Vriend wil eerder vertellen dan ik - Zwangerschapsforum

Steph (Gast) - schreef op 21-05 om 22:24
Hi allemaal,
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Ik ben nu bijna 6 weken zwanger en mijn vriend heeft al 2 collega’s zijn baas en beste vriend verteld dat hij papa gaat worden in Januari. Nu wil hij het ook snel al aan ouders, schoonouders, zus en broertje vertellen. Zijn ouders gaan op 8 juni op vakantie tot 2 juli en hij wil niet wachten tot ze terug zijn. Op afstand weigert hij ook. Het is mijn eerste zwangerschap en ik wil eerst meer zekerheid en de eerste echo afwachten voor het te vertellen. Ik wil geen blij emotioneel feestje vieren als er vervolgens iets mis blijkt te zijn en wil daarom wachten op de eerste echo. Die is 19 juni. (Daarbij wil ik geen ongelijkheid tussen zijn familie en de mijne dus die van hem eerder vertellen dan die van mij is voor mij geen optie) Hoe kan ik hem laten begrijpen dat ik voorzichtig wil zijn en niet te vroeg wil juichen? 
4 antwoorden en 28083929x bekeken
sweet - schreef op 22-05 om 13:01
Uhm lastig. Ik ben in juni voor het eerst zwanger geraakt en toen hebben wij het gelijk aan zijn ouders, broers en zus verteld en aan mijn vader, zusje en oma. En met 8 weken na een goede echo heb ik het ook 2 vriendinnen verteld.Met 10 weken kreeg ik helaas een miskraam. Maar ik was heel blij met alle steun die ik heb gekregen.
In maart opnieuw zwanger. Dit keer niemand verteld. En weer ging het mis. Met 6 weken. Heb het achteraf aan mijn zusje en haar vriend verteld. Ik vond dit moeilijker. Had het fijner gevonden als ze wisten dat ik zwanger was, en niet achteraf vertellen toen mijn zwager voorzichtig vroeg of we het al weer aandurfde om het opnieuw te proberen. 
Toen gelijk weer zwanger. Mijn schoonouders weten het, mijn zus en haar vriend en 2 vriendinnen. Een van die vriendinnen is 27-12 uitgerekend en ik 28-12 dus dat is ook nog is speciaal. 
Je moet doen wat goed voelt. En het gaat vaker goed dan fout natuurlijk. Maar ik heb er nu voor gekozen om het toch te vertellen aan een aantal mensen, omdat ik het met de tweede zwangerschap niet fijn vond. Ik had verdriet, maar niemand wist dat ik zwanger was..
Mandy (Gast) - schreef op 22-05 om 17:11
Maar als je het wel verteld zou ik het in ieder geval eerst aan beide ouders vertellen. Want het gaat anders toch uitkomen als sommigen het weten en anderen niet. En het in voor je ouders natuurlijk ook niet leuk om het viavia te horen. 
Ik vind het dan ook niet heel tactisch van je vriend om het al aan anderen te vertellen. Maar ook soms wil je het kwijt dat je blij bent dus dat hij het zo beste vriend vertelde snap ik wel. Zolang die weet ze mond te houden tot jullie het zelf bekend maken prima lijkt me. 

Ik heb zelf gewacht tot de eerste echo (7 weken) of zelfs langer bij me ouders. En tot 12 bij de rest van de familie en vrienden. Heb het wel een goede vriendin vertelt omdat ze het al zag.
Steph (Gast) - schreef op 23-05 om 22:55
bedankt voor jullie verhalen! Ik heb een oplossing bedacht nl een eerdere echo. Die moeten we dan wel zelf betalen maar het kan twee dagen voordat zijn ouders op vakantie gaan
Mandy (Gast) - schreef op 24-05 om 20:00
Goede oplossing. Bij ons doet de verloskundige trouwens standaard bij 7 weken een echo bij gelijk soort van intake.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vriend wil eerder vertellen dan ik' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan