Driftbuien van kleuter - Babyforum

Nikki - schreef op 14-11 om 00:01
Update:
kleuter van 4 deed dwars op school. heftige driftbuien. Hij luisterde naar niemand,en schreeuwde de school bij elkaar. Heeft 2 dagen achterelkaar straf gehad van zijn juf en is de klas uitgezet. dat vond ik zo vervelend. Thuis was hij lief, op school liep het mis. Ik werd er radeloos van en heb hier mijn verhaal geplaatst. 'ik weet niet meer wat te doen']0
Ik zou het een weekje aankijken. Ik vroeg me af als het iets te maken had met de juf of met mijn zwangerschap
of mischien wat anders.
Maar nu ben ik erachter gekomen dat het mijn schuld was. Toen mijn moeder zaterdag op bezoek kwam heeft mijn vier-jarige zoon het aan oma verteld.
'Ik wil niet zo vaak dingetjes van de baby horen, ik ben daar moe van!' zo zei hij tegen mijn moeder. Ik praat de heledag over de baby met hem. En hij was daar dus zo moe van. Maar hij kreeg zijn driftbuien niet thuis, maar op school. Dus ik dacht dat het wat temaken had met school of met de juf. Nee, het ging om mij.
Nu ben ik gestopt met hem steeds dingetjes over de baby te vertellen. Ik riep hem als ik schopjes voelde of om eens aan de super harde buik te voelen. En hij deed ook gewoon mee hoor, hij zong liedjes voor de baby. Vroeg steeds hoe het met de baby ging. Wat de baby aan het doen was etc.
Nu ik ben gestopt daarmee is het dwars gedrag ook ineens over. Maar hij vraagt ook niks meer en zingt ook niet meer. Ik geef hem de ruimte . over pakweg 8 weken heeft hij een broertje en dat is een grote verandering. Ik begrijp wel hoe hij zich voelt.
Ik had nooit kunnen denken dat ik de redden was van zijn driftbuien.
Ik vraag me af hoe het zal zijn straks als de baby er is.
Als iemand nog tips heeft hierover dan hoor ik het graag.

groetjes,
Nikki
4 antwoorden en 41306267x bekeken
Nikki - schreef op 14-11 om 13:05
Hoi Madelene,
Meestal had ik het over schopjes van de baby. Dan mocht hij komen voelen. En dan deed hij dat gewoon. Of als we warm eten zeg ik . Alles opeten hoor, de baby eet ook alles op. Er is niet veel meer te doen aan het babykamertje maar hij heeft ook veel gedaan daar. En hij heeft heel lief een boekje van zichzelf voor de baby gelegd. Dus zo hebben we het door de dag heen steeds een beetje over. Zelf kwam hij ook vragen. Wat doet de baby nu? Dus ik dacht dat alles goed verliep. Nu gaat het gelukkig beter en hopelijk blijft het ook zo gaan.

Nikki
madelene - schreef op 14-11 om 13:51
Hoi Nikki wel goed dat jullie hem zo betrekken bij de zwangerschap super dat jullie hem zo alvast aan het idee laten wennen er zijn ook ouders die daar aan voorbij gaan.
Tja dan zal het hem toch even allemaal te veel zijn geworden en voelde hij bij oma de rust om het te vertellen
Maar goed gelukkig zijn jullie er nu achter en probeer anders even geen aandacht te vestigen op de zwangerschap maar wacht tot je zoontje er iets over
vraagt of over begint uit zichzelf
Day is inderdaad heel lief van je zoontje schattig
Ik denk ook dat hij het misschien wel
ongeveer begrijpt maar het toch makkelijker voor hem is als hij de baby ziet.
Ik zou er wel rekening mee houden dat al
madelene - schreef op 14-11 om 13:53
Als de baby er straks is dat jullie proberen om hem niet meteen als de oudste te zien hij lijkt straks veel groter omdat de baby natuurlijk heel klein is maar gij is ook nog zelf klein een kleuter verlies dat niet uit het oog groetjes madelene

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Driftbuien van kleuter' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan