Een droomstart - Babyforum

Een droomstart na de geboorte is om direct na de geboorte minimaal 1 uur op  de borst van moeder  te liggen, huid op huid. Zodat de baby rustig  kan wennen om van donker naar licht te gaan,  van 32 graden in  de buik naar 18 graden buiten de buik te gaan. Zodat de baby rustig went en bij de moeder haar hartslag kan horen wat hij of zij 9 maanden heeft gehoord. Dat het in de nieuwe omgeving bijkomt met de moeder die hij of zij direct herkend omdat het 9 maanden haar stem heeft gehoord. Als er een papa betrokken was herkent de baby ook de vader.  Zo kan het rustig wennen en uit zichzelf starten met kruipen naar de borst om te gaan drinken. En om voor het eerst in de ogen van de moeder te kijken zodat de baby  zijn of haar  eerste oogcontact heeft.
Mooi he, deze automatische start van de baby. De baby doet het allemaal uit zichzelf zodra het op de borst van moeder ligt en de rust en tijd krijgt want dit zit geprogrammeerd in de baby om zichzelf te voorzien van zijn eerste levensbehoeftes. Het geeft de baby een veilig  gevoel en een geliefd gevoel. De baby zijn of haar stresslevel zal direct dalen na de geboorte die voor de baby ook zeer stressvol is.  Dus het is heel belangrijk dat de baby bij mag komen en een fijne eerste uur buiten de buik mag beleven bij zijn of haar bekendste personen.  Dit is de eerste fijne ervaring buiten de buik die hem of haar een mega ervaring geeft.
Het loopt niet altijd zo omdat  je kindje beademd moet worden direct na de geboorte of met een keizersnede is geboren. Of omdat  je kind  in een couveuse moet. Dat zijn hulpmiddelen die vaak levensreddend zijn. Dus maar goed dat het bestaat! Alleen kreeg je baby wel een hele angstige en stressvolle start. Direct weg van de ouders en niet weten wat er gebeurd.  Dit doet wat met een baby, het geeft hem of haar een pittige start wat hij of zij als eerste ervaring heeft. Dat slaat het kindje op. Hoe denk je dat je kind op nieuwe situaties reageert in zijn latere keven als dit zijn eerste beleving is geweest? Vaak zijn dit de kat uit de boom kijkers, verlegen kinderen, angstige kinderen of juist heel onhandig en druk in contact.  Ze weten niet zo goed hoe een rustige en veilige omgeving voelt. Ze kennen alleen onveilige nieuwe situaties.
Een baby kan alleen maar incasseren en gedrag (huilen, onrustig zijn, slapen, wakker zijn) laten zien meer niet. Dus elke ervaring laat een mega indruk achter bij je baby want het kon niet weg rennen of juist bij papa en mama weg kruipen zodat het minder heftig was of zichzelf beschermen. Je baby moest het ondergaan. Daarom geeft het zo'n indruk en dus ook een groot effect op zijn of haar gedrag. En daarom is de invloed in de eerste 1000 dagen ook zo groot. Weet je de invloed van jouw baby dan kan je hem of haar hierin helpen.  Dan begrijp je als ouders dat  hij of zij  het spannend vind bij nieuwe situaties en ga je zeker je kind juist helpen in plaats van je kind pushen en corrigeren.  
Het gedrag van je kind bestaat uit genen (genetica) en uit epi genetica. Epi genetica is de invloed van gebeurtenissen uit de eerste 1000 dagen.  De genen ken je die zijn van  jouw zelf en de vader en de epi genetica komt door deze periode.
Weet je de invloed dan ga je je kind heel goed begrijpen en zelf kunnen helpen.  Worstelt je baby, dreumes, peuter of kleuter met hyperactief zijn, driftbuien, heel verlegen zijn, slecht slapen, slecht eten of ander gedrag waar je als ouder niet weet wat te doen? Overweeg een sessie bij mij waar we het hele startverhaal gaan bekijken samen in online  1 sessie!
Dit is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de methode" Je Geboorte In Kaart ".
Zie ook www.coachinghetgoudenhart.nl voor meer informatie of aan te melden voor de nieuwsbrief.
En plan een gratis vrijblijvend  gesprek in met mij.
0657250929 of romelia@coachinghetgoudenhart.nl
Lieve Groetjes,
Romelia Simon
Coach bij Coaching Het gouden Hart, Verheldert Gedrag.
31 antwoorden en 18320365x bekeken
Susanna - schreef op 16-08 om 16:59
Vaak zijn dit de kat uit de boom kijkers, verlegen kinderen, angstige kinderen of juist heel onhandig en druk in contact.  Ze weten niet zo goed hoe een rustige en veilige omgeving voelt. Ze kennen alleen onveilige nieuwe situaties.
Ik moet hier toch even op reageren... ik kon mijn zoontje pas na 2 uur zien ivm algehele narcose keizersnede maar hij is alles behalve wat je hierboven beschrijft...
Hoi Ananasje,

Wat goed dat je reageert! Er zijn 37 patronen (keizersnede, ook algehele narcose moeder, pijnbestrijding moeder,  langdurige geboorte, stuitligging, in couveuse na geboorte, reanimatie, beademing, sterrenkijker, vast zitten tijdens de geboorte, direct weggehaald bij moeder na de geboorte etc) waarbij onderzocht is wat het effect/ impact op het gedrag is. Ik kan daar natuurlijk hierboven niet allemaal over schrijven dat zou teveel zijn. Dus het is heel specifiek en ook zwangerschap speelt hierin mee als impact. Daarom is een unieke startverhaal met deze wetenschappelijke materie erbij bekijken zo belangrijk. Maar terecht en goede vraag! 
Wat mij wel opvalt in jouw verhaal is dat er tussen jullie geen contact was inderdaad in het begin maar waarschijnlijk je baby wel oké te wereld is gekomen en niet met een beademing, couveuse ect en dat is het voorbeeld wat ik hier heb toegepast ipv rustige start. Klopt dit? 
Er is geen goud of fout in alles, maar goed dat er interventies zijn maar het heeft zijn effect en dat is wat ik vooral hier boven probeer uit te leggen. 

Dank voor je reactie! 

Lieve groetjes,
Romelia 
Susanna - schreef op 16-08 om 17:31
Mijn zoontje wilde niet indalen omdat hij veel te groot was (gemist tijdens de echo’s...) Mijn dochter was een sterrenkijker en is nog langer bij me weggehouden ivm complicaties keizersnede maar ook zij is alles behalve wat jij beschrijft. 
Hoi Ananasje,

Goh wat een pittige bevallingen zijn die voor jullie geweest! Maar ervaar je gedrag bij je kind wat je moeilijk kan plaatsen of niet goed te begeleiden is op dit moment? Bij couveuse kinderen is het belangrijk dat je als ouders de band tussen de ouders en het kind goed hersteld. Wellicht is jullie dit al gelukt zelf! Waardoor de impact op je dochter gelukkig nu minder groot is. Chapeau voor jullie! Het belangrijkste is ervaar je wel gedrag die niet te begeleiden is of vermoed je een gedragsstoornis of hoog gevoeligheid? laat dan ook het geboorte verhaal met deze wetenschap bekijken al vorens je diagnose accepteert het kan nog zoveel openbaringen en handvatten geven. 
Maar de zwangerschap ect speelt ook mee. Het is een verhaal van de kinderwens tot na de geboorte, de eerste 1000 dagen die een grote impact heeft en ik onderzoek het ook geheel. Dit doe ik door de ouders een digitale vragenlijst te sturen en die antwoorden bespreek ik met de materie  via een hele leuke begrijpende kaartenset waar de materie in is verwerkt. Achteraf krijg je het geboorte verhaal en de handvatten digitaal en per post nog toegezonden zodat het een prachtig naslagwerk is en je vele male er gebruik van kan maken. Je kind ontwikkelend en groeit en in elke fase kan je hierop beroep doen. 

Lieve groetjes Romelia 
Susanna - schreef op 16-08 om 17:56
Het duurde na een miskraam 32 maanden voordat ik uberhaupt zwanger was zonder oorzaak maar de zwangerschap verliep probleemloos ik liep tot 42 weken nog vrolijk rond. 
Hoi Ananasje,

Ach mega gewenst meisje en wat heftig zeg dat het zolang duurde voor je zwanger weer werd. 
Extreem druk ja dat zou ik zeker kunnen verklaren met een geboorte in kaart sessie. Inderdaad kan je ADHD diagnosticeren pas als ze wat ouder zijn. Met druk gedrag of ander gedrag wil je kind je iets vertellen. Dat kan het communicatief nog niet. Door "geboorte In Kaart" kunnen we het wel verklaren. Ik werk ook met een hulpvraag zoals bijvoorbeeld: "Waarom heeft mijn kind zo extreem druk gedrag en dan onderzoeken we haar start en leggen we de nadruk op je vraag. Heel belangrijk is dit omdat ik wil dat je echt verder kan na de sessie bij mij! Zodat je weet wat ze je wil vertellen en haar kan begeleiden in haar drukke gedrag. 
Bedankt weer voor je reactie!

Lieve Groetjes Romelia 
Susanna - schreef op 16-08 om 18:22
Maar wat zou jij verder nog kunnen betekenen?
Hoi Ananasje,
Het consultatiebureau is helaas nog niet bekend met deze materie. Heel jammer! 
Jeugdzorg ook nog niet vermoed ik. Ik zweer erbij dat je het startverhaal altijd moet onderzoeken en achterhalen en dat je dan vind wat je kind jou met zijn of haar gedrag wilt vertellen. dat kan ik voor jou betekenen. En je helpen met adviezen wat je haar aan kan bieden. 
Ik heb zelf bij jeugdzorg en in de kraamzorg gewerkt en deze materie word nog heel weinig toegepast, word wel meer en meer gelukkig. Jeugdzorg en consultatiebureau kijken vaak naar wat er aan de hand is en adviseren je daarin ze zoeken de werkelijke afkomst niet. Gedrag is altijd logisch het heeft een logische verklaring waarom ze zo druk is en die verklaring kan ik jou helpen te vinden zodat je echt weet wat er is en wat ze nodig heeft. erna nog begeleiding is mogelijk. Maar ik verwacht echt dat je al heel ver komt met een online sessie "Je Geboorte In kaart".  Ik streef ernaar dat ouders dan verder kunnen, om lang gesleep te voorkomen. Ouders willen handvatten en oplossingen voor hun kind en die bied ik met deze methode! 
Lieve Groetjes Romelia 
Susanna - schreef op 16-08 om 18:52
ik wist niet dat de geboorte er ook mee te maken kon hebben. misschien dat ik toch op je aanbod in wil gaan 
Susanna - schreef op 16-08 om 19:29
Ja dat is misschien wat makkelijker en ook meer privacy hier kan iedereen toch alles lezen. Ik stuur je een mailtje 
pingu - schreef op 16-08 om 22:55
Jammer van de spelfouten. 
Hoi Pingu,
Ja dat is inderdaad jammer. Ik heb dyslexie en ik heb niet altijd iemand om mij heen die mijn teksten kan doorlezen alvorens ik ze plaatst. 
Mijn dyslexie komt ook uit mijn start ik ben gegroeid in een zeer stressvolle moeder. Daar kon mijn moeder niets aan doen ze had veel stress toen ze zwanger was van mij. Maar het heeft mij wel gegeven dat ik moeilijker informatie op school tot mij kon nemen. Omdat ik in mijn overlevinsgbrein zat in plaats van het mensenbrein die leerstof tot zich neemt. Ook dit onderzoek ik in de sessie met de ouders.  Hoe eerder je dit signaleert bij je kind hoe eerder je je kind zelf kan helpen om dit te voorkomen of te verbeteren! 
Lieve Groetjes Romelia
Susanna - schreef op 18-08 om 18:55
Verschillende kenmerken die jij beschrijft herken ik bij mijn dochter. 
Ps ik weet nog niet of ik op je aanbod inga maar zou dit allemaal met haar geboorte als sterrenkijker en met 42 weken een spoed keizersnede te maken kunnen hebben? 
Hoi Ananasje,
Prima hoor neem je tijd! We gaan het van de periode van de  zwangerschap, de geboorte en de periode daarna onderzoeken. 
Wat we ook gaan onderzoeken is in welk gedeelte van haar brein je dochter nu alles nog beleeft. Ik vermoed dat ze in de alert stand staat dat geeft vaak ook over hyperactiviteit en daarvoor zijn aanleidingen vanuit de start.  De eerste 1000 dagen van ons leven heeft de grootste impact op ons lijf maar ook op ons gedrag ( de hersenen) dus al het gedrag wat je nu ziet heeft daar een afkomst in. 
Zelfs de genen worden in sie periode beinvloed.  Dus antwoord op jouw  vraag is ja. Ik neem je in eenvoudige taal stap voor stap mee in deze materie zodat we erachter komen wat de precieze oorzaak is van haar drukke gedrag.  
Dat zal je juist gerust gaan stellen en helpen. Je hebt als moeder niets fout gedaan.  Het is gelopen hoe het moest lopem. Altijd! Maar deze informatie helpt ons om haar gedrag te begrijpen en haar te helpen.  Zo druk zijn voelt waarschijnlijk voor haar ook niet fijn. Maar ze weet niet beter maar er is  wel een  reden voor haar gedrag. En ze heeft jou nodig om haar te helpen.  Kinderen vragen hulp met hun gedrag. En jij als betrokken ouder voelt haarfijn aan of haar gedrag normaal is of buiten proportie.  
Lieve Groetjes Romelia 
Susanna - schreef op 18-08 om 19:27
Ik had veel stress tijdens haar zwangerschap omdat ik bij een werkgever werkte waar ik het niet naar mijn zin had misschien ook belangrijk om te weten 
Hoi Ananasje,

Ik vraag al deze details uit voor de online sessie via een digitale vragenlijst. en je krijgt nog een zeer uitgebreide introductie uitleg van mij voor de sessie. Stress kan een oorzaak van hyperactiviteit zijn en ook hongerige baby's zijn. Maar er zijn meer oorzaken. Naast de oorzaak te weten is het allerbelangrijkste hoe kunnen we haar helpen en haar in haar behoefte voorzien. Want met gedrag buiten portieres vragen kinderen altijd juist hulp. Ze willen je iets duidelijk maken. 
In mijn optiek is gedrag altijd logisch! Zit er dus een logische verklaring onder en weet je die dan kan je je kind van zijn of haar behoefte voorzien. Een algemene voorbeeld: "Mama ik ben zo druk omdat ik alles in de gaten hou. Als ik weet waar dat vandaan kom, dat ga je haar uitleggen na mijn begeleiding, dat ik alles in de gaten hou dan kan ik leren ontspannender te zijn en hoef ik alles niet meer in de gaten te houden". Het rustiger worden gaat echt komen wanneer we haar gedrag begrijpen, dan voelt ze zich letterlijk begrepen. En wat gebeurt er met jou als je je begrepen voelt? Dan voel je opluchting oftewel ontspanning. Dus het is een hele logische reactie, alleen zijn we er nog niet aan gewend in onze maatschappij om zo naar gedrag te kijken. 
Het is teveel om hier goed uit te leggen in detail. Daarom is elke geboorteverhaal ook zo uniek en kan ik er ook passende verklaringen, adviezen en hulp in aanbieden in 1 sessie. Ik bied graag een vrijblijvende kennismaking online of telefonisch aanbied, dat kan altijd. 
Voel je niet schuldig lieve Ananasje, als moeder dat je het verkeerd hebt gedaan, dat heb je absoluut niet! Het liep hoe het liep, als zwangere vrouw maar ook als mens heb je het leven niet in de hand. Stress en lastige situaties ontstaan vaak ineens daar kunnen we niets aan doen. Maar dit geeft wel informatie waar we waarschijnlijk het gedrag van je dochter in kunnen verklaren. En dat is ook heel fijn want dan kunnen we haar nu goed helpen. 
Daar gaat het uiteindelijk om, zorg om je kind nu en die te verhelpen! Daarvoor gebruiken we het startverhaal. 

Lieve groetjes Romelia 
Susanna - schreef op 18-08 om 20:33
Maar toen ze in de pre peuterpuberteit kwam veranderde ze als dag en nacht en nee dat was geen fase want ze is nu ruim 4 en het is nog steeds zo
Ach wat naar Ananasje! 
Ze heeft duidelijk moeite met voeding. Dan is er door de navelstreng ook niet de juiste hoeveelheid gekomen. Dus heeft ze onbalans ervaren en dat laat ze dus nog steeds zien. Dat kan alleen opgelost worden als je haar uitlegt waardoor ze zo'n moeite  met voeding heeft. Dat moet wel door haar startverhaal te weten eerst en te onderzoeken.  
Lieve groetjes Romelia
Susanna - schreef op 18-08 om 21:34
Ik ben tijdens mijn zwangerschap wel 20 kilo aangekomen mijn dochter had een normaal geboortegewicht maar wel erg klein 
Hoi Ananasje,

Aan de kleine kant was ze dus. Het belangrijkste is om het te onderzoeken, als je wilt weten wat er aan oorzaak onderzit. Hier doe ik het met stukjes verhaal dat is onvoldoende om je goed te kunnen helpen en echt de juiste verklaringen en  handvatten aan je te kunnen bieden. 

Lieve groetjes Romelia 
Susanna - schreef op 18-08 om 21:44
Mijn zoontje lag dan weer ver boven de curve
skybles - schreef op 18-08 om 22:36
Goh wat lekker om te lezen als je in het umcg zit en je kind voor zn leven vecht in een couveuse en heb je na 4 dagen nog niet vast kunnen houden. Kan je wetenschappelijk onderzoek er ook voor zorgen dat dat allemaal weer goed komt??

Houd op hoor hier met je ‘ik weet allemaal precies hoe het zit en ik herhaal 100 keer dat het wetenschappelijk bewezen is... dat is het niet! Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan en daar zijn daar is een methode op ontwikkeld op basis van eigen interpretatie. 

Maar blijf vooral doen alsof je ontzettend meelevend bent als dat jouzelf een goed gevoel geeft, maar houd op met het aanpraten van angsten bij mensen als ze dingen allemaal even wat anders doen dan volgens jouw methode wordt geadviseerd. Pas dan stuur je een krachtige boodschap.
Susanna - schreef op 19-08 om 09:06
Aaah wat zielig! Je wilt je kindje natuurlijk gelijk vast kunnen houden. Dit gun je niemand. Is hij/zij prematuur of waren er complicaties tijdens de bevalling?
Hoi skybles, 
Dank voor je reactie en logisch jouw reactie. Door jarenlange observatiesvan baby's is dit gevonden. En ja het is zeker te herstellen ook in jullie situatie. Daarom vertel ik dit juist ook hier. Ik wil dat alle ook machteloze ouders dit weten! 
Heel veel sterkte! 
Lieve groetjes Romelia 

 
Flo - schreef op 19-08 om 10:18
Veel Sterkte skybles!!
Vind je reactie wat onnodig 
Puck - schreef op 20-08 om 12:41
Ik snap de ractie van skybles helemaal. Je zult maar in die vreselijke situatie zitten en dan komt er iemand vertellen dat je weet ik veel wat voor problemen kunt verwachten na deze periode met al genoeg risico’s. Hoe onzeker probeer je iemand te maken...? 
Dit klinkt mij ook allemaal als iemand die probeert te profiteren van onzekere moeders of moeders die al ellende hebben meegemaakt. In het ziekenhuis wordt zoveel mogelijk gedaan om het hechtingsproces zo goed mogelijk te laten zijn. Is het ideaal als een kindje prematuur is of als er complicaties zijn? Nee, natuurlijk niet! Mar dat zegt niet dat er problemen komen. Net zoals kinderen problemen kunnen hebben, zonder dat hele goede start verhaal. 
Vind je het gek dat we allemaal onzeker zijn als moeder van een nieuw kindje? De bevalling moet perfect en natuurlijk zijn. De start moet perfect Zijn. Het kindje moet vredig en zonde4 te huilen in zijn bedje liggen. En als dit ergens niet het geval is, staan er allerlei ‘hulpverleners’ klaar om in te grijpen en zo gld te verdienen aan de ellende en/of onzekerheid van anderen. Natuurlijk wordt het hier gebracht als meelevend etc, maar feitelijk is het gewoon reclame voor een eigen bedrijfje. 
Flo - schreef op 20-08 om 13:01
Ik heb geen zin om een discussie te starten , ze dringt alleen niemand iets op en ieder is vrij het wel of niet te lezen.
Maar dus ook om ongevraagd een lelijke mening te geven schijnbaar.
De verdraagzaamheid is ver te zoeken vandaag de dag! Jammer .. 
laat iedereen lekker in z’n waarde , en uit je frustratie ( die heel begrijpelijk is ) niet op een forum. Zou ik denken ..
Ik ben weg hier ! Fijne dag allemaal! 
Puck - schreef op 20-08 om 13:42
Ik lees best veel topics die ik onzin vind of niet interessant en daar reageer ik dan niet op. 
Dit vind ik echter iets anders. Dit is een ‘hulpverlener’ die gebruik maakt van het feit dat veel moeders onzeker zijn of niet het vooraf bedachte perfecte plaatje ervaren. Uiteindelijk is het gewoon reclame voor een sessie die €175 kost.

Verdraagzaamheid: graag! 
Andere vrouwen en moeders die hun mening willen geven, iets willen delen, etc: moet zeker kunnen!
Maar voor mij gaat een ‘professional’ die geld wil verdienen aan onzekere moeders gewoon te ver. Los van dat alle claims van haar je nog banger en meer onzeker maken. 

Maar laten we inderdaad verder geen discussie starten. Hopelijk kunnen mede-moeders dit ‘wetenschappelijke advies’ op waarde schatten....
pingu - schreef op 20-08 om 14:30
Puck goed geformuleerd, ben het helemaal met jou en Skybles eens. 
Onzekere vrouwen die het beste voor hun kind willen worden door dit soort berichten alleen maar banger gemaakt, alleen maar om er zelf beter van te worden. Prima dat ze een topic opent om reclame te maken, maar ga niet ook nog op oude topics reageren. Overigens snap ik niet dat Brabbels dit soort berichten niet gewoon verwijdert. 

Ben overigens wel benieuwd naar de wetenschappelijke onderbouwing van het verband tussen jouw gestresste moeder en jouw dyslexie. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Een droomstart' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan