Wachten op miskraam - Zwangerschapsforum

Hartje - schreef op 06-11 om 22:37
Na lang twijfelen wil ik em toch stellen. 
Wie heeft er ook gewacht op de miskraam, hoelang duurde dat en hoe begon de miskraam? En verder verloop? 
Afgelopen zaterdag gehoord dat 't een leeg vruchtzakje is. Had al steeds m'n twijfels dus was blij duidelijkheid te hebben, maar nu begint 't pas, wat er zit moet weg en 't zit er prima lijkt. Niks geen bloedverlies oid. Tis al 5 weken mis! Nog wel dat de vruchtzak gegroeit was maar dat is het dan.
Die onzekerheid is echt balen, wanneer komt 't, hoe, enz. 
Ik heb vd week nog even contact met de verloskundige, ik wil dan nog es informeren naar opwekken met medicatie. Hoe is jullie ervaring daar mee? 

Ik hoop dat jullie reacties me helpen door deze emotionele tijd, alvast bedankt! 
78 antwoorden en 2728528x bekeken
Celina - schreef op 06-11 om 22:56
Allereerst heel veel sterkte toegewenst de komende tijd.
Ik heb zelf in mei een missed abortion gehad (hartje klopte niet op de eerste echo). Toen gaf de vk aan dat na het slechte nieuws er vaak psychisch een knop om gaat en de miskraam dan vaak snel zelf op gang komt. Ik heb toen 2,5 week afgewacht zonder resultaat. Geen bloedverlies en geen buikpijn gehad in die tijd. Uiteindelijk heb ik na die 2,5 week (toen ik 10,5 week zwanger was) een curettage gehad.
Toen vastgesteld werd dat het fout was ben ik doorgestuurd naar de gynaecoloog en toen kon ik kiezen tussen medicatie en de curettage. Ik had mezelf in die 2,5 week afwachten zo gek gemaakt dat ik de medicatie niet meer aandurfde en zo snel mogelijk geholpen wilde worden
Hopelijk mag jou dit bespaard blijven en komt de miskraam (hoe k*t het ook is) zelf op gang. Hoe gaat het lichamelijk en geestelijk nu met je? Ik leef erg met je mee
Hartje - schreef op 07-11 om 09:14
Ha c dank voor je lieve reactie! Wat een nare ervaring voor jou ook geweest zeg! Heb je 't nu een plekje kunnen geven? 
Mijn verloskundige zei dat idd ook. Maar hier heeft dat ook nog niet gewerkt. Ik wil nog proberen wat langer te wachten en dan wel eerst pillen denk ik. 
Tgaat wel met me, maar 't maakt wel heel veel los merk ik! 
kirstnn - schreef op 07-11 om 10:45
Hey hartje, ik heb in april 2016 een ma gehad en januari 2017 een spontane mk. 

Bij de ma er achter gekomen op de 2e echo dat 't hartje al een tijdje gestopt was met kloppen, daar heb ik gekozen voor een curettage omdat het er niet naar uit zag dat het vanzelf zou komen, en ik liep er al weken mee dus vandaar..

Bij de spontane mk is zeg maar net zoiets als jou verhaal. Ik twijfelde al vanaf de positieve test, iets "klopte" er niet maar kon het niet plaatsen. Zou op 8 wkn de eerste echo hebben, 2 dagen daarvoor ineens roze verlies dus ik had al zoiets van zie je wel! Maar toen stopte het weer, uiteindelijk de echo afgewacht en daar werd m'n gevoel bevestigd ook een lege vruchtzak. De vk verwachtte dat 't zien van de echo 't seintje zou zijn voor m'n lichaam om de mk in gang te zetten en dat gebeurde dus ook 2 dagen later, wel liet de vruchtzak pas 5 dagen later los dus dat was een hoop bloedverlies tot dat moment want zodra die eruit is word het bloedverlies aanzienlijk minder.

Bespreek goed met je vk de keuzes die je hebt, en kies vooral waar jij je het prettigst bijvoelt. Wil je wachten tot je lichaam het zelf oplost? Dan doe je dat, idem voor de medicatie en of curettage. Er is hier geen goed of fout! Veel sterkte meis. 
Saar - schreef op 07-11 om 11:38
40 weken
Hoi, wat een verdriet maar ik begrijp je zeker! Bij mijn eerste zwangerschap kreeg ik een spontaan miskraam op net geen 8 weken. Begon met lichte krampen, dan roze afscheiding, ‘s nachts verschrikkelijke krampen (net weeen) en ‘s morgens rood bloed met klonters. Die dag laten vaststellen in ziekenhuis. Week later op controle en zoals ik dacht zat hetvruchtje er nog. Heb dan pilletjes gekregen om op te steken maar pas week later is het vruchtje afgekomen. Heb zelf gekozen voor geen curetage (waar gynaecoloog volledig achter stond) maar als er bij laatste controle 3 weken later nog iets zou zitten moest het natuurlijk wel. Je kan beetje afwachten maar laat je goed opvolgen en onderneem op tijd stappen. Veel succes meid! 
lin95 - schreef op 07-11 om 12:03
Hi Hartje!

Wat onwijs naar dat je dit moet mee maken, bah.. Ik wil je aller eerst onwijs veel sterkte wensen.

Vorig jaar eind november heb ik ook een ma gehad. De eerste echo klopte het hartje mooi maar met de 10 weken echo was deze helaas gestopt. De verloskundige vroeg mij wat ik wou; wachten tot het vanzelf los kwam of een afspraak maken met een gyn en de opties bespreken. Ik koos ervoor dat ik er meteen van af wou. Klinkt onwijs lomp maar dan pas kon ik het een plekje geven! In het ziekenhuis hebben ze mij inderdaad pillen gegeven om het op te wekken, waar ik een beetje huiverig voor was aangezien dit bij mijn moeder altijd mis ging. Helaas bij mij dus ook. Bij mij bleef er een “restje” zitten waardoor ik maar bleef bloeden en uit eindelijk met spoed naar het ziekenhuis moest voor als nog een curretage. De curretage daar in tegen was een opluchting; eenmaal wakker uit me narcose was het “voorbij” en het bloeden is dan ook zo goed als klaar..

Maak de keuze waar jij je goed bij voelt, dat is het belangrijkste. Het is allemaal al rot genoeg! Een dikke knuffel 
Happy girl - schreef op 07-11 om 12:22
Hoi,

Ik weet niet of het echt telt maar ik had een vmk op 5,5 weken in maart.
Bij bloed analyse bleek na een week het hcg te dalen dus ik wist dat er een miskraam ging komen. Ik wist vanaf maandag dat het niet goed zat en het definitieve nieuws heb ik op woensdag gehad, heel jammer. Donderdag ben ik gaan lopen, er helemaal over gegaan, in 1 keer 17 km gelopen uit frustratie en toen ik thuis kwam was het bloeden begonnen. Ik was heel opgelucht dat het allemaal vanzelf in orde gekomen was en 2 maanden later was ik opnieuw zwanger  
Veel sterkte. 
Lotus❤️❤️ - schreef op 07-11 om 12:28
op 22 april 2014 werd bij mij de missed abortion vastgesteld. Ik zou dan de 10 weken echo krijgen. Helaas was het hartje gestopt met kloppen bij 9,2. De missed abortion begon los te komen op 4 mei 2014 een lichte bloeding en op 5 mei 2014 heb ik knap gehoord en was een soort ontploffing en ik bleef maar bloeden van stolsels tot slijm en bloed.. Maar het stopte niet.. Ik ben toen smiddags alsnog gecurreteerd.. Kan je geen hulp vragen bij jou Miskraam ik vind het voor jou verschrikkelijk dat het al zo lang duurt.. Heel veel sterkte  en ik hoop dat je snel weer zwanger bent
Anne - schreef op 07-11 om 13:24
20 weken
Heel veel sterkte de komende tijd. Zelf een ma gehad in september, het leefde al twee weken niet meer en kwam erachter door een mini veegje bloed. Vast laten stellen en tabletten gekregen. Bij mij was het al een beetje begonnen (kwam meer bloed en krampen). Met tabletjes was het er met 3/4 uur enige wat ik fijn vond was dat het achter de rug was en ik daardoor weer langzaam kon gaan denken aan de toekomst. Curettage durfde ik niet, achteraf blij dat het zo gelopen is m.b.v pillen. Vond het wel een psychisch zware ervaring het moment dat het echt kwam. Wil je heel veel sterkte wensen de komende dagen. Je kunt altijd je twijfels bij de verloskundige leggen
Hartje - schreef op 07-11 om 13:49
Lief dat jullie het willen delen! Allemaal verdrietige verhalen zeg.. Ik denk voor mezelf dat het verwerken pas echt komt als het achter de rug is, nu is alles nog zo onwerkelijk! Daarom denk ik wel richting pillen. Voel me beroerd, misschien omdat het bijna komt? 
Echt heel fijn om jullie verhalen te lezen zo herkenbaar! 
Emmy - schreef op 07-11 om 14:04
Hoi hartje, wat een naar bericht. Ik heb een aantal jaar terug ook een miskraam gehad. Waarschijnlijk rond de 6-7 wk maar bij mij bleef vruchtzak ook groeien en leek het er niet op de mijn lichaam het zelf ging afstoten. Met 9,5 wk besloten voor curretage.
Ik vond het allemaal een heftig proces, ook omdat mijn lichaam zich nog zo zwanger voelde. Daarom ook besloten voor curretage. Ik wilde het weg, verwerken en een nieuwe start maken.
Besje - schreef op 07-11 om 17:51
35 weken
Hoi hartje, mijn eerste miskraam was aan 7 weken (geen kloppend hartje op echo). Heb toen besloten 1 week te wachtenm hopende dat het spontaan zou afkomen. Maar neen hoor symptomen werden erger en ook vruchtzakje bleef groeien. Heb toen pillen genomen was geen leuke ervaring voor mij. Hevige weeen en bloed liep uit me alsof ik plaste. Uiteindelijk kwam het ook af. Op controle bleek nog wat achtergebleven. Heb toen nog prik gekregen om weeen op te wekken. Heb toen nog weken gebloed en uiteindelijk werd het een curretage. Hier was ik vlot mee geholpen.
Bij tweede miskraam direct voor curretage gekozen. 
Maar het is bij iedereen anders. Nicht van mij was met pillen direct geholpen korte bloeding korte krampen en alles mooi weg. En bij tweede miskraam curretage en veel last gehad achteraf.
Mentaal blijft het zeer zwaar en ik zat zeer zeer diep. Zeker als het twee maal na elkaar was. Hopelijk kan je dit hoofdstuk snel afsluiten en komt er snel weer een positieg verhaal! 
San1989 - schreef op 07-11 om 18:21
21 weken
Lieve Hartje,

Hier is het wss al in gang vanwege continu bloedverlies en bloedstolsels.  ik hoop zo voor je meis dat je snel duidelijkheid krijgt. En anders zeker aan de bel trekken en een manier gebruiken om het op te wekken. 
Anoniem (Gast) - schreef op 07-11 om 20:50
Heel veel sterkte hartje de komende tijd. Ik heb ook een missed abortion gehad een aantal jaar geleden. Ik wilde het liefst dat alles zo natuurlijk mogelijk ging, dus heb eerst afgewacht of het vanzelf zou komen. Na drie weken vond ik het emotioneel te zwaar worden en heb ik pillen genomen om het op te wekken. Helaas ging dat niet helemaal goed, ik ging zeer heftig bloeden, maar het vruchtje kwam maar niet. Omdat ik zo veel bloed was verloren heb ik toen alsnog een spoed curretage gehad. Geen fijne ervaring al met al met een lange herstel periode, maar als ik moest kiezen zou ik toch weer zo doen.... Het blijft heel rot en verdrietig. Sterkte. 
Hartje - schreef op 07-11 om 21:09
Nee San! Zet het nu toch door? Heftig hoor! Je was er al zo bang voor..
Anderen, door jullie verhalen en hoe ik afgelopen dagen functioneer denk ik dat ik morgen vraag of ik doorverwezen wordt. Het wordt tijd om het af te sluiten en 't lijkt er totaal niet op dat mijn lichaam dat zelf gaat doen, ik krijg zelfs meer last van m'n borsten, tepels..
Ik las de slagingskans van pillen 60 tot 90%. Sja. 60 is niet veel en 90 dus veel kans dat 't goed gaat en dat lees ik bij jullie terug, soms blijft er wat zitten. Maar das met natuurlijke manier ook, denk dat ik toch voor de pillen ga dan. 
kirstnn - schreef op 08-11 om 09:39
Als je symptomen erger worden ben ik bang dat de vruchtzak dus nog steeds aan het doorgroeien is, hopelijk krijg je snel je doorverwijzing. Succes meid! 
Hartje - schreef op 08-11 om 13:03
As dinsdagmiddag mag ik. Hopelijk komt 't voor die tijd! Vind 't fijn dat die datum staat
Saar - schreef op 08-11 om 17:23
40 weken
Het is zoals de andere meisjes zeggen, je kan pas beginnen verwerken als het achter de rug is. Al blijft het verdriet. Ik hoop dat je snel beter bent. Geef de moed niet op. Veel succes! 
Besje - schreef op 08-11 om 21:11
35 weken
Inderdaad de verwerking kan pas beginnen als het achter de rug is. Nu zit je zo vast.. De baby is er nog, je bent nog zwanger en stiekem koester je nog hoop ook al weet je dat die er niet is. Een miskraam is echt iets zwaar. En zoveel vrouwen maken dit mee, maar toch is er ook nog zo n taboe rond. 
Anne - schreef op 08-11 om 21:51
20 weken
Sterkte dinsdag. Bij mij was het een kort gesprek met de keuze die ik zelf moest maken, curettage of pillen. Kon gelijk langs de apotheek. Dat was voor mij op dat moment erg fijn. Had ook wel afgedwongen dat ik dezelfde dag nog mocht komen dus wellicht daarom zo'n kort gesprek
kirstnn - schreef op 08-11 om 22:30
Idd fijn om een datum te hebben hartje! Hou je ons op de hoogte?


Besje idd dat taboe zou onderhand eens doorbroken moeten worden. Je hoort er zelden iemand over, totdat je het zelf hebt meegemaakt dan ineens komen er verhalen van alle kanten. Zou niet zo moeten zijn. 


Anne is idd een best kort gesprek, je krijgt de opties te horen, voor en of nadelen en dat is 't. 
Hartje - schreef op 08-11 om 22:32
Hé hadden jullie geen echo voordat je pillen kreeg? Ik dacht dat dit gebruikelijk was van wel? 
kirstnn - schreef op 08-11 om 22:35
Ik neem aan idd dat je die wel krijgt nog vantevoren, bij curettage is dat in iedergeval wel. 
Saar - schreef op 08-11 om 23:22
40 weken
Ja hoor ik kreeg een echo voor het voorschrift van de pillen. Maakte ook een vervolgafspraak om nog een echo te krijgen om te kijken of alles nadien weg was/schoon en klaar om al dan niet opnieuw te proberen
Hartje - schreef op 13-11 om 16:50
Nou ik heb vanmiddag de echo gehad, nog steeds een leeg vruchtzakje en niks geen symptomen dus meteen maar de pillen genomen. Ik voel al vanalles dus heb goede hoop dat dit de komende uren erger gaat worden. Heb 't nog maar 2u geleden genomen. 
Lotus❤️❤️ - schreef op 13-11 om 16:55
Och hartje wat verdrietig ik hoop echt dat je heel gauw weer verder kunt  
San1989 - schreef op 13-11 om 16:56
21 weken
Hartje hoop op snel duidelijkheid voot je hier is het bloeden eindelijk gestopt en de zw test loopt al af dus het komt weer op een normaal ritme. 
Lotus❤️❤️ - schreef op 13-11 om 17:06
Op naar een mooi ei en hoop voor jou gauw zwanger
Besje - schreef op 13-11 om 17:15
35 weken
Sterkte hartje! Ik hoop dat de pillen hun werk vlot doen. 

Ik denk dat ik na een uur of 3 begon te bloeden en krampen en na 4 a 5u de ergste pijn en hevig bloeden. Heb er wel bijna 24u lang krampen van gehad die nu en dan opkwamen. Maar bij mij was het helaas niet volledig en volgde nog curretage. 

Hoe gaat het met jou San? Is alles spontaan afgekomen? 

Ik wens jullie beiden snel goed nieuws toe 
Hartje - schreef op 13-11 om 18:24
Idd hier ook nu ong 3 u geleden en heb nu eindelijk bloed. Nu ik met eigen ogen het lege zakje weer heb gezien, weet dat het geen kindje was ben ik vol strijdlust om dat zakje dan kwijt te raken! Dus net even gejuicht, het werkt en ik bloed!
Nu snel de boel netjes maken, oudste moet ik nog in bed stoppen en zien dat ik daarna rustig de tijd er voor heb. Hoop dat ik 't mooi gepland heb als alle kinderen slapen hihi

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wachten op miskraam' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan