Advies bij slecht slapen - Babyforum

MamaN - schreef op 28-09 om 09:17
Hi meisjes,  

Het is waarschijnlijk een fase die gewoon overgaat dat weet ik eigenlijk zelf ook wel maar ben een beetje op en al het advies is welkom.

Mijn zoontje van 16 maanden slaapt sinds 11 maanden pas door, of naja 4 van de 7 nachten zo ongeveer. Vanaf vorige maand is het weer een ramp en wordt ie minimaal 1 tot 4 keer wakker per nacht. Normaal liet ik hem weleens en dan viel ie na een paar minuutjes weer in slaap. Maar nu is het gewoon krijsen. Dus ik moet er wel uit. Ik geef hem dan vaak de borst omdat ik zelf ook moe ben en hij zo weer het snelste slaapt. Hij krijgt ook 4 kiezen tegelijk dus ik weet ook wel dat hij daar waarschijnlijk last van heeft en dat de borst ook verlichting geeft. Maar eigenlijk wil ik hem snachts de borst niet meer geven en de bv een beetje afbouwen. Jaa.. ik weet het dan moet je hem gewoon laten hoor je dan. Maar ik moet de volgende dag weer om 8 uur op me werk zitten 3 dagen van de week dus naar gekrijs de hele nacht luisteren heb ik soms ook geen energie voor. Slapen doe ik dan ook niet.

Ik denk dat ie ook gewoon een sprongetje heeft, want overdag is ie soms ook niet te genieten. Driftig, huilerig, dwars. Niks is goed!

Herkennen jullie dit ook? En hoe lang duurde dit bij jullie? Of misschien geweldig tips  waardoor het stopt.
1 antwoord en 35524136x bekeken
Amy - schreef op 28-09 om 20:41
Mijn zoontje heeft ook zo'n periode gehad. Uiteindelijk hebben wij er voor gekozen om hem s nachts te laten huilen. Dit omdat we tot de conclusie waren gekomen dat er niets aan de hand was. Hij werd s nachts wakker en wilde dan graag aandacht ipv weer te gaan slapen. Wij hadden het eerder geprobeerd door hem borstvoeding te geven. Bij hem blijven tot hij sliep. Liedjes zingen. Boekjes lezen. Dus hij had zoiets van wakker mooi kabaal maken dan is het feest.
We hebben toen gekozen voor een rustig weekend ivm nachtrust/werken en hem laten huilen. Ik zal niet liegen het was echt vreselijk vooral de eerste nacht. Ook ik huilde flink. Maar 2e nacht ging het al stuk beter en 3e nacht niets aan de hand en sliep hij zelf weer in. Sindsdien nooit meer problemen gehad. Als hij nu s nachts huilt is er echt wat aan de hand en krijgt hij natuurlijk wel gewoon aandacht.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Advies bij slecht slapen' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan