Zo onzeker en bang - Zwangerschapsforum

Anoniem (Gast) - schreef op 16-11 om 15:26
Goedemiddag, 

Ik ben morgen 10 weken zwanger, maar ik ben zo vreselijk bang voor een miskraam, nooit van mezelf gedacht dat ik mij zo zou voelen, wil blij zijn maar dat is tot nu toe bijna nog niet gelukt, ik ben zodra ik wist dat zwanger was( was nog niet helemaal de bedoeling maar heel erg gewenst) gelijk gestopt met roken, wat volgens huisarts en vk heel erg meespeelt in hoe ik mij voel nu het onzekere enz. 
Is er iemand die die extreme onzekerheid herkent? 
Ik heb met 6 weken en 2 dagen en met 8 weken en 4 dagen een echo gehad die er prima uitzag, goed kloppend hartje, maar daarbij ook veel last van steken in onderbuik en zeurderig gevoel onderrug wat mij dan weer bang maakt. 

Ik hoop dat er iemand is die mij een beetje kan gerust stellen of die zich herkent 
2 antwoorden en 30612451x bekeken
Jootje - schreef op 16-11 om 22:30
Hoi anoniem. 
Heel herkenbaar. Op het moment dat ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen had durfde ik niet blij te zijn. Ik was bang dat het de 12 weken niet ging halen. Na de 12 weken was ik voorzichtig enthousiast. Maar alsnog voor elke echo heel bang. 
Elk raar gevoel of lichte pijn gaf me de indruk dat er iets mis was. 
Ik heb dit helaas 9 maanden gehad.
Eigenlijk pas toen mijn zoon werd geboren. Viel alles van me af. 
Helaas werd dat gevoel me weer heel snel ontnomen. Het ging niet goed na zijn geboorte. Hij heeft nog een tijdje in het ziekenhuis moeten liggen. Zijn ademhaling stopte steeds en hij werd dus volledig onderzocht. Gelukkig kan ik zeggen dat er niks gevonden werd. Maar dat maakte me ook weer bang. Waarom stopt hij dan steeds met ademhalen?
Uiteindelijk heb ik nu een heerlijk vrolijke kleuter en kan ik zeggen dat ik geen angsten meer heb. Maar dat is een behoorlijk proces geweest. 
Dus angsten zijn natuurlijk niet goed. Maar blijf vasthouden aan positieve dingen. Ieder schopje en beweging in je buik moet je koesteren en uitgaan van de kracht van je kind.  Dus..... positief proberen te denken.
Maar ik begrijp je volledig!
Anoniem (Gast) - schreef op 18-11 om 10:34
Dank je wel, ik doe echt mijn best maar is moeilijk, nu is het van mij ook stom dat ik ga Googlen want dan lees je natuurlijk de meest slechte verhalen. 
Ik hoop zo dat de komende 2 weken snel gaan, ik weet van mezelf zeker dat ik dan al veel meer rust heb. 

Wat naar dat het bij jou zoon nog zo is gelopen, gelukkig niks aan de hand uiteindelijk maar de angst zal groot geweest zijn en voor jou op dat moment waarschijnlijk het gevoel van zie je wel ik voelde wel dat er iets niet goed zou gaan.....
Bij mij oudste zoon (hele grote puber zoon al) heb ik die angst helemaal niet zo gehad, baal hier nu ook zo van, en dan probeer ik me vast te houden aan die 2 goede echo's en vervolgens denk ik, stel dat ik toch bij het percentage zit waar het hartje dan alsnog stopt met kloppen, ik maak mezelf daar echt helemaal gek mee

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zo onzeker en bang' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan