Masturberende kleuter - Babyforum

Ano (Gast) - schreef op 19-03 om 13:19
Hoi allemaal,
Mijn dochter van 4,5 mastrubeert zichzelf dagelijks (voor slapen gaan en als ze wakker wordt). Ik lees overal dat die bij de ontwikkeling hoort..
Echter, ze slaapt door het 'gefriemel' veel korter dan wenselijk. En ze maakt nogal veel geluid, waardoor ik steevast elke morgen al rond 5.30 / 6.00 uur wordt wakker gemaakt. 
Ik heb uitgelegd dat het prima is als ze het doet, maar dat als ze het te vaak doet ze een zere plasser krijgt. Nu geprobeert om er een beloning aan te hangen, door sticker te geven als ze een hele dag en nachts niets heeft gedaan. Maar helaas dit helpt ook totaal niet. Ze heeft nog geen sticker ;-)
Het gaat mij er vooral om, dat het gefriemel ten koste gaat van haar nachtrust (en de mijne) en dat ik niet wil dat ze alleen nog maar friemelen kan ontspannen en in kan slaap vallen.
Wie heeft er tips?
Graag alleen respectvolle, helpende reacties!
2 antwoorden en 1036762x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 19-03 om 15:25
Ik zou dit eens voor leggen op het zwangerschapsforum. Daar zitten veel meer moeders. 

Ik weet dat het normaal is. Gelukkig hebben geen van mijn kinderen dat ooit gedaan. Het lijkt mij ook een soort van gewenning te worden. Misschien moet je eens proberen bij der te gaan liggen als ze begint zodat jij haar handjes kan vasthouden?
Anoniem (Gast) - schreef op 19-03 om 15:49
Das een goeie tip! Bedankt 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Masturberende kleuter' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan