7 weken zwanger geen kloppend hartje - Zwangerschapsforum

Leanai - schreef op 23-04 om 13:40
Hallo allemaal,
Ik ben zo onzeker, wil graag mijn situatie hier kwijt. Hoop op reacties.

Naar mijn eigen berekening zou ik nu bijna 8 weken zwanger moeten zijn. Nav mijn (echte) laatste menstruatie.
Aankomende week stond mijn eerste echo bezoek gepland, echter kon ik vorige week gewoon niet wachten en wou perse een echo. Dus, afgelopen vrijdag de 21e geweest.
Geen kloppend hartje.
Volgens de vk zag het vruchtje er dan ook niet uit als 7,5weken. 
Zij vermoed dat ik korter zwanger ben, of het zit mis.
Vanwege mijn onregelmatige cyclus, in februari 2x ongesteld geweest, en maart ook lichtelijk, wilt zij nog niet beoordelen, en moet ik 10dagen wachten met een volgende echo.
KILLING time dus. Ik vrees het ergste. Ben bang en onzeker

Iemand bekend met zo een situatie?
Bv mijn dank.
29 antwoorden en 33270653x bekeken
MamaN - schreef op 23-04 om 15:27
Hi Leanai,

Wat ontzettend onzeker zo een echo, ik heb het helaas ook meegemaakt. Ik heb zelf afgelopen augustus een miskraam gehad. Tijdens mijn eerste echo waarbij ik volgens de berekening 8 weken en 6 dagen zwanger zou moeten zijn, bleek het volgens de echo 5 weken en 4 dagen. Ze wilde me nog gerust stellen door aan te geven dat het gewoon een vroege zwangerschap zou kunnen zijn aangezien ik al een prachtig zoontje van 23 maanden heb zonder miskramen in het verleden. Mijn gevoel zei iets anders, hoe kon ik anders al ruim voor die tijd een positieve test hebben gehad, en dit bleek ook. Twee ochtenden later kreeg ik een beetje bloed bij het afvegen waarop ik al zat te wachten. De miskraam kreeg ik later die middag. 

Je hoort ook positieve verhalen waarbij de innesteling later is geweest. Klopt het een beetje met jouw berekening wanneer je positief hebt getest? 
Leanai (Gast) - schreef op 23-04 om 15:51
Dank je voor je reactie MamaN.
Ja voor mijn gevoel zit dit ook niet goed. 
Ik dacht en denk nog steeds dat mijn berekening klopt. 
29 maart testte ik positief. Paar dagen ervoor nog negatief. 
Ik heb een kleine van 9maanden, vandaar dat mijn cyclus nog niet 'ok' is. Ik heb 26febr gerekend als mn laatste menstr.
Ben in febr 2x ongesteld geweest.
Maar in maart ook ongesteld geweest..
Voel me naar..
Maar ondertussen nog erg misselijk en ik voel me echt zwanger. 
Waarom bloed ik dan nog niet als het mis is..
Leanai - schreef op 23-04 om 17:34
Dank je voor je reactie MamaN.
Ja voor mijn gevoel zit dit ook niet goed. 
Ik dacht en denk nog steeds dat mijn berekening klopt. 
29 maart testte ik positief. Paar dagen ervoor nog negatief. 
Ik heb een kleine van 9maanden, vandaar dat mijn cyclus nog niet 'ok' is. Ik heb 26febr gerekend als mn laatste menstr.
Ben in febr 2x ongesteld geweest.
Maar in maart ook ongesteld geweest..
Voel me naar..
Maar ondertussen nog erg misselijk en ik voel me echt zwanger. 
Waarom bloed ik dan nog niet als het mis is..
ikke - schreef op 23-04 om 17:26
Hoi hoi ik had bij deze zwangerschap ook.
Volgens de berekening moest ik rond de 8 weken zijn en met de echo was niet veel te zien..de gynaecoloog zij toen ook tegen mij dat het of verkeerd berekend was of het zou fout gaan moest toen 2 weken later terug komen voor nog een echo...en daar was een mooi kloppend hartje te zien en de uk was goed gegroeid...normaal gesproken krijg je 2 weken kado met de berekening en die had ik niet vandaar dat mijn berekening dan ook niet klopte...Bij mij nu de laatste weekjes....ik hoop voor jou dat het bij jou ook zo loopt.
Groetjes ikke 
Leanai - schreef op 23-04 om 17:36
Wat geweldig, gefeliciteerd! Geniet van je laatste loodjes

Hoop dat het bij mij ook echt verkeerd berekend is (door mezelf)
Maar is zoooo niet leuk, wachten
MamaN - schreef op 23-04 om 18:34
Zie je zo kan het ook! 

Ik weet makkelijk gezegd maak je geen zorgen. Maar helaas kun je niets anders dan afwachten op dit moment. Staat er wel alweer een nieuwe echo gepland? 
Leanai - schreef op 23-04 om 18:51
Nou, de 'originele' echo stond voor as woensdag gepland. Maar ben dus afgelopen vrijdag gegaan omdat ik écht niet kon wachten. Ze vertelde me dat ik beter 10dagen kan wachten. Dus na volgend weekend. Maar ik bel ze morgen, dat ik toch die echo wil voor as woensdag..
Ze moeten dan toch echt wel kunnen zien of het vruchtje gegroeid is? 
Ook wil ik morgen en dan weer woensdagochtend mijn bloed op hcg laten testen..kijken of het verdubbeld. Doe ik daar goed aan..draai ik door? 
Vind dit zooo lastig*cry*
ikke - schreef op 23-04 om 20:28
Ik heb wat dat betreft dan wel geluk gehad met de kwaaltjes ik voelde me gewoon ook echt zwanger...
Zolang dat gevoel was maakte ik me ook niet echt druk.
Met de 2e echo zij de gynaecoloog dat het met de vorige echo niet goed was en dat het waarschijnlijk fout zou zijn gegaan (was een andere gynaecoloog) toen heb ik ook gezegd dat ik me heel erg zwanger voelde en dat ik ook niets verloren was...ik schrok wel van haar toen ze dat zij omdat die andere gezegd had dat het of goed kon gaan of fout ..
Maar was bij mij goed gegaan...
ik zou zeggen niet al te druk maken zolang je je nog gewoon zwanger voelt.ik heb voor deze zwangerschap ook een miskraam gehad en ik voelde toen ook aan dat het niet goed was.... dat had ik bij deze zwangerschap echt niet...
Succes 
Leanai - schreef op 23-04 om 21:24
Jemig, zo zie je maar wat 'tijd' kan doen. Artsen kunnen het ook 'fout' hebben.
Ja voel me behoorlijk zwanger, super misselijk en (sorry) mijn darmen gaan 3x per dag tekeer :/

MamaN - schreef op 23-04 om 20:49
Wat gaf ze aan in hoeveelheid weken dat het vruchtje was? Misschien zou je dan woensdag eventueel al terecht kunnen waarbij een kloppend hartje zichtbaar zou moeten zijn. Het is lastig ik had bij de zwangerschap namelijk geen klachten en bij de zwangerschap van de miskraam dus ook niet. En nu bij deze eigenlijk ook niet.  
MamaN - schreef op 25-04 om 15:05
En hoe is je echo gegaan? 
MamaN - schreef op 25-04 om 15:06
Oh het dinsdag haha dommm sorry
Leanai - schreef op 26-04 om 15:36
Hai, nou ben geweest. Vruchtzakje en embryo ietsje ietsssje groter, (nog) geen superzichtbare hartactie, alhoewel ze zei dat er wel 'iets' gebeurt. Ze is erg optimistisch, maar gaf aan dat de meting ongeveer 6weken geeft..
Pffff moet echt nog een week wachten
Ik heb ondertussen mn hcg laten checken, deze zit nu op 53000 (afgelopen maandag) en vandaag weer laten prikken. Vrijdag ga ik horen of deze goed gestegen is. Moet ik dan weer doorkoppelen aan de VK.

ikke - schreef op 26-04 om 16:53
Zolang niks mis gaat positief blijven meis het is al iets groter en iets meer te zien....dit is wel positief.....natuurlijk zijn de eerste 12 weken een risico....maar het groeit dat is voor nu het belangrijkste 
Leanai - schreef op 26-04 om 17:01
Dank je voor je fijne bericht,
is ook zo.. maar allerlei dingen weer door mn hoofd: in 5dagen moet er toch echt meer verschil zijn?!
Om gek van te worden. Boehoe
Geduld...
MamaN - schreef op 26-04 om 22:17
Als je 6 weken bent is het hartje waarschijnlijk ook net pas een beetje begonnen met kloppen. Dus dat ze iets zag is positief hoor! En zolang het groeit ook! Die dingen in je hoofd zijn hartstikke normaal schat, en ook als je straks een goede echo hebt blijft dat zo. Dat is moeder eigen hihi
Livi - schreef op 27-04 om 11:13
Het is idd moeilijk om te wachten maar soms is het beter te wachten en proberen het uit je hoofd te zetten. Wat makkelijker gezegd dan gedaan is als je iets echt wil.  begrijp ik volledig. Maar als ze zegt dat het al wat gegroeid is dat is toch al iets waar je rust in kan vinden. Want op 6 weken is het hartje nog maar net aan het kloppen. Misschien dat je toch maar pas van die menstruatie in maart mocht tellen. Veel succes nog  en blijf rustig niet alleen voor jou maar ook voor die kleine spruit!!!
Nama (Gast) - schreef op 11-05 om 16:57
Hi Leanai, 
Ik zit op dit moment een soortgelijke situatie als jij. 
ook met 7 weken geen kloppend hartje. 
Ik vroeg me af hoe het met jou is afgelopen?
Meissie - schreef op 21-05 om 10:31
Ik weet niet van welke datum dit is...maar vandaag echo gehad en helaas slecht nieuws. 
De vruchtzak is 8 weken en het vruchtje 6.5 weken.... Geen hartje. Slecht nieuws dus. Volgende week gaan we terug... kan ik nog hoop hebben. De verloskundige vertelde dat het gewoon foute boel is.
C (Gast) - schreef op 21-05 om 13:28
Heey meissie,
Ook voor jullie ontzettend erg... jouw verhaal komt mij erg bekend voor. Ik kreeg exact hetzelfde te horen nu precies 2 weken geleden. Ook wij hebben nog afgewacht om zeker te weten dat het vruchtje niet meer zou groeien/er toch nog een hartje zou gaan kloppen. Wij hadden dit ook echt niet aan zien komen en ik vind het emotioneel heel erg zwaar. Ons kindje zit nu intussen al 4 weken dood in mijn buik
Ik zou je wel aanraden om alvast na te gaan denken wat je wilt als de miskraam niet vanzelf op gang komt. Ik had namelijk al meer dan een week afgewacht of er zelf iets op gang zou komen voordat ik bij de gynaecoloog terecht kwam. Toen wilde ik dat het zo snel mogelijk weggehaald zou worden (opwekken met medicatie wil ik echt niet, vanwege de vele buikpijn die je kan krijgen en er minimaal 25% kans is dat het niet of onvoldoende helpt waardoor een curettage alsnog noodzakelijk is). De curettage is echter ook niet binnen een paar dagen... hier moest ik nu ook weer 1,5 week op wachten en is nu aanstaande wornsdag. Ik hoop het dan voor mijn gevoel af te kunnen sluiten en weer naar de toekomst te kunnen kijken.
Ps ik zeg dit niet om je angst aan te praten, maar om je een beetje voor te bereiden op wat er mogelijk komen gaat. Dit zodat je meteen goed duidelijk aan kunt geven wat je wel en niet wilt en er niet net zoals bij heel veel tijd overheen moet gaan.
Voor jullie ook heel veel sterkte meissie! 
Meissie - schreef op 22-05 om 13:50
Ik kan je niet privé een bericht sturen omdat je als gast staat. We zouden  maandag weer een echo hebben, maar heb gebeld en kan donderdag avond komen. Wil nog een inwendige echo, dat hebben ze niet gedaan namelijk. Ziet het er dan nog slecht uit, waar ik vanuit ga.. Wil ik een afspraak vooe curretage idd. Heftig allemaal he... jij ook sterkte hoor!
Leanai - schreef op 22-05 om 11:55
Hallo meiden,

Sorry voor de late reactie. Dit afgelopen jaar enorm veel gebeurt mbt zwangerschap. Mijn eerdere berichten hier zijn niet goed afgelopen, heb een curretage gehad. Ik wilde er meteen ‘van af’ zijn. Call me crazy, maar had al zo een verdriet.
Heel veel sterkte, ik weet waar jullie doorheen gaan. Inmiddels 3x meegemaakt

Xx
Meissie - schreef op 22-05 om 13:51
Snap her hoor..  Ik wil er nu ook zo snel mogelijk vanaf.. vooral omdat ik gewoon symptomen heb van de zwangerschap die ik nu heb voor niks..
Wondertje2 - schreef op 22-05 om 19:05
Hier precies hetzelfde qua symptomen... als alles goed zou zijn dan neem je alle zwangerschapssymptomen maar wat graag voor lief. Maar als het fout is, is dit zo ontzettend confronterend en voor je gevoel allemaal voor niks. Heel lastig.
Als je zo snel mogelijk geholpen wilt worden zou ik je aanraden om de verloskundige alvast een afspraak bij een gynaecoloog te laten maken. Hier gaat namelijk ook weer een paar dagen overheen voordat je terecht kunt voor die afspraak. Bij de gynaecoloog wordt altijd een inwendige echo gemaakt ter controle (ze gaan nooit uit van alleen de bevindingen van de verloskundige maar moeten het zelf ook vaststellen dat er geen kloppend hartje is) Er is dus altijd 100% zekerheid.
Als je me een prive bericht wil sturen kun je me zoeken onder Mom2Be (schreef hiervoor als gast C.)
Voor mij wordt het nu erg spannend. Morgen om 9:30 krijg ik de opname voor de curettage. Heel definitief, maar voor mijn gevoel kan ik deze ontzettend nare en emotionele periode alleen maar afsluiten en weer naar de toekomst kijken wanneer het uit mijn lichaam is. 
Gast (Gast) - schreef op 10-07 om 14:36
Haai ladies,  
Gister naar de verloskundige , alleen zag ze wel het vruchtzakje maar verder helemaal niets. Volgens mijn laatste menstruatie moet ik nu ongeveer 7 weken zwanger zijn? Is dit wel normaal
Anoniem (Gast) - schreef op 10-07 om 16:53
Hier zelf ook meegemaakt...
In April had ik mijn laatste menstruatie ,  begin mei positief getest (zou toen volgens berekening 6weken zijn)
21 mei had ik mijn eerste echo(wegens krampen en bloedverlies) op deze echo was er helaas niets te zien , alleen onwijs veel slijmvlies. Ben na huis gestuurd en moest 2 weken laten opnieuw terug komen.
Heb die 2 weken testen gedaan , maar ze bleven allemaal.gewoon positief op 4 juni (zou toen 8weken zijn) opnieuw een echo gehad, hierop was er een vruchtzakje met vruchtje te zien maar nog geen hartactiviteit(vruchtje was gemeten op +-5w4d
Die week erop 11 juni moest ik nogmaals komen om te kijken hoe of wat. Hier op was geen hartactiviteit te zien en helaas ook geen gegroeid vruchtje..
Doorgestuurd naar de Gyn.. Hier is 1.5 week later nog maals gekeken hier wel hartactiviteit te zien, maar enorm zwak en een vruchtje die nu +-6w zou zijn..
3 dagen later kreeg ik bloedverlies en heb ik een miskraam gehad.. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '7 weken zwanger geen kloppend hartje' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan