Zelf uitgerekend 9 weken maar echo wees 6 weken zwanger??? - Zwangerschapsforum

Beanybaby - schreef op 09-01 om 10:15
Hallootjes :-)

Een dokter rekend meestal in babyweken!
Als je baby vb 10 weken is, ben jij 12 weken zwanger!
Er zit een verschil van een 2 tal weken, en dat is heel normaal!
Dit is de tijd tussen de conceptie en de innesteling (als ik mij niet vergis)

groetjes
48 antwoorden en 45782286x bekeken
melissa (Gast) - schreef op 21-09 om 13:53
hey ja ik dacht zelf 8 weken te zijn en dat waren er ook maar 6 op de echo tis voor mij ook een beetje een raadsel haha
Lieve (Gast) - schreef op 11-10 om 12:13
Hi Jelena,
Dat lees je hier wel vaker. Soms heeft de echoscopist het ook gewoon verkeerd en soms is je cyclus gewoon anders dan je denk, of beide. Als het hartje klopt en alles goed is is dat in ieder geval een perfect teken en geen enkele reden om je zorgen te maken (al doe je dat toch weet ik zelf ook)
ristanic jelena - schreef op 11-10 om 12:31
Hey LieveBedankt voor je reactie, het stoort mij meer dat ik dus  een hele maand heb overgeslagen (niet ongesteld geworden en ook niet zwanger) dat snap ik dus helemaal niet, en mijn verloskunde zei simpelweg daarop ja ik heb er ook geen verklaring voor ..
ongeruste lady (Gast) - schreef op 14-02 om 15:40
ik heb het zelfde probleem  ik dacht 9 weken te zijn inmiddels 
had op 27dec seks en in de week van 7 jan gaf ie al positieve test ( moest die week ongesteld worden ) ik was deze week 12feb naar VK geweest en daar kwam uit 6 weken nu vraag ik me dus af of dat klopt ? het had wel de lengte van 6 weke en het hartje klopte op de manier van 6 weken maar toch misse er weken ook ? ik had 4 dec als laatste me ongesteldheid .. het is allemaal dubbel en maak me best zorgen  
want zij had der ook geen verklaring voor .. en heb wel roze bloedverlies gehad en afentoe pijn ik moet pas over 3 weken terug komen wat ik ook niet snap duurt veelste lang !!

ojaa dit is m'n 1ste.
Anne - schreef op 11-10 om 12:39
Hoi hoi,

Moet zeggen dat ik die hele berekening ook niet meer snap. Tenminste niet als ik de berekening op mezelf toepas

Zoiezo was de start van dit jaar een chaos voor mij. Was mijn oude baan kwijt en op zoek naar een nieuwe. Gelukkig heb ik per begin feb een nieuwe baan gevonden. Door alle stress ben ik een paar keer de pil vergeten in te nemen (iets wat me wel vaker is gebeurd). Daarnaast weet ik nog dat ik tegen mijn nieuwe collega's zei: Wat een vruchtbaar bedrijf! Zoveel kindertjes werden er geboren. 

Verder kan ik me nog herinneren dat ik ongeveer een week aan het werk was dat ik de laatste menstruatie heb gehad. Dan moet dat halverwege feb zijn geweest. Als ik dan reken zou ik rond 21 november uitgerekend zijn. Volgens de VK ben ik op 4 december uitgerekend.  

Ach, we zien het allemaal wel. Van mij mag ze de 21ste ook komen hoor  Ze is meer dan welkom, haha.

Groetjes en geniet van je zwangerschap!!!
Anne
ristanic jelena - schreef op 11-10 om 12:56
@AnneIdd een chaotische start voor je, maar gelukkig toch nog alles op zijn pootjes terecht gekomen.
Bij mij zit de angst meer denk ik omdat ik al 3 miskramen achter de rug heb.
Denk dat ik pas gerust zal zijn na de tweede echo dat ik zal krijgen.
Dus nog afwachten maar, Maar die week duurt zooooooooooooooooo lang 
Ik zou zeggen geniet nog van je zwangerschap ( je bent er bijna) 
Groetjes
Mummie - schreef op 12-10 om 09:46
Hallo jelena,
ristanic jelena - schreef op 12-10 om 15:54
@Lola86
Ja dat hoor ik idd vaak, en ook late eisprong is me ook heel duidelijk, alleen dat iemand een hele maand overslaat zoals ik, dat heb ik nog niet gehoord.. Vreemd 
alies (Gast) - schreef op 14-11 om 18:45
Hoi inmiddels heb je al meer zekerheid maar wilde je nog even laten weten dat ik 3 jaar geleden ook een menstruatie heb overgeslagen dacht 10 weken te zijn bleek 5 te zijn en is nu een peuter van 2! Kan dus wel degelijk.
alies (Gast) - schreef op 14-11 om 18:47
Hoi inmiddels heb je al meer zekerheid maar wilde je nog even laten weten dat ik 3 jaar geleden ook een menstruatie heb overgeslagen dacht 10 weken te zijn bleek 5 te zijn en is nu een peuter van 2! Kan dus wel degelijk.
alies (Gast) - schreef op 14-11 om 18:47
Hoi inmiddels heb je al meer zekerheid maar wilde je nog even laten weten dat ik 3 jaar geleden ook een menstruatie heb overgeslagen dacht 10 weken te zijn bleek 5 te zijn en is nu een peuter van 2! Kan dus wel degelijk.
alies (Gast) - schreef op 14-11 om 18:47
Hoi inmiddels heb je al meer zekerheid maar wilde je nog even laten weten dat ik 3 jaar geleden ook een menstruatie heb overgeslagen dacht 10 weken te zijn bleek 5 te zijn en is nu een peuter van 2! Kan dus wel degelijk.
lotte - schreef op 12-10 om 16:07
Ik denk zelf dat het wel eens een combinatie zou kunnen zijn van late eisprong en een meetfout. 
Als het goed is heb je een formuliertje meegekregen met de resultaten van de meting. Zo niet dan moet je dat maar eens vragen. Meestal doen ze 3 metingen en nemen daar het gemiddelde van. Als er 1 daarvan afwijkt zit je zo anderhalve week eerder of later
Lexie - schreef op 12-10 om 20:13
Soms hebben inderdaad de echoscopistes het gewoon verkeerd. Bij deze zwangerschap was het ook zo dat de echoscopiste mij wist te vertellen wanneer ik zwanger ben geworden terwijl we toen niet eens seks hebben gehad, fijn hoor al die technologie maar af en toe......
Gewoon de groei goed in de gaten laten houden en je niet te druk maken. Geniet van je zwangerschap!
Mummie - schreef op 15-10 om 15:11
Lexie,
ristanic jelena - schreef op 17-10 om 16:48
Hallo Iedereen
Als allereerste bedankt iedereen voor jullie lieve en geruststellende berichtjes .
Even een update van mij, ben vandaag voor mijn tweede echo geweest en ben nu 9 weken, precies zoals het moest, is goed gegroeid, hartje klopte geweldig, was heerlijk om te zien, hoofdje,handjes,voetjes alles erop eraan.
Nu ben ik pas echt gerustgesteld, en kan ik eindelijk genieten van mijn zwangerschap 
Veel Liefs
Jelena
rach en lisa - schreef op 26-11 om 10:42
gefeliciteerd geniet er maar lekker van
rach en lisa - schreef op 26-11 om 09:14
het duurt 14 dagen voor het in de baarmoeder is en dan nog 1 wk voor het innesteld dan komt het dus goed uit
reni (Gast) - schreef op 12-06 om 16:35
Ik wil ook graag mijn verhaal vertellen. Misschien is daar iemand die met me mee wilt kijken.

Ik ben 10 maart gestopt met de pil. Dit deed ik bewust en dus ook bewust wilde ik zwanger worden. Heb sex gehad met mijn vriend vanaf 10 maart bijna elke dag. 15of16 maart kreeg ik n licht roze bloeding die maar.een paar uur duurde. Ik dacht toen al zwanger te zijn. Eind maar deed ik een test en ik was niet zwanger. In het ziekenhuus een test laten doen een tijd later en toen was ik wel zwanger. op 27 mei ging ik naar de gynacoloog die vroeg me naar de laatste dag van mijn menstruatie. Dat wist ik niet omdat ik niet echt een menstruatie heb gehad na het stoppen met de pil. Nou ja een echo gemaakt. Bleek ik 10 weken en 1 dag te zijn. Hartje klopte helemaal goed.

De gynacoloog zei dat ik de 30 ste maart.mijn eiersprong dan zou hebben gehad en vanaf die dag heb ik zelf ook even nageteld zou het 4 dagen hebben geduurt voordat het eitje bij mij ingenesteld was. Is dat mogelijk of duurt het altijd langer zo een innesteling?

Daarnaast was ik ook best verdrietig o.dat ik werkte in de sexbrance.en het 2 x is misgegaan met de condoom. Dat was op 23 maart en op 5/ 6 april. Van de 2de keer kan ik het uitsluiten omdat ik toen al zwanger was. Maar kan het ook zo zijn dat de sperma 7 dagen in me blijft zitten totdat er een eicel bevrucht wordt? (Ik moet overigens wel.zeggen dat nadat diegene zichzelf terug trok de condoom is blijven vastzitten in mij en ik het eruit heb getrokken, dus misschien geen sperma in me is geweest) maar ik blijf er onzeker over.

De gynacoloog zegt dat ik uitgerekent ben p 21 december. Ikzelf had 9 maanden en dan uitgerekent op 15 december (vanaf de dag dat ik een lichte bloeding heb gehad op 15 maart tot december) als ik dan 21 dec uitgerekent ben kan ik ok rekenen vanaf 21 maart tot 21 dec. Dat is ook precies 9 maanden.
Ik snap dan ook niks van de berekening van de gynacoloog. Hoe tel je van 3 april tot 3 january is 9 maanden en dan ben ik de 21december uitgerekent. Ik snap het niet misschien wil iemand me helpen en meekijken om n beetje van de onzekerheid weg te nemen.
jose - schreef op 16-06 om 11:47
Ha reni,

Wat een verhaal zeg. Iig ten eerste gefeliciteerd.

Het is nooit precies 9 maanden. Je telt niet 3 april aan en dan 3 januari is je uitgerekende datum. Je zit met de weken. Op internet zijn ook een aantal programma's die het ongeveer voor je uitrekenen. Mijn laatste menstruatie was op 6 mei en ben uitgetrelt zou als het nu zou zijn op 10 februari. Ze kijken naar de laatste menstruatie maar dan ben je nog niet zwanger.

Meestsl kunnen de vk of de gynacoloog je aan de groei van je kindje vertellen hoever je ongeveer bent. En anders zou ik het even bespreken met de gynacoloog misschien dat dat kan helpen want die kunnen dat natuurlijk nog beter uitleggen. Zij komen er dagelijks mee in aanraking. Hopelijk helpt dit een beetje. En twijfel niet aan jezelf.
J Hart (Gast) - schreef op 15-08 om 11:09
Ik snap er inmiddels ook niks meer van. Ik heb 14 juni mijn laatste menstruatie gehad. En zou nu dus eigenlijk 9 wk zwanger moeten zijn. 2 dagen geleden had ik dus mijn eerste echo waaruit bleek dat ik net 6 wk zwanger ben en nog geen hartslag. Waar zijn die 3 wk gebleven??  Wat mij het meest liet schrikken was de reactie van de verloskundige en haar stagiere!! Alsof het niet klopte! De grote van de embryo klopt wel in verhouding met het vruchtzakje. Heel het verhaal van late eisprong en innesteling snap ik ook niet echt!!! Daar heeft zij het niet over gehad, maar ben het zelf gaan googlen! Pfffff dat maakt me zo onzeker! Nu klopt niks meer van de berekeningen!! Moet nu nog 7 dgn wachten voor de volgende echo en hopen dat alles goed is en het hartje klopt!!
M (Gast) - schreef op 18-12 om 12:43
Hi
Wat is er uiteindelijk geconstateerd na de 7 dagen? Ik zit met precies dezelfde vraagtekens. 
kaatje (Gast) - schreef op 21-10 om 08:18
hallo allemaal,

Ik dacht zelf ook 8 weken zwanger te zijn maar vanwege bloeding mocht ik die dag nog langs komen vorige week en bleek pas 6 weken te zijn.Hartje klopte zichtbaar en baby'tje 6.5 mm nu morgen weer een echo. ivm miskramen eerder.

Ik probeer te genieten v dat we zwanger zijn al vinden we het erg spannend en zijn we zenuwachtig of het wel echt allem goed zit xxxx
Bas Kelly - schreef op 12-01 om 09:35
Precies het zelfde gehad wij zijn 2 weken terug gezet, met de 20 weken echo nog maar 1... ik ben inmiddels 26 weken zwanger en alles gaat prima, dus maak je geen zorgen meis!
Anoniem (Gast) - schreef op 16-04 om 17:15
Dacht ook 9 weken te zijn ,volgens echo 6 weken vruchtje is 0,420 cm groot en wel hartslag moet over 2 weken terug maak mij vreselijk zorgen .
sally (Gast) - schreef op 19-09 om 09:27
Het kan allemaal zo gek verlopen. Bij mijn 1ste klopte het precies. Bij mijn 2de was ik veel verder als dat ik dacht. Heb gewoon een goede volledige menstruatie gehad. En nu bij de derde zou ik een week korter zwanger zijn. Er zijn nu ook onderzoeken gedaan over het moment van de innesteling. Er schijnt dat sommige bevruchten eicellen er nog een week tot zelf 2 weken mee wachten om in te nestelen. De celdeling staat dan ook een moment stil. En dan ben je later uitgerekend. Sommige vrouwen verliezen ook bloed bij innesteling en dit kan ook varieren in hoeveelheid bloedverlies. Als een 1ste echo een kloppend hartje laat zien is de kans dat het mis gaat klein. Dus ik zou zeggen geen zorgen lekker genieten. Het blijft wonderlijk dat uit 2 cellen een nieuw hoopje mens ontstaat.
Diana (Gast) - schreef op 25-09 om 08:17
Precies hetzelfde hier.... Komt omdat ze niet met zekerheid kunnen zeggen wanneer je de eisprong had. Ik dacht ook 9 wk te zijn, en bleek pas 6 weken
Gaby (Gast) - schreef op 17-10 om 11:42
Lieve dames,

Ik ben door al deze verhalen iets meer gerustgesteld! dank jullie wel!

Nu nog maar 1,5 week mij proberen geen zorgen te maken en hopen dat de kleine frummel goed groeit! ( acht weken echo wees ook uit dat ik maar 6 weken zou zijn en de verloskundige zei, ja je moet er ook rekening mee houden dat het kan dat het niet goed groeit met een blik in haar ogen alsof ze al dacht dat het niet goed zou zijn!)
Liesseling - schreef op 08-10 om 12:28
Als ze een vruchtje zien ben je toch gewoon zwanger, eigenlijk maakt het dan niet ujit of dat 5 weken of 10 weken is.
Het feit is dat ze het meten, en daarvan uit gaan hoe groot het is, maar als ik overal lees staat er dan mijn baby een x cm moet zijn, maar is het een stuk kleiner, de ene keer strekt het de andere keer ligt het in elkaar...

Ik zou aanraden gewoon rustig de volgende echo af te wachten en je niet te veel zorgen maken. je weet maar nooit wanneer je de innesteling gehad heb. Wat je wel zeker weet is dat er een positieve test is en een vrucht.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zelf uitgerekend 9 weken maar echo wees 6 weken zwanger???' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan