Vanishing Twin - Zwangerschapsforum

MEL - schreef op 17-05 om 11:48
Dag iedereen, 
Ik ben via een fertiliteitsbehandeling (ICSI) eindelijk zwanger geraakt. Op een echo (6w+4) zag de dokter dat het waarschijnlijk een tweeling was. 
Nog geen twee weken later verloor ik plots wat bruinverlies. Toch wel wat in paniek en kreeg de dag erna een echografie. Nu bleek dat er één kindje gestopt was met groeien (7mm en geen hartactiviteit). De andere deed het goed en het hartje klopte ook stevig. De dokter sprak van 'vanishing twin'. Het was natuurlijk een raar gevoel, leven en dood vlak naast elkaar. 
Nu heeft de dokter me platte rust aangeraden om te vermijden dat er met het andere kindje ook iets zou fout gaan. Ik maak me dus wel terug zorgen dat ik het tweede kindje ook zou gaan verliezen... 
Heeft iemand hier soms ervaring mee? Op het internet vind ik er niet zo heel veel over. 
Bedankt! 
Groetjes

4 antwoorden en 28272720x bekeken
Sjeel - schreef op 17-05 om 21:52
Hoi Mel, ik heb er zelf geen ervaring mee. Maar ben wel het bewijs dat het goed kan gaan. Mijn moeder heeft hetzelfde meegemaakt. Na 7 weken 1 vruchtje verloren en door veel te rusten de eerste paar weken ( met de 12 weken echo zag alles er weer tiptop in orde uit) bleef het 2e vruchtje gezond. En ben ik uiteindelijk een aantal maanden later gezond geboren. Doe rustig aan en blijf positief. Ik duim voor je dat alles goed gaat. Groetjes
Anne (Gast) - schreef op 17-05 om 22:23
Hi Mel,
Hier hetzelfde. Ik ben wel zonder medische hulp zwanger geraakt maar ook bij mij was op de 8 weken echo een tweede vruchtje te zien. De verloskundige wist zelfs te vertellen dag het eeneiig zou zijn. Echter was gelijk duidelijk dat dit vruchtje gestopt was met groeien.
Ik ben vandaag 26 weken zwanger en het gaat fantastisch. Alles volgens het boekje. Heb vertrouwen. Leef gezond. Meer kun je niet doen.
Succes met je zwangerschap.
MEL - schreef op 18-05 om 09:10
Bedankt meiden voor jullie reactie :-), doet deugd om positieve verhalen te lezen. 
Toen ik hoorde dat er eentje niet verder gegroeid was, voelde ik mij plots minder zwanger precies en heb je ook meer het besef dat het fout kan gaan. 
Ik zal het rusten dan maar ten harte nemen en hopelijk komt het dan allemaal goed. Ik word ook wel meer opgevolgd en moet nu al snel terug voor een echo, hopelijk stelt deze terug wat gerust. 
Nog veel succes met jullie zwangerschap! :-) 

x
Leetje (Gast) - schreef op 26-05 om 14:26
Hallo Mel,

Ik ben ook via medische hulp zwanger geraakt. Uiteindelijk was het deze ronde raak met alleen Clomid. Aangezien ik een 3 dubbele eisprong had was het spannend tot de eerste echo, hoeveel het er zouden zijn. Met 7 weken eerste echo gehad en ze zagen 2 hartjes kloppen, 2 vruchtzakjes. Wel was het meteen duidelijk dat 1 vruchtzakje kleiner was en ze kon niet zeggen wat dit betekende; het zou nog rechttrekken of een miskraam worden. Uiteindelijk bleek 2 weken later bij de echo dat ze allebei waren doorgegroeid maar dat van die kleinere het hartje was gestopt met 8,5 week.
Ze vertelde meteen dat de kans klein  was dat mijn lichaam het af zou stoten, omdat ik nog steeds zwanger was van die andere. Intussen ben ik 32 weken zwanger, maar tot de 20 weken echo was het kleine vruchtje nog gewoon te zien op de echo. Je lichaam kapselt het in en het komt in de vliezen mee met de bevalling is mij verteld.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vanishing Twin' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan