Eerste verjaardag? - Babyforum

s - schreef op 28-09 om 23:33
Hai!
Nog even en het is alweer zover mijn mooie meisje wordt 1 jaar. En ik ben benieuwd of er meer mama's zijn dis het groot vieren?
Ben benieuwd naar leuke inspiratie en ideeën.
Tijden van vieren en kosten?
Thema's en activiteiten?

Let me know! 
13 antwoorden en 26748554x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 29-09 om 21:13
Hoe groots is groots want de meeste 1- jarigen worden niet gelukkig van een groot feest met 50 man die allemaal met hem willen knuffelen en de drukte/indrukken die daarbij horen.

Ikzelf heb het "groots"  gevierd met mijn directe familie en mijn beste vriendin (ouders, schoonouders, broer van mijn man met zijn gezin, mijn 2 broers en mijn zus en haar gezin.) Een mooie grote taart erbij met haar naam erop en een kaarsje. Ik heb gewoon haar slaapritme aangehouden. Dus ook al zat de kamer vol ze ging gewoon naar bed. Om die reden het dus ook gewoon thuis gehouden. Het feestje heb ik gewoon overdag in het weekend gedaan zodat iedereen ook kon komen. En zo hebben we een hele leuke dag gehad. Verder geen thema's of activiteiten gedaan, dit was voor haar wel voldoende. Thema's en activiteiten zou ik zelf pas doen als ze wat ouder is en een kinderpartijtje gaat houden met haar vriendjes van school. 

Onder de kosten vielen de slingers, ballonen en een taart voor ongeveer 15 personen. 
De kosten vielen dus mee. 
sweet - schreef op 30-09 om 09:43
Het dochtertje van mijn vriendin is pas 1 jaar geworden. Zij hebben het thuis gevierd vanaf de middag. Er waren wel veel mensen, maar zij heeft echt een hele grote familie.
Ze hadden taarten en hapjes. En in de avond kon je frietjes blijven eten. 
Kindje ging ook gewoon op haar vaste tijd slapen.
Van de kosten weet ik niks. Maar hapjes en taart maak je net zo duur als dat je zelf wilt 
anoniem22 - schreef op 30-09 om 21:55
Hier wel groot gevierd 2 maanden geleden.
Nijntje thema alles Nijntje:
Bordjes vlagjes tafelkleden bekertjes ballonnen groot verjaardag bord innde tuin net een geboortebord Nijntje servetten Nijntje uitdeel zakjes Nijntje koekjes Nijntje kadotjes Pff zoveel Nijntje Hahahah alles wel mooi opgemaakt en gedekt. Ons kadotje een elektrische Mercedes auto. Cakesmash 2 maanden van te voren gedaan ook Nijntje thema. Zwembadje opgezet ballenbak buiten staan tafels en hoooooop eten. 50 mensen uitgenodigd en dat allemaal thuis was best een gedoe haha volgend jaar wel thema feest maar minder mensen en minder gek.
Anoniem (Gast) - schreef op 02-10 om 15:52
Echt wat zou de meerwaarde zijn van een 1e (Of 2e of 3e) verjaardag buiten de deur vieren? Niet dat het kind er wat aan heeft of het zich zal herinneren. Zonde van het geld lijkt mij een thema feest (ok Nijntje is gewoon baby dingetje en kan je gewoon van alles goedkoop van vinden, maar junglefeesten, megaparty etc.)
Alleen dat de ouders er minder gedoe aan hebben.

Bovendien ook met oudere kinderen. Ik heb van vriendjes en vriendinnen van vroeger gehoord dat ze zich eigenlijk alleen nog maar de thuisfeestjes bij ons kunnen herinneren. Want dat vonden ze altijd zo leuk. Maar goed tegewoordig moeten we allemaal laten zien dat we dure feestjes kunnen geven...ik ga lekker voor de crea thuisfeestjes als het zover is. Lekker cake/beschuit versieren, spoorzoekertje etc. Net zo leuk.
anoniem22 - schreef op 02-10 om 18:40
Ja indd thuis vieren is echt prima op die leeftijden denk alle leeftijden eig wel
s - schreef op 22-10 om 18:26
Het eerste jaar groot vieren is meer een traditie dingetje bij ons. Maar bedankt voor de berichtjes!
proud_mommy - schreef op 22-10 om 21:47
Wij zijn  van plan om zijn eerste verjaardag (eigenlijk allemaal) als gezin te vieren. Zijn eerste thuis, en tweede nemen we hem mee naar binnenspeeltuin of zoo ofzo. Hier is het ook een traditie (bij mijn schoonfamilie) dat ze de eerste verjaardag groot vieren. Ik doe daar alleen niet aan mee. Ze probeerde me wel over te halen,  maar ieder moet het doen zoals hij/zij het wil. En s als jij het groot wil doen is dat aan jou. Dat is ook leuk. Je kleine in het middelpunt. Later als ze terug kijkt naar de foto's zal ze nogmaals genieten. 
Dat ik, of anderen het klein willen doen. Neemt niet weg dat jij het groot kunt doen. Gewoon lekker doen.
Vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen, spelletjes organiseren die je kunt doen met 1 jarigen (google zul je wel tips hebben) lekker taart eten en genieten. Vooral veeel foto's.
s - schreef op 29-10 om 21:57
Lieve reactie @proud_mommy en gelijk heb je ook! Ik ga het niet extreem groot doen ofzo maar nodig wel vriendinnen en andere kindjes ect. Uit 
Een collega van mij hoorde ik dat die het verdeeld over 3 dagen dat vind ik juist weer te heftig zoveel dagen achter elkaar drukte . Denk gewoon van 3 tot 6 ofzo en dan met zijn alle lekker eten en taartje doen. Spelletjes voor de kindjes 
En het thema iets met dieren daar is ze nu al dik op
s - schreef op 29-10 om 21:57
Daar is ze nu dol op .. telefoon deed autocorrectie 
proud_mommy - schreef op 30-10 om 01:30
Super leuk. Dat zal de kleine heerlijk vinden.  Heerlijk genieten van haar verjaardag. Het is leuk om erop terug te kijken. Geniet ervan samen. Is het je eerste of heb je meerdere kinderen? 
s - schreef op 30-10 om 09:57
Ja dit is onze eerste! En ook lang over gedaan tot het gelukt is dus erg bijzonder vooral zo de eerste verjaardag! Heb er zin in. Elke keer kunnen ze ook telkens meer zo bijzonder het eerste jaar en jij? 
proud_mommy - schreef op 30-10 om 10:01
Hier ook de eerste. Bij ons duurde het 18 maandjes dus was ook wel stressen. Wij willen zijn verjaardag vieren als gezinnetje. En wanneer hij 3 is, kan hij het met vriendjes vieren. De eerste is idd heel bijzonder. Vandaar dat ik het als gezin wil vieren. Mijn schoonzus is het er niet mee eens maar ik doe het zoals ik wil haha. Groot is ook heel leuk. Maar ik heb veel meegemaakt met mijn schoonfamilie, dus dat maakt het voor mij makkelijker dat ik het alleen als gezin wil vieren. 
SimoneS - schreef op 02-11 om 14:53
Veel plezier alvast! Wordt vast leuk, groots of wat kleiner 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eerste verjaardag?' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan