Hartje - schreef op 16-10 om 16:54
Oh dus je mag niet je mening geven? Jammer. Ik zeg echt niet dat ze in een makkelijke situatie zit! Maar zeg ik dingen die niet waar zijn? Ik wil ikkeJ een dikke knuffel geven en wilde dat ik naast haar kon gaan staan. Echt, ik type dit met bevende vingers, zo raakt me haar situatie! 
M'n tweede zin heb ik weggehaald, want dat voegt niets toe. Bueno, ik wil echt geen ruzie of zo. Jij geeft jouw mening, ik mijne. 
Bueno - schreef op 16-10 om 17:00
Je reageerde harteloos en egoïstisch. Totaal niet rekening houdend met haar gevoelens. En jouw mening geven? Je praat haar een schuldgevoel aan, dus nee, hou maar gewoon je mening voor je. Niemand heeft iets aan jouw opmerking.
Hartje - schreef op 16-10 om 17:02
Ik zal inderdaad stoppen. Maar in jouw buik zit nu toch ook jouw kleine lieve kindje? Sorry als ik iemand gekwetst heb, dat is niet mijn bedoeling. 
Bueno - schreef op 16-10 om 17:10
Er zit idd een kleintje in mijn lijf én ik weet precies hoe het is om voor die keuze te staan. Als iemand dan ook nog zegt van dat "het arme kindje en het is wellicht de laatste keer is dat je zwanger wordt..?" Dan breekt m'n klomp. En ik zie dat je je tekst hebt aangepast, zodat je iets minder harteloos overkomt. 

---- - schreef op 19-10 om 08:50
Heel veel sterkte ermee meid! Het is geen makkelijke keus geweest maar zolang jullie elkaar steunen komt dat goed,nogmaals sterkte !
floydi - schreef op 19-10 om 09:13
Sterkte meid! 
anoniem22 - schreef op 19-10 om 09:40
Sterkte meid dappere keuze!
hartje - schreef op 19-10 om 12:16
Ikkej, sterkte met jullie verlies. Wat naar dat jullie beiden spijt hebben. Ook voor hulp na een abortus kun je terecht bij er is hulp heb ik gelezen. Zorg goed voor jezelf! Ik ben trouwens een ander hartje dan bovenstaande..
anoniem22 - schreef op 21-10 om 23:26
Wat erg op te horen... heel veel sterkte hopelijk kom je hier bovenop..
Ik was net 21 geworden toen ik voor het eerst zwanger raakte niet gepland.. had ook geen eigen woning een uitkering en ook niet veel mensen om me heen ik had besloten het te houden ondanks de situatie uiteindelijk kreeg ik een miskraam met 7 weken dit was heel moeilijk om te verwerken nu byna twee jaar later heb ik een vast inkomen eigen huis stabiele omgeving en hoop fijne vrienden en familie leden die me helpen en inmiddels een zoontje van 13 weken oud.. ik moet heel eerlijk zeggen dat ondanks het zoveel verdriet heeft gedaan de miskraam ik het uiteindelijk nu zo goed vind ik merk dat het miet niks is een klein ventje waar je 24/7 voor moet zorgen en juist die dingen als een eigen huis vast inkomen zijn nu twee keer zo fijn.. ik wil niks goed praten hoop alleen dat je soort steun aan me verhaal hebt, het leven kan binnen een jaar zoveel anders zijn, ik snap dat het nu heel zwaar is maar probeer toch zoveel mogelijk positief te denken hoe zwaar dat ook is (ik zelf heb ook twee keer heftig depressie gehad) het positieve in jou verhaal is dat je een vriend heb die je enorm steunt en dat jullie beide vruchtbaar zijn. Ik wens je enorm veel sterkte in deze toch moeilijke periode en hopelijk kom je er krachtig uit!
IkkeJ - schreef op 25-10 om 10:08
Hallo allemaal,
Bedankt voor jullie steun en verhalen. Het gaat best wel goed nu lichamelijk en geestelijk is nog wisselend. Mijn vriend en vrienden steunen me veel en daar ben ik ze heel dankbaar voor.
Groetjes IkkeJ
Linda (Gast) - schreef op 25-10 om 10:31
Hoi IkkeJ, welke keuze heb je uiteindelijke gemaakt?
Ik heb 9 jaar geleden een abortus gehad, ik was 25 en zwanger van mijn ex. Ik was er vroeg bij, dus ik had nog de mogelijkheid de zwangerschap met pillen af te breken. In mijn geval stond ik er met mijn verstand helemaal achter en ik heb er nooit spijt van gehad. Wel heb ik er veel verdriet van gehad, ik ervaarde het wel heel erg als het verlies van een (ongeboren) kindje. Ik heb recent 2 miskramen gehad (en inmiddels ook een gezonde dochter van bijna 2, hoor! ) en het verdriet van de abortus deed niet onder aan het verdriet van de miskraam, ookal is abortus een keuze. Het is een keuze die je niet maakt voor de lol, je hebt er een goede reden voor. En ik heb in mijn geval de beste keuze gemaakt vind ik, daar sta ik nog steeds achter. Maar onderschat de nasleep niet. Het is een ingrijpende keuze, maar dat is het krijgen van een kindje ook.
Ik wens je veel sterkte!
Linda (Gast) - schreef op 25-10 om 10:40
Sorry, ik zie nu pas dat ik heel wat berichten gemist heb!
Sterkte IkkeJ! Probeer ik gedachten te houden dat je deze keuze niet voor niets hebt gemaakt. En niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kindje. Je hebt het beschermd, omdat je vindt dat je het kindje op dit moment niet genoeg te bieden hebt. En dat het niet geboren wordt wil niet zeggen dat het er niet is, het heeft een plekje in je hart.
Jullie tijd komt nog wel, op een beter moment. Sterkte!
anoniem22 - schreef op 25-10 om 13:42
Wat fijn om te horen dat je zoveel steun heb en het beter gaat! Nogmaals heel veel sterkte aankomende tijd hopelijk valt alles op Zyn plekje voor jou en je vriend
madelene - schreef op 30-11 om 16:08
Ik ben zelf tegen abortus 
Dus ik zou het afstaan als ik jou was
Dan heeft het kindje toch een leven
Alleen ergens anders.
Maar abortus zou ik persoonlijk nooit laten doen
Maar iedereen maakt daarin haar eigen beslissing natuurlijk
Alleen je vraagt het dus hier mijn mening

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Houden of Abortus' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan