kiss syndroom / hypermobiel - Babyforum

Anoniem (Gast) - schreef op 15-06 om 22:35
Onze zoon heeft kiss syndroom gehad, gelukkig alles intussen helemaal goed. Hij is nu 1 jaar. Maar hij blijkt nu hypermobiel te zijn. Is dit voor iemand herkenbaar?
3 antwoorden en 44694236x bekeken
Dromertje87 - schreef op 17-06 om 13:55
Mijn zoontje is niet hypermobiel maar heeft wel zeer flexibele gewichten dit heerst bij ons in de familie ik, mijn zus en moeder hebben het ook.

Ik heb er mee leren leven hier door komen rug, bekken,knie en enkel klachten veel en snel voor bij ons..
Mijn zoontje heeft bijv ook hoge stevige schoenen nodig met flexibele zool en goede hiel onder steuning. 
Maar goed wij hebben het niet zo erg als bij hypermobiel is
Anoniem (Gast) - schreef op 17-06 om 19:26
Oh dat is vervelend ,

Wat wij van de fhysio hebben begrepen is dat het het belangrijk is dat hij als hij oud genoeg is moet gaan sporten om zijn spieren sterk te maken, stevige schoenen zijn ook belangrijk idd. hopelijk krijgt hij er niet teveel last van.

Ik maak me er ook geen zorgen over maar ben benieuwd of er een link is tussen hypermobiel of kiss syndroom.

Jullie succes ermee kan hij hier overheen groeien? en bedankt voor je reactie
M - schreef op 17-06 om 19:35
Hallo,

Zelf ben ik extreem lenig. Mis 1 symptoom van hypermobiel heeft de fysio geconstateerd. Liep al jaren lang regelmatig bij de fysio voor mijn rug en na een aantal jaar is dit dus ontdekt. Heb er zelf geen hinder van. Vind het regelmatig wel heel makkelijk. In mijn geval kan ik als ik hoogzwanger ben nog mijn veters strikken en op de hurken bezig zijn onkruid wieden e.d. Het klopt dat je de spieren wel sterk moet houden anders kan je er behoorlijk last van krijgen. Je spieren vangen de lenigheid op. Toen ze er bij mij achter kwamen hebben ze geadviseerd om het eerste jaar in de sportschool de spieren aan te sterken en daarna kon ik het thuis verder onderhouden. Soms kun je last hebben van de gewrichten omdat die natuurlijk behoorlijk lenig zijn maar je zoon zal dit niet als hinderlijk zien want het zal bij hem horen. In ieder geval zo ervaar ik het bij mijzelf. 
Hopelijk heb je hier wat aan. 

Liefs Mamavan2

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'kiss syndroom / hypermobiel' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan