Espresso gevaarlijk voor zwangeren ?

Britse onderzoekers vonden een groot verschil in cafeïne gehaltes van espresso met mogelijk gevaarlijke dosissen voor zwangere vrouwen

Verschil in cafeïne gehalte

Britse onderzoekers onderzochten 20 coffeeshops in Engeland en vonden dat het caffeine gehalte van verschillende espresso's drastisch van elkaar verschilden. De mins 'sterke' espresso bevatte 50 mg caffeine terwijl de meeste sterke wel 300mg caffeine bevatte.
De effecten van te veel koffie zijn nog niet helemaal duidelijk maar experts zijn het er over eens dat te veel koffie tijdens de zwangerschap niet goed is voor de baby en de moeder. Tijdes de zwangerschap verwerkt het lichaam de caffeine langzamer dan normaal, Dit kan een belasting voor de lever opleveren. Enkele onderzoeken hebben koffie drinken in verband gebracht met spontane abortus. Er wordt dan ook wel geadviseerd niet meer dan 2 a 3 koppen koffie per dag te nuttigen.
De hoeveelheid caffeine die in de sterkste espesso werd gevonden overschrijd deze grens. Omdat van te voren niet bekend is hoeveel caffeine een kopje espresso bevat in bijvoorbeeld een restaurant of cafe stellen de onderzoekers dat het drinken van espresso wel een gevaarlijk kan zijn voor de zwangerschap.

 

Reacties op 'Espresso gevaarlijk voor zwangeren ?'

Reacties

Jouw naam:

Nieuws

Het laatste baby, zwangerschap en kinderwens nieuws hier op brabbels

Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan