Baby kras - Babyforum

BabyBoo - schreef op 28-12 om 13:38
Deze week bij mijn moeder op bezoek geweest. Ik was een flesje in de keuken aan het maken, en toen ik terug kwam had mijn 4 weken oude baby een diepe kras in zijn wang. Tot dus ver heeft hij alleen oppervlakkige krasjes gehad, maar deze is echt diep en ook breder. In mijn bijzijn heeft mijn moeder al twee keer zijn handjes van zijn gezicht getrokken, want zo drinkt hij graag. Mijn moeder zegt dat de baby het zelf heeft gedaan, maar ik ben bang dat zij weer zijn handje naar beneden heeft getrokken met dit als gevolg. Is een 4 weken oude baby zelf in staat om zo'n stuk huid eruit te schrapen? Daar is behoorlijk wat kracht voor nodig lijkt me. En nog een belangrijkere vraag, wordt dit een litteken? Ik maak me hier zorgen over.... 
18 antwoorden en 21406123x bekeken
Bibi (Gast) - schreef op 28-12 om 18:04
Mijn dochter maakte bij zichzelf ook zulke diepe krassen toen ze nog paar weken oud was tot ongeveer 4maanden. Een snelle beweging kan daar voor zorgen en de nageltjes zijn vlijmscherp. En nee denk geen litteken, mijn dochter heeft er in ieder geval geen maar ieder huidje herstelt anders. 
Anoniem (Gast) - schreef op 31-12 om 16:42
Dat kan hij prima zelf hebben gedaan. 
Orchidea - schreef op 31-12 om 18:20
Ja hoor, mijn dochter maakte ook regelmatig zulke krassen.. oeps, tot nu toe hier geen littekens 
BabyBoo - schreef op 31-12 om 20:24
Het korstje is er nu inmiddels af en nu ziet het er zo uit. Nu het korstje er af is zie je beter hoe diep de kras is, er zit nu echt een inkeping in zijn huid. Denken jullie dat dit dus nog herstelt? En jullie hebben dit ook zo diep gehad?
Anoniem (Gast) - schreef op 31-12 om 20:36
Ik heb 4 kinderen, alle vier hadden er veel meer, veel langer en ook wel dieper. Zie je nu niks meer van. Ze zijn 15 13 4 en 3 jaar. 

Ik snap dat je je druk maakt maar ontspan. Haal adem en geniet. 
Anoniem (Gast) - schreef op 01-01 om 12:25
Oef dit is je eerste zeker? Welkom in de wereld van moeder zijn waar alles helaas niet perfect is en blijft en anderen ook zeker invloed zullen hebben op je kids! Loslaten is helemaal bij een eerste een ingewikkeld proces.
Mrs. D - schreef op 01-01 om 17:08
Misschien tijdens het flessen in elk geval sokjes over de handjes of eventueel preventief wat vaseline op de wangen, dan glijden ze eraf ipv dat ze krabben.. Nageltjes goed in de gaten houden.. 

En wat betreft je moeder: Je kunt haar vragen om de handjes te laten waar ze zijn... Als t wel zo zou zijn dat het haar ‘schuld’ is ga ik er toch vanuit dat ze er erg van geschrokken moet zijn en het een harde leer voor de volgende keer is... 
Babytje4 - schreef op 01-01 om 18:58
Vind het wel diep mijn zoon heeft dat vaak en ik probeer zijn nagels te knippen ze zeiden niet voor 6 weken maar hij deed hem te veel pijn want hij hou zijn gezicht altijd zo vast en hij deed hem kweet niet hoeveel pijn in 1 dag en had compassie dus heb ik ze voorzichtig geknipt nu is hij bijna 2maanden en moet ze zeker om de 2 weken knippen want groeien enorm snel. 
Anoniem (Gast) - schreef op 01-01 om 19:17
Om de 2 weken? Die van mijn dochter zeker om de 3 dagen, groeien als kool... 
kleintje013❤️ - schreef op 02-01 om 09:37
Ook hier mijn zoontje die zichzelf zo diep open krabt ookal houd je de nageltjes erg kort toch krijgen ze het steeds weer voor elkaar dus ik denk inderdaad dan sokjes om de handjes met het voeden dat kan wel eens helpen!
BabyBoo - schreef op 02-01 om 12:16
En heeft jouw zoontje er littekens aan overgehouden @kleintje13 ???
kleintje013❤️ - schreef op 02-01 om 14:36
Nee meis is mooi weggetrokken weer heb het idee dat die huidjes ook nog veel sneller herstellen.
& ik ben bang dat we nog wel wat meer wondjes of wonden gaan zien als ze straks leren kruipen, lopen, fietsen dus ik til niet zo zwaar aan die krasjes dat trekt echt wel weg meis!
Joy - schreef op 02-01 om 12:21
Op zulke wondes wreef ik altijd cicaplast. Dat hielp enorm goed. Ook tegen littekenweefsel. Bij men dochter had ik zeker nodig toen ze de windpokken kreeg. Die waren nog een pak dieper dan dit krasje. Op haar diepste heeft ze er wel een mini litteken aan overgehouden (net aan de wenkbrauw dus je ziet het gelukkig amper) 
Anoniem (Gast) - schreef op 23-05 om 15:47
Is het nog weg getrokken BabyBoo?
Mijn zoontje heeft ook zoiets op zijn wang
Mandy (Gast) - schreef op 14-12 om 19:50
Ik ben ook benieuwd... Mijn dochter heeft het ook en het zit er nu al ruim 6 maanden. Neem aan dat het een litteken is dat of kan dit nog wegtrekken?
Lana (Gast) - schreef op 13-04 om 22:08
Hier ook zo.
Tips ?
Is bij jullie litteken weg?
BabyBoo - schreef op 02-07 om 12:45
Nou even een update, ons zoontje is inmiddels 3,5 jaar. En het is een litteken geworden. Het is wel gewoon de kleur van zijn huid gelukkig, maar het is een soort inkeping geworden, niet mega opvallend. Maar je ziet het wel als het daglicht er op schijnt. Ik heb ook geen idee of dit misschien nog minder zichtbaar wordt met het ouder worden. Het is verder nog nooit iemand opgevallen of iemand die er iets over heeft gezegd, het is alleen maar dat ik het zelf zie en het weet.
BabyBoo - schreef op 02-07 om 12:58

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Baby kras' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan