Hcg waarde gestegen, maar niet verdubbeld - Zwangerschapsforum

Sophie - schreef op 03-04 om 21:57
Hallo
Vorige week maandag ben ik naar de dokter geweest voor een bloedtest na een positieve test thuis.
Ik had toen een hcg van 35, nog heel pril dus. Normaal toen 4 weken ver.
Vandaag, dinsdag (dus een dikke week later) ben ik terug bloed gaan prikken en ik heb een hcg van 62...
Sinds m'n eerste bloedtest ben ik ook te weten gekomen dat ik een cmv besmetting heb opgelopen voor de bevruchting.
Wat moet ik nu denken? Gyné heel de week met verlof...
Sophie
11 antwoorden en 14122104x bekeken
kirstnn - schreef op 04-04 om 07:40
39 weken
Heeft verder niemand iets gezegd erover, bv of 't overeen komt met 5wkn zwangerschap? Naar mijn idee stijgt het te traag.
proud_mommy - schreef op 04-04 om 08:04
Wat raar. Ik had met 4 weken en 1 dag getest had ik een hcg waarde van 29. Toen vertelde de ha me al dat het pril was en ik nog eens moest testen. Als hij goed steeg was ik zwanger, anders een miskraam. 3 dagen later was het 129.

Jou ha moet jou vertellen wat er aan de hand is. Kan zijn dat jou hcg te langzaam stijgt en het toch goed komt, of het wordt een miskraam. Ik wens je iig heel veel succes.

Ik zou mijn ha ff bellen en info vragen. Hij/zij kan jou niet in onzekerheid laten leven.
---- - schreef op 04-04 om 09:33
het lijkt mij ook te traag stijgen meid. Ik hoop voor je dat het alsnog goed komt!!
Sophie - schreef op 04-04 om 21:09
Hallo
Vanavond de dokter aan de lijn gehad en hij zei dat het voorbij is en dat ik waarschijnlijk een bloeding zal krijgen...
proud_mommy - schreef op 04-04 om 21:38
Ow wat jammer nu heb je wel zekerheid en kun je er voor gaan de volgende ronde. Heel veel sterkte en succes.
kirstnn - schreef op 04-04 om 21:52
39 weken
Sophie daar was ik dus al bang voor, omdat je hcg echt nauwelijks stijgt. Veel sterkte! 
Debo (Gast) - schreef op 29-05 om 19:55
Beste, kan er iemand mij raad geven?? Vrijdag 17/5 was mijn hcg 134 dus volgens huisarts pril zwangerschap. De week erop zaterdag 25/5 had ik op mijn werk lichte bloeding bij het afvegen slijmachtig roze/rood toen ik in moederhuis aankwam zagen ze niet veel kwa bloed en ook niet veel aan zwangerschap omdat nog zeer pril was. Ze namen wel bloed en daar was de hcg waarde gestegen naar 923 wat volgens gynaecoloog  niet positief zou zijn. Maandag 27/5 terug naar gynaecoloog mogen gaan om te luisteren hoe het nu zat kwa waarde en toch nog eens een echo te hebben. Aan de echo was alles normaal zo te zien en nog eens bloed genomen deze zat maar aan 1026 dus volgens gynaecoloog ging het op een miskraal draaien.. dan heb ik toch opinie gevraagd van mijn huisarts en 2 andere gynaecologen 1 dacht ook meer op miskram en moest stoppen met mijn pillen die ik 3x op een dag moest inbrengen en zwangerschap vanzelf laten komen. Andere gynaecoloog zei ook van dat waarde indd nie gestegen was zoals het moest maar dat ze haar meer zou baseren op echo dan op de hcg waarde... mijn huisarts zei net het zelfde en dat de hcg waarde soms bij andere meer tijd nodig hebben dat ze liever zou afwachten en meer dan 48u wou tussen laten vooraleer ze bloed wou trekken... iemand dezelfde meegemaakt en mij eens raad kan geven zou niet terug een miskraam willen ????
Fjb (Gast) - schreef op 18-02 om 19:09
Ik heb maandag 15/2 naar huisarts geweest voor een bloedtest. Hier was mijn hcg waarden 160 op 4weken en 1 dag.
Vandaag terug moeten gaan omdat hij vond dat het laag was. Nu na 3 dagen 269. Dokter zegt dat het goed is dat er stijging is maar geen super stijging. 
Nu ben ik natuurlijk toch wat bang. Iemand ervaring mee? 
Elvira - schreef op 18-02 om 20:29
@FJB 4 weken en 1 dag is normaal de termijn dat je met een gewone test kan testen en die zijn al vanaf 25hcg 160 lijkt me dan een uitstekende waarde
lisa - schreef op 19-03 om 22:27
Hier een gelijkwaardige situatie meegemaakt. Dit was afgelopen november. Ik was 4 wk zwanger kreeg enorme krampen en was bang voor een bbz. Mer mijn verleden (3 mk) nam mijn vk geen risico en ben ik doorgestuurd naar de spoedpost en de dienstdoende gyn.
Er is toen bloedgeprikt en mijn hcg stond op 450. Dit was niet te laag maar wel laag er was uiteraard nog niets te zien. 48 uur later terug naar her zh om opnieuw bloed te prikken. Hcg steeg maar niet voldoende. Op nieuw 48 uur later terug weer gestegen maar niet voldoende. Ze dachten idd aan een bbz omdat hcg dan stijgt maar niet verdubbeld. Uiteindelijk hebben ze een vruchtzakje zien zitten (gelukkig in de bm en niet er buiten) en nog geen 2 dagen later begon mijn 4e miskraam.
Iedereen reageert anders op hcg! Het kan dus heel goed zijn dat jij gewoon een inhaalslag krijgy. Ben benieuwd en wens je kracht! Geef niet op en luister goed naar je eigen gevoel!
Ellen (Gast) - schreef op 02-04 om 15:21
Hoi, ik heb woensdag mijn bloed laten trekken op 5weken en 4 dagen en toen had ik 239. Nu 2dagen verder op 5 weken en 6 dagen niet verdubbeld. Heel ligt gestegen naar 315. 

Ik ben zo bang dat ik voor de derde keer een miskraam zou hebben. 

Iemand ervaring hierin? 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hcg waarde gestegen, maar niet verdubbeld' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan