Zo onzeker en bang - Zwangerschapsforum

Anoniem (Gast) - schreef op 16-11 om 15:26
Goedemiddag, 

Ik ben morgen 10 weken zwanger, maar ik ben zo vreselijk bang voor een miskraam, nooit van mezelf gedacht dat ik mij zo zou voelen, wil blij zijn maar dat is tot nu toe bijna nog niet gelukt, ik ben zodra ik wist dat zwanger was( was nog niet helemaal de bedoeling maar heel erg gewenst) gelijk gestopt met roken, wat volgens huisarts en vk heel erg meespeelt in hoe ik mij voel nu het onzekere enz. 
Is er iemand die die extreme onzekerheid herkent? 
Ik heb met 6 weken en 2 dagen en met 8 weken en 4 dagen een echo gehad die er prima uitzag, goed kloppend hartje, maar daarbij ook veel last van steken in onderbuik en zeurderig gevoel onderrug wat mij dan weer bang maakt. 

Ik hoop dat er iemand is die mij een beetje kan gerust stellen of die zich herkent 
10 antwoorden en 30614789x bekeken
Hartje - schreef op 16-11 om 15:31
Helemaal en ik denk meer met mij bij mij was met 9,5 week een paar dagen m'n symptomen weg. Ik heb serieus de Vk gebeld en kreeg een extra echo: niks aan het handje met de kindjes, haha. 
Als je je kindje gaat voelen wordt 't beter, dan heb je voelbaar de bevestiging ik ben er nog mama! 
En probeer een beetje vertrouwen te hebben in de professionals. Zij schatten wel in wanneer het niet of minder goed gaan en zullen je ook niet snel valse hoop geven hoor! Dus als ze zeggen dat het goed gaat, gaat et ook goed! 
Fijne zwangerschap! 
Esprit - schreef op 16-11 om 16:00
Ja ik herken dat ook. Ik ben momenteel bijna 6 weken zwanger en durf er niet van te genieten. Ben continu bang dat er iets mis gaat. Voel elk dingetje dat verandert ook. Moet nog tot 5-12 wachten voor mijn eerste echo. En dat duurt me toch lang! Wil het daarna aan mijn moeder gaan vertellen, dat durf ik nu toch ook nog niet. Ben echt nooit ergens onzeker over, herken mezelf niet meer terug  Succes! 
Anoniem (Gast) - schreef op 16-11 om 16:27
Bedankt voor jullie reacties.

Ik probeer ook echt wel positief te zijn maar telkens overheerst toch weer de angst, door wat ik voel en ook doordat ik ga Googlen wat natuurlijk niet slim is. 

Ik hoop zo dat de komende 2 weken snel voorbij gaan en ik dan eindelijk wat zekerder wordt na de officiële termijnecho, dit voelt zo naar. 

Kwamen bij jou de symptomen later wel weer terug hartje? 
Wat voor symptomen had/heb jij? 

Esprit ik hoop voor jou dat het snel 5-12 is, hoever ben je dan? 
Weet nu nog niemand het?
Anoniem (Gast) - schreef op 16-11 om 16:27
Bedankt voor jullie reacties.

Ik probeer ook echt wel positief te zijn maar telkens overheerst toch weer de angst, door wat ik voel en ook doordat ik ga Googlen wat natuurlijk niet slim is. 

Ik hoop zo dat de komende 2 weken snel voorbij gaan en ik dan eindelijk wat zekerder wordt na de officiële termijnecho, dit voelt zo naar. 

Kwamen bij jou de symptomen later wel weer terug hartje? 
Wat voor symptomen had/heb jij? 

Esprit ik hoop voor jou dat het snel 5-12 is, hoever ben je dan? 
Weet nu nog niemand het?
Hartje - schreef op 16-11 om 17:12
Haha ja dubbel en dwars ik heb me dat weekend een partij overgegeven! Dus ik wens nooit meer dat ik misselijk word probeer maar wat afleiding te zoeken dan gaat de tijd wat sneller. Elke dag wat leuks/aparts doen ofzo.. 
wenn - schreef op 17-11 om 06:39
Ik heb de hele zwangerschap geen symptomen gehad! Voel me sinds dat we het weten,(was al met 4 wkn) heel erg goed en had nergens last van wat mij juist heel erg onzeker maakte. Kon er daarom in het begin ook niet echt van genieten omdat ik dacht dat het erbij hoorde.. Zo kan het dus ook! Ons kleintje doet het supergoed en ik mag van geluk spreken dat ik tot nu toe zo een fijne zwangerschap heb. Die realisatie kwam natuurlijk wel pas achteraf haha. Je hebt de uk al 2 keer gezien en volgens de vk gaat het tot zover goed. Dan mag je dat zeker aannemen! Probeer er langzaamaan van te genieten, zooo bijzonder! Ik hoop dat ook ik je een beetje gerust heb kunnen stellen.
Esprit - schreef op 17-11 om 10:24
Ik ben nu 6 weken, dus dan 8+4. Ik heb het tot nu toe mijn compagnon en mijn beste vriendin verteld. Vind het zo lastig om er niet over te kunnen praten, dus heb nu in ieder geval 2 mensen waarmee dat wel kan. Mijn beste vriendin is zelf ook zwanger, dus daar heb je dan wel wat "steun" aan. Klinkt wat dramatisch, maar zo voelt het wel.  
Ik denk trouwens dat de symptomen die jij opnoemt ten voeten uit zwangerschapssymptomen zijn. Je beschrijft echt precies wat ik voel. Het feit dat je al een kloppend hartje hebt gezien is al super! maakt de kans op een miskraam alleen maar kleiner
Anoniem (Gast) - schreef op 18-11 om 10:24
Bedankt dames voor jullie reacties, ik doe zo ontzettend mijn best om toch een klein beetje te genieten 

Ik wens jullie alledrie nog een hele fijne zwangerschap!!!
wenn - schreef op 18-11 om 14:54
Lief dank je! Jij ook een hele fijne zwangerschap en geniet van dat grote (kleine) wonder in je buik!
Esprit - schreef op 20-11 om 16:15
Hetzelfde! We gaan er vast allemaal van genieten op den duur...  

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zo onzeker en bang' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan