Onderzoek LUMC: de sorteertaak

Bent u pasgeleden bevallen of bijna uitgerekend? Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen!
De afdeling Medische Besliskunde van het LUMC is op zoek naar vrouwen die in de periode oktober 2012 t/m januari 2013 zijn of gaan bevallen. Voor ons onderzoek zijn wij geïnteresseerd in uw ervaringen bij de bevalling en wat u hiervan het meest belangrijk vindt. Hiervoor vragen wij u om in een online enquête in een lijst van ervaringen aan te geven welke u het belangrijkste vond tijdens uw eigen bevalling. Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal 20 minuten.
Met behulp van uw antwoorden zullen wij een vragenlijst ontwikkelen waarmee belangrijke ervaringen tijdens de bevalling samen geëvalueerd kunnen worden. Zo hopen wij in de toekomst bevallingservaringen alomvattend te kunnen meten en de zorg daarop aan te passen.
Wilt u meewerken aan dit onderzoek, of wilt u meer informatie? Neem dan vóór 14 januari 2013 contact op met mevrouw F.R.Gärtner, e-mail: bevalling@lumc.nl of tel. 071-5265137.

Wat is het doel van het onderzoek?

Dit onderzoek wordt uitgevoerd om inzicht te krijgen in welke aspecten belangrijk en minder belangrijk worden ervaren door net bevallen vrouwen. Met de informatie die wij van de deelnemers krijgen, gaan wij een vragenlijst ontwikkelen, waarmee belangrijke onderdelen van de bevalling samen geëvalueerd kunnen worden. Het verloop van diverse bevallingen kan door middel van deze vragenlijst vergeleken worden. Zo hopen we in de toekomst de bevallingservaring alomvattend te kunnen meten en de zorg daarop aan te passen. In een eerdere fase van het onderzoek hebben wij in een online forumdiscussie met zwangere vrouwen, recent bevallen vrouwen en hun partners diverse aspecten van een bevalling verzameld. Hierbij kunt u denken aan de gezondheid van moeder en kind, maar ook aan de ervaren pijn, de bejegening en informatieverstrekking door het verloskundig personeel of de plaats van de bevalling. In de volgende fase van het onderzoek willen wij de lijst met bevallingsaspecten sorteren op belang. Hiervoor vragen wij de medewerking van 100 recent bevallen vrouwen.

Waarom wordt u gevraagd om aan dit onderzoek mee te werken? Voor dit onderzoek hebben wij de medewerking nodig van 100 vrouwen die tussen oktober 2012 en januari 2013 zijn of zullen bevallen. De reden om zoveel vrouwen te laten deelnemen is dat ieder voor zich andere aspecten belangrijk en minder belangrijk vindt tijdens de bevalling, geen mens is immers gelijk.

Wie kan mee doen?

Alle vrouwen die in oktober, november of december 2012 of in januari 2013 zijn of zullen bevallen, kunnen mee doen. Ongeacht de medische indicaties, de plaats van bevalling en het verloop van de bevalling. Juist door de verschillende ervaringen krijgen wij een zo breed mogelijk beeld van de aspecten die belangrijk en minder belangrijk zijn tijdens de bevalling.

Hiernaast dienen deelneemsters over een e-mail adres te beschikken.

Wat houdt deelname voor u in?

Voor de sorteertaak vragen wij u om bevallingsaspecten die wij in de eerdere fase van dit onderzoek hebben verzameld te beoordelen op hun relevantie. Hiervoor kunt u voor elk aspect aangeven hoe belangrijk dit aspect was voor de totaalbeleving van uw bevalling. Invullen van de sorteertaak zal maximaal 20 minuten duren.

Ik wil meedoen!

Als u besluit om mee te werken, vragen wij u om via e-mail of telefoon contact op te nemen met Fania Gärtner (telefoon: 071-526 51 37; e-mail: bevalling@lumc.nl). Zij zal uw gegevens en e-mailadres noteren. In januari 2013 sturen wij u dan per e-mail de link en uw inlogcode voor de online vragenlijst toe. Vanaf dat moment kunt u deelnemen aan het onderzoek. U kunt de vragenlijst op elk moment dat u uitkomt invullen.

Uiteraard behoudt u altijd het recht om te stoppen met het onderzoek, óók nadat u zich hiervoor heeft aangemeld. Wat u ook beslist, uw beslissing heeft geen nadelige gevolgen voor de zorg die u toekomt.

Vertrouwelijkheid van gegevens

Al uw gegevens zullen strikt vertrouwelijk worden behandeld en gecodeerd worden opgeslagen. De gegevens zullen daardoor niet herleidbaar zijn naar uw persoon en zullen niet worden doorgegeven aan personen die niet bij het onderzoek betrokken zijn. De online vragenlijst voor de sorteertaak is anoniem en gegevens kunnen alleen door de onderzoekers worden bekeken.

Indien u het op prijs stelt, zullen wij u na afloop van het onderzoek op de hoogte stellen van onze onderzoeks- bevindingen.

Bij wie kunt u terecht voor vragen?

Voor het aanmelden en bij eventuele vragen kunt u contact opnemen met de hieronder genoemde persoon.
Met vriendelijke groet,

Fania Gärtner, onderzoeksmedewerker LUMC Medische Besliskunde

Telefoon: 071-526 51 37
E-mail: bevalling@lumc.nl

 

Reacties op 'Onderzoek LUMC de Sorteertaak'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Onderzoek LUMC de Sorteertaak'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Nieuws

Het laatste baby, zwangerschap en kinderwens nieuws hier op brabbels

Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan