Help - Zwangerschapsforum

ElkeDekock - schreef op 04-05 om 19:49
Hallo iedereen,

Ik heb verschillende vraagjes voor jullie. Eingenlijk voel ik bij mezelf dat ik erg onzeker ben en het soms niet meer weet of ik wel goed bezig ben… ik zou gewoon moeten overtuigt zijn van mijn aanpak maar ben er soms nt van overtuigd swat

Mijn kindje haar dag en voedingsschema ziet er als volgt uit: 
6u55: wakker maken. Omeprazol geven ( moet halfuurtje inwerken) aankleden etc
7u30: flesje 180 ml water 6 schepjes
8u30: slapen tot 11u
11u start groentenpap + flesje 150 ml 5 schepjes
12u30 slapen tot 15u
15u flesje 3
16u30 slapen tot 18u30
18u30 badje 
19u flesje 4 
20u slapen tot 22u15
22u30 flesje 5
22u45 slapen tot 6u55

Ik heb zoveel vragen bij dit schema haha. 
- slaapt ze niet teveel?
- ze komt tijdens haar dutjes overdag wakker soms na 45 min, soms na 1 uur, soms niet. Ik ga dan meestal haar tuutje terug in haar mondje gaan stoppen, ligt meestal met oogjes toe en ze slaapt dan weer verder opnieuw voor 45 min, 1uir of tot voeding. Is dat ok? Moest ze niet moe zijn zou ze toch nt verder slapen he?
Ik volg het principe van ria blom omdat Lili een eeg onrustige baby was in het begin. Dus wanneer ze wakker word word ze gevoed
Ik merk de laatste tijd dat ze overdag bv drink om 15u om 15u30 alweer zit te geeuwen? Ik probeer het toch te rekken de laatste tijd ( maar mss werkt dit averechts en moet ik gewoon aanvaarden dat ze even meer slaap nodig heeft) ik rek dit omdat Il bang ben dat ze snachts niet meer zal slapen want tot voorheen sliep ze altijd door en nu de laatste tijd moet ik soms 5 x eruit om haar tuut in te gaan stoppen (sprongetje?) 

Kan iemand me wat advies geven aub? Ik voel me toch wat onzeker worden nu ze snachts zo moeilijker begint te doen dan denk ik dat ze overdag teveel slaapt maar ze geeuwt al na een halfuurtje? Mss gewoon even aanzien?  Het is nt zo dat ze plots haar dag en nach gaat verwisselen he. Bij het telkens terug inslapen met haar tuut zowel overdag als snachts moet ik haar op het te voeden uur wel altijd wakker maken ook. Dus moe is ze wel denk ik dan. Ik ben nogal een controlefreak en denk soms dat ik haar dit schema opleg en dat dit mss indruist tegen haar normaal patroon en dat ze mss oververmoeid is door het teveel slapen haha help x
6 antwoorden en 28434023x bekeken
Maartje - schreef op 04-05 om 20:27
Hoe oud je is kindje? Niet geheel onbelangrijk.
Ik zou achter het slapen niet te veel zoeken. De ene baby slaapt meer als de andere. Maak je haar wakker voor de flessen of is ze dan uit zichzelf wakker? Ga je altijd meteen haar tutje erin doen? Het consultatiebureau vertelde mij dat het goed is als kindje zichzelf weer in slaap 'krijgen'. Stel dat je elke keer het tutje geeft dan is ze niet stil tot je haar tutje geeft. Ik heb er zelf geen ervaring mee omdat ze bij ons niet tut.
ElkeDekock - schreef op 04-05 om 21:21
Maartje bedankt voor je antwoord
Mijn kindje is 18weken oud 
Van het slapen mij dus nt teveel aantrekken. Uiteindelijk wanneer ze bv een dutje doet overdag van 8u30 tot 11 en ze komt bv 2x wakker dan moet ik haar uiteindelijk altijd ng wakker maken voor de fles.
Ik heb haar idd ng nt aangeleerd om nt haar tuutje terug in haar mond te gaan stoppen omdat dit eerst enkel overdag was omdat ze voordien snachts doorsliep en ik dacht dat dat kwam omdat ze overdag wss lichter sliep en vond dat dan niet erg om te doen snapje? 
Mss gewoon een sprongetje , ze is ook nog nie tlang ontbakerd voor haar mss ook wenen om zo te slapen mss moet ze het gewoon even leren en de sprong overleven zonder dat ik me zorgen moet gaan maken of ze nu teveel slaapt overdag?
Falca - schreef op 04-05 om 23:16
Als ik het zo lees eet en slaapt je baby prima als die het schema volgt. Ik denk dat je het prima doet.

Een paar onrustige nachten kan verschillende oorzaken hebben. Tandjes, niet lekker, een sprongetje etc. Ga je gelijk naar haar toe bij de eerste kik of wacht je even? En als je in de nacht naar haar toe gaat praat je dan met haar (gezellig maken) of ben je zo zachtjes mogelijk? (Door in de nacht zo stil mogelijk te zijn en het niet gezellig te maken, overdag juist wel heel vrolijk en gezellig begroeten, leren baby's dat als het donker is het tijd is voor rust en dus slapen)

Misschien kun je proberen om je schema langzaam iets los te laten. Je zult merken dat hoe ouder je baby wordt hoe minder vaak ze hoeven te slapen. Soms zijn het minder maar wat langere slaapjes. Kijk vooral goed naar de signalen die je baby geeft als die moe wordt, je geeft wel aan wat ze nodig heeft. Zolang ze goed alert is en goed eet hoef je je geen zorgen te maken over hoeveel ze slaapt. ze zal het wel nodig hebben. 
ElkeDekock - schreef op 05-05 om 08:48
Bedankt voor jouw antwoord Falca
Jouw tips pas ik zeker al toe. Bijvoorbeeld deze nacht wenen op 2u,4u,5u30,6u30,… ik wacht altijd even af of ze zelf haar slaap terug vind maar ga toch wel rap naar haar toe (misschien tips hierrond?) dan ligt ze met haar ogen toe. Ik zeg niets kijk haar niet aan ben gewoon stil doe dan haar tuutje in haar mond en ze vertrekt weer. Uiteindelijk deze ochtend om 6u55 haar enthousiast  gaan wekken ze komt dan altijd van diep wat rekken en strekken, na medicatie inwerken melk rond 7u20 drinkt van de 200ml maar 140ml (het is dus ook niet dat ze ligt te wenen snachts van de honger, gauwja wenen kan je het ook niet echt noemen he, wakker worden en haar slaap zelf niet meer kunnen herstellen, iets wat ze voordien wel kon) 
Uiteindelijk om 7u30 grote geeuw. Haar toch nog wat wakker gehouden maar begon al rap te jengelen. Volgens Haar ritueel in bedje om 8u al terug en ligt nu nog te knorren. Ik wil wel leren haar ritme volgen maar ik vind het zo moeilijk om haar te lezen. Want als ze straks wakker word bv na een uur dan is dat net zoals snachts ligt ze met haar ogen toe en steek je haar tuut weer in de mond is ze weer vertrokken. Vroeger honger dan haar fles om 11u heeft ze ook niet volgens mij en haar plots gaan uithalen omdat ze wakker schiet stel nu om 9u30 vind ik moeilijk want dan is ze pas bv weer moe na 1u30 min (wat kindjes van die leeftijd kunnen wakker zijn) maar dan is het 11u etenstijd en wat als ik haar bv uithaal om 9u30(moest ze wakker zijn he is een voorbeeld) en ik haal haar uit en om 10u is ze weer moe en dan ng een uurtje laten slapen? Vind dat dan zo zinloos want ik moet haar om 11u ook altijd ng wakker maken snapje? Pfft tis moeilijk soms. Ze mag zeker langer wakker blijven he heel graag zelf maar ik volg het ritme van ria blom wakker worden verversen eten spelen slapen dus vind het wat moeilijk) Meer dan 4u wil ik ook nt overdag tussen haar eten laten en als ik terug 3u tussen laat moet ze om 10u al groentenpap eten of om 13u kan dzn ook) (mss ng te proberen maar zit dan wel weer op mee flessen)
Swat ik zit er gewoon mee in dat ze overdag zo moe is en zo een lange dutjes doet en dat ze snachts zoveel wakker word iets wat ze voordien niet deed maar misschien hersteld dit alles zich na haar sprongetje en moet ik mss gewoon haar lezen 
ElkeDekock - schreef op 05-05 om 08:53
Heb eens gerekend
Als ik haar op 5 flesje laat en oud schema toepas dan komt ze aan 18u slaap overdag wel dutjes van 2,5u (mms te lang)
Als ik haar terug op 6 flesje laat dan komt ze ook aan 18u slaap op een dag wel maar met dutje van 1,5u… mss is dat beter?
Falca - schreef op 05-05 om 18:51
Enige tip die ik kan geven voor de nacht is met jezelf een tijd afspreken die je acceptabel vind om te wachten tot ze zich hersteld. Bijvoorbeeld 5 min of 10 min. Als je haar hoort kijk je op de wekker en wacht je die tijd. Soms kan het namelijk voor je gevoel lang duren terwijl er eigenlijk nog niet veel tijd verstreken is. Je zegt dat als je komt ze met haar ogen toe ligt. Kan het zijn dat ze gewoon erg aan het dromen is en misschien dus niet echt wakker is als ze weent?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Help' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan