Net ontdekt - Zwangerschapsforum

Anoniemp (Gast) - schreef op 23-05 om 15:09
Goedemiddag,
Eergisteren ben ik erachter gekomen dat ik zwanger ben, erg priel nog omdat ik nog voor mijn menstruatie getest heb, maar de symptomen waren zo aanwezig dat ik het niet kon laten.. 7 testen later.. Alle 7 toch positief
Laat ik voorop stellen dat mijn man en ik hier al wel naar onderweg waren, maar wij wilde graag nog wachten tot het huis afgebouwd is. Maar goed, dan hadden we maar iets voorzichtiger moeten zijn
Waar het mij omgaat, ik heb de huisarts gesproken en die geeft natuurlijk het advies om te stoppen met roken en ondanks dat ik weet dat ik nu verantwoordelijk ben voor dit kleine maanzaadje,, damn! Dat vind ik toch even lastig.
Dat moest eruit.
10 antwoorden en 28203386x bekeken
Stef - schreef op 23-05 om 15:20

Ik begrijp je .... kan je zeggen dat het heel moeilijk is maar haalbaar. Het moeilijkste waren de eerste 3 dagen. Maar ik kan echt niet meer wachten tot ik beval voor mijn sigaretje terug te roken samen met een lekkere tas koffie. 
Gefeliciteerd met je zwangerschap... geniet ervan 
Anoniem (Gast) - schreef op 24-05 om 20:22
Dus je hebt heel goed 9 maanden niet gerookt. En dan begin je toch weer? Dat snap ik dan nog steeds niet. Ik zou zo trots zijn dat ik gestopt was dat ik het gewoon (zeker voor mijn kind) dan ook niet weer opnieuw zou beginnen. 
Stef - schreef op 24-05 om 20:55
Je hoeft het ook niet te snappen ... geniet van je zwangerschap en volhouden zou ik zeggen ...
Als jij de opstartster bent ...
Tooby - schreef op 24-05 om 22:37
Rokers zijn verslaafden..ik ken iemand die was 2 jaar lang gestopt, toch weer begonnen..is een enorm slechte en geldrovende verslaving helaas, gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om er vanaf te raken.
Stef - schreef op 24-05 om 23:22
En gelijk heb je 
Faith1990 - schreef op 24-05 om 23:36
Ik heb zelf 14 jaar gerookt. Al voor ik wist/dacht zwanger te zijn ben ik accuut gestopt met roken. Ja het is een heerlijke/vreselijke verslaving maar ik kan echt heel erg slecht tegen mensen die ook maar 1 sigaret roken tijdens hun zwangerschap, of erna tijden je borstvoeding of überhaupt rondom je kinderen ook al doe je het buiten (tweede en derdehands roken is ook bewezen schadelijk). Je hebt een wonder in je buik, een wonder die veel gezonde niet rokende mensen niet wordt gegund. Je mag dit je kindje niet aan doen. Niet over nadenken, weg doen die klote staven! 
Tooby - schreef op 25-05 om 01:21
Ik las dat in België er nu een wet is dat je niet mag roken in de auto als er kinderen aanwezig zijn, doe je dit wel en je wordt aangehouden, kost je dit € 1000. Hopelijk komt die wet in Nederland ook.
Anoniem (Gast) - schreef op 25-05 om 09:57
Ik was niet de opstarter stef. Sorry dat ik misschien wat hard overkom.  Maar ik vind het echt gek dat je als je gestopt bent dan wel weer begint als het kind er is. Dan is het net zo goed nog slecht en ben je voor niets zo goed bezig geweest.

Maar topicstarter ik snap wel dat het lastig in te stoppen. Het in immers een verslaving. Succes ermee en ik hoop echt dat het je lukt. Voor ieders gezondheid 
Stef - schreef op 25-05 om 13:38
Hey hey, 
Je komt niet hard over  tis gewoon schandelig, idd geef ik toe... maar deze gedachten heeft me geholpen om 9 maanden niet te roken... en ik hoop idd als ik mijn kleintje vast heb dat mijn zin erin volledig verdwijnt.  Laten we hopen ... groetjes 
Rosa (Gast) - schreef op 26-05 om 00:50
Gefeliciteerd anoniem! 

Enneh.. ik heb 17 jaar gerookt, toen ik zwanger was direct gestopt.. ik vond het zo’n vreselijke no go. Ik was ook zo mega misselijk dat ik er ook geen zin in had. 4 weken geleden ben in bevallen.. en hoewel ik de hele zwangerschap dacht: oooo straks ga ik weer lekker een sigaret roken.. heb ik het nog niet gedaan. Ik wil ook gezond zijn voor mijn baby en niet dat hij het ook maar moet ruiken. Ik hoop dat ik het volhoud.. haha. Wat erg he! Roken was (is?) voor mij ook gewoon een vorm van ontspanning.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Net ontdekt ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan