Heel lage HCG, zwanger?

Beste,

Ik schrijf u vandaag omdat ik dringend uw hulp en advies nodig heb. Op 25 februari heb ik onveilige seks gehad, waarbij ik geen anticonceptiepil heb gebruikt. Echter, de volgende dag heb ik de morning-afterpil genomen. Recentelijk heb ik echter last gekregen van verschillende symptomen, waaronder buikpijn, een opgezwollen buik, overgeven, en andere ongemakken. Deze symptomen hebben mij ongerust gemaakt, omdat ik me afvraag of ik mogelijk zwanger ben.

Om meer duidelijkheid te krijgen, heb ik op 24 april een bloedtest en echografie ondergaan. Op de echografie was er niet veel te zien, behalve een verdikt slijmvlies. De resultaten van de bloedtest toonden aan dat mijn hCG-waarde 1 was en mijn progesteronwaarde 1,4. Sindsdien blijven de symptomen aanhouden, en ik ben verward omdat ik nu een aanzienlijk opgezwollen buik heb, terwijl ik over het algemeen een slank persoon ben. Mensen in mijn omgeving hebben dit ook opgemerkt.

Naast de opgezwollen buik, ervaar ik symptomen zoals frequent urineren, steken in mijn onderbuik, en soms voel ik steken in mijn navel. Ik heb geen kinderwens, dus ik dacht dat ik mogelijk last zou hebben van een schijnzwangerschap. Echter, mijn gynaecoloog heeft me verteld dat een schijnzwangerschap alleen voorkomt als iemand daadwerkelijk een baby wenst. Dit heeft me nog verder in verwarring gebracht.

Nu kom ik bij mijn belangrijkste vraag: Is het mogelijk dat ik toch zwanger ben, ondanks de lage hCG-waarde? Heb ik de bloedtest te vroeg uitgevoerd? Ik heb elke maand mijn menstruatie, altijd op tijd. Mijn vriendin heeft me verteld dat het onmogelijk is om zwanger te zijn als ik regelmatig menstrueer. Maar is dat echt zo?

Ik ben op dit moment erg bezorgd en in de war over mijn situatie. Ik hoop dat u mijn vragen kunt beantwoorden en mij kunt adviseren over de volgende stappen die ik moet nemen. 

Dank u wel voor uw tijd en aandacht.

Met vriendelijke groet,
Zohra 


Gesteld door anoniemxoxo op zondag 4 juni 2023
462 x bekeken

 


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan