Wanneer naar huisarts? - Zwangerschapsforum

moonsky - schreef op 21-04 om 07:48
Hallo! Ik heb gisteren en vandaag een zwangerschapstest gedaan en deze was tweemaal positief. Ik ben vandaag 1 dag overtijd dus de strepen zijn nog licht. Door de tweede test voel ik me toch al wat zekerder en ik wou dan ook meteen een afspraak maken bij mijn huisarts. Nu kan ik pas ten vroegste binnen 8 dagen gaan omdat de huisarts in vakantie is. Ik weet nu al dat ik 8 zenuwachtige dagen moet doormaken als ik daar op wacht. Wat denken jullie? Gewoon wachten op die afspraak (29 april) of toch al andere stappen ondernemen?
8 antwoorden en 1397551x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 21-04 om 07:55
Waarom naar de huisarts? In nl bel je bij een positieve test de verloskundige. De eerste afspraak heb je tussen de 6/11 weken de eerste echo rond de 8/11 weken. 

Adem diep in en uit en geniet
moonsky - schreef op 21-04 om 08:00
In België is dat de gewoonte. Die neemt je bloed af om je waardes te bekijken, zwangerschap vast te stellen en een schatting te geven van hoelang je zwanger bent...
proud_mommy - schreef op 21-04 om 08:01
20 weken
Moonsky gefeliciteerd met je zwangerschap. Geniet ervan. 
Als je in België  woont dan zou ik inderdaad een afspraak maken voor zodra het kan. En als je in Nederland woont gewoon gelijk een afspraak maken met de verloskundige. 
moonsky - schreef op 21-04 om 08:02
En dank je voor de positieve tip! Ik probeer te genieten hoor, maar ik kan het nog niet helemaal geloven. Denk ook steeds dat er zoveel kans is dat het nog misgaat.
proud_mommy - schreef op 21-04 om 08:20
20 weken
Ik heb ook constant als ik naar de wc ging dat ik keek of ik bloed had. Maar maak jezelf niet gek. Probeer maar lekker te genieten. Wanneer de kleine er is dan zul je de zwangerschap toch een beetje missen hahaha.
Saar - schreef op 21-04 om 12:33
Wanneer je naar huisarts gaat maakt niet zoveel uit hoor. Maak maar alvast afspraak bij gynaecoloog, je zal er hoogst waarschijnlijk rond week 8 van de zwangerschap terecht kunnen. Je bloed trekken is niet enkel voor hcg (de zwangerschapstesten zijn immers duidelijk) maar ook vooral om je te testen op vitamine(tekort), al dan niet immuniteit voor cmv, rubella, hepatitis, toxoplasmose enz. Deze worden dan doorgestuurd naar gynaecoloog zodat deze geen bloed meer moet trekken en jij alweer weet je op moet letten. Daar is dus geen haast bij, let gwn beetje op met wat je eet enz. Geniet van dat kleine wondertje 
moonsky - schreef op 21-04 om 12:49
Dankje voor de reacties. Ik ben in oktober al eens op consultatie geweest voor we eraan begonnen en toen werd al duidelijk dat ik ijzertekort heb. Ik neem dus al van oktober ijzer, vitamine c en foliumzuur. En helaas niet immuun voor toxoplasmose. Eigenlijk weet ik wel al waar ik moet op letten dus. Ik zal die 8 dagen dan maar uitzitten ????. De dokter had me toen ook al een gynaecoloog aangeraden, want die had ik nog niet. Zal proberen een afspraak te krijgen. Is 8 weken niet vrij vroeg om al bij de gynaecoloog te gaan?
Saar - schreef op 21-04 om 13:39
Dan weet je inderdaad al heel wat adhv je vorige controle en ik zou zoals je zegt gewoon even afwachten. Op zich worden er in België 3echo’s terugbetaald rond 12w, 20w en 34w. De andere ben je niet verplicht te nemen maar kunnen wel geruststelling zijn. Ik had een echo 1 op 8w en zag klein boontje van 2cm met hartslag en zelfs beentje, armpjes, romp en hoofdje. Op 12w echo al een heuse baby van ong 6cm en dan niptest gedaan. Op 16w bij vroedvrouw en enkel hartslag met dopler. Op 21w structurele echo om alles grondig na te kijken. Op 26 w groeiecho en suikertest. Op 30w afspraak vroedvrouw opnieuw dopler voor hartje en opmaak dossier ziekenhuis. Op 34w groei/liggingsecho echo. Volgende echo gepland op 37w. Het hangt wat af van jouw voorkeur en de werking van je gynaecoloog op welke momenten en om de hoeveel welen je op controle moet en welke onderzoeken ze doen. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer naar huisarts?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan