Annet Wassenaar Annet Wassenaar Annet Wassenaar

Ten eerste zal ik me zelf even voorstellen ik ben Annet Wassenaar, een 16-jarige leerling en zit in het studie jaar 5 Havo van het Bogerman College in Sneek. Voor mijn examen heb ik het natuurprofiel gekozen dit omdat hier mijn interesses liggen. In 5 Havo moet het Profielwerkstuk gemaakt worden, een onderzoeksproject dat onderdeel is van een bepaald vak binnen mijn profiel. Als hoofdvak heb ik gekozen voor Bewegen Sport en Maatschappij aansluitende met het vak Biologie.

BSM is een vak waarbij veel gesport word, zelf hou ik dan ook veel van sporten. Vaak als ik me met deze sporten bezighoud ondervind ik de klacht kramp. Deze klacht komt het vaakst voor tijdens sporten maar, ook zwangere vrouwen kunnen deze klacht ondervinden. Sommige zwangeren hebben namelijk last van nachtelijke spierkramp door hormonale wisselingen. Zo ben ik samen met mijn klasgenoot tot het uiteindelijke onderwerp spierkramp gekomen voor ons PWS. Voor een goed onderzoek is het van belang om antwoord te krijgen op de hoofdvraag: Hoe is spierkramp te voorkomen bij sporters en zwangeren?

Het onderzoek naar nachtelijke spierkrampen tijdens de zwangerschap doe ik door middel van enquĂȘtes mee te geven aan zwangeren. Ook zou ik graag via dit forum meer antwoord willen krijgen op mijn onderzoeksvraag!

Laat een berichtje achter voor Annet Wassenaar

 

Voeg zelf een leuke reactie toe !

Jouw naam:
 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan