wie nog meer 5 weken en 2 dagen - Zwangerschapsforum

Marieke - schreef op 09-05 om 17:40
hallo meiden,

ik was benieuwd wie van jullie nog meer ongeveer 5 weken en 2 dagen zwanger zijn,
en wat jullie kwaaltjes zijn?

of iets langer ik ben benieuwd.

groetjes marieke
21 antwoorden en 44957635x bekeken
Fleur - schreef op 10-05 om 11:45
Hoi marieke. Allereerst Gefeliciteerd met je zwangerschap! 
Ik heb maandag de verloskundige aan de telefoon gehad, die vertelde mij dat ik waarschijnlijk nu 7 weken ben.
Maar mijn gevoel zegt pas dat ik het 5 weken ben. Ik heb iets wat gevoelige tepels. En ik ben snel moe. 
En ik heb bijna de hele dag een zeurend gevoel in me onderbuik, gister had ik zo een erge kramp dat ik er wakker van werd. Het lijkt een beetje op menstuatie pijn. 
Maandag ga ik maar even bellen of dat geen kwaad kan.

Wat zijn jou kwaaltjes als ik vragen mag? Of heb je nog nergens last van?

Groetjes fleur
Fleur - schreef op 10-05 om 08:37
Hoi marieke. Allereerst Gefeliciteerd met je zwangerschap! 
Ik heb maandag de verloskundige aan de telefoon gehad, die vertelde mij dat ik waarschijnlijk nu 7 weken ben.
Maar mijn gevoel zegt pas dat ik het 5 weken ben. Ik heb iets wat gevoelige tepels. En ik ben snel moe. 
En ik heb bijna de hele dag een zeurend gevoel in me onderbuik, gister had ik zo een erge kramp dat ik er wakker van werd. Het lijkt een beetje op menstuatie pijn. 
Maandag ga ik maar even bellen of dat geen kwaad kan.

Wat zijn jou kwaaltjes als ik vragen mag? Of heb je nog nergens last van?

Groetjes fleur
Marieke - schreef op 10-05 om 15:44
hi fleur, jij ook gefeliciteerd met je zwangeschap.
j ahet kan zo verschillend zijn met kwaaltjes de 1 heeft wel last de ander niet.

ik ben snel moe heb al een tijdje last van mijn borsten,
ben wat misselijk maar niet overgeven, heb honger haha, en wat kramp idd (menstruatie), en moet vaak plassen.

voor de rest slaap ik niet zo hele goed, dus heb hoofdpijn.

ik hoop dat het "goede pijn" is.
wees voorzichtig haha en we houden contact.
laat je me weten wat de dr zei?

groetjes marieke
Fleur - schreef op 10-05 om 16:48
Ja Bedankt!
Ja idd het kan zoverschillend zijn per persoon! Vaak plassen heb ik ook last van ja haha
Ik heb ze net nog geprobeerd te bellen maar ze zijn maar aanwezig tot half 2. Dus toch maar even wachten. Misschien helpt het als je een glas warme melk met honing drinkt voordat je gaat slapen, daar wordt je ook een beetje rozig van. Of kamille thee mischien? Je hebt ook een thee voor goede nachtrust misschien dat je daar baat bij hebt.
Ik vind het wel fijn te lezen dat jij ook een beetje last hebt van menstruatie pijn. Niet fijn voor jou haha maar dan is er misschien toch niks aan de hand en hoef ik me niet zo druk te maken. Ik ben al zo een zenuwpees nu met elk dingetje wat ik voel schiet ik meteen in de stress haha
Ik laat het nog even weten als ik ze heb gesproken. Jij ook voorzichtig en rustig aan

Groetjes fleur
Anna (Gast) - schreef op 10-05 om 18:48
Hoi Fleur & Marieke,

ik ben vandaag 5 weken zwanger en zou het heel leuk vinden de spanning, onzekerheden maar ook blijdschap met jullie te delen :-).
Ik heb vorige week vrijdag een test gedaan, eigenlijk zelfs een paar dagen voor mijn NOD en deze was positief.
Maandag een digital Clear Blue, die aangaf dat ik op 2-3 weken zat, dus 4-5 weken zwanger.

Vorige week heb ik echter een fikse griep gehad met flinke koorts en afgelopen week heb ik dinsdag een paar druppels lichtroze uitvloeiing gehad en woensdag nog een klein beetje afscheiding met wat bruin slijm. Erg spannend dus, maar gisteren en vandaag alleen nog maar helder kleurloos slijm verloren, en gisteravond nog een positieve zwangerschapstest, dus ben toch wel weer ene klein beetje gerustgesteld. Verder echt pijnlijke borsten, vaak wat krampjes in mijn baarmoeder (vorige week echt steekjes, deze week meer als een ongesteldheid) en vandaag ineens een wat ongemakkelijk opgeblazen gevoel ofzo. kan het niet helemaal goed omschrijven, maar wel een vervelend gevoel (maar niet erg, want voelt alleen maar als bevestiging!). Verder weinig eetlust, en af en toe last van brandend maagzuur. Ow ja, en moe...! Op mijn werk valt het gelukkig mee, maar als ik thuis op de bank zit, kan ik zo in slaap vallen!

Fleur, ik zou je inderdaad geen zorgen maken, volgens mij is het gevoel volledig normaal.

groetjes, anna
Fleur - schreef op 10-05 om 19:42
Hoi Anna! Wat leuk jij ook gefeliciteerd! Gezellig hoor!
Vervelend voor je dat je niet lekker was. Hopelijk voel je je wel al weer beter. 
Ik wist niet dat kramp normaal zou zijn, of tenimste dat meer vrouwen er last van hebben. Mijn zus (heeft al 2 kleintjes) en mijn moeder hebben er nooit last van gehad. Dus daarom werd ik een beetje nerveus. 
Maar weinig eetlust? Ben je misselijk of gewoon echt geen trek? Ik eet normaal niet zoveel, maar ik heb nu overal trek in! Haha
Nou zou lekker je rust pakken als ik jou was


Groetjes fleur
anna (Gast) - schreef op 12-05 om 23:36
Ik heb tot nu toe 2 kleine vlagen van misselijkheid gehad, maar dat stelde niet veel voor. Ik heb gewoon weinig eetlust. Geen zin om te eten en zit daarna snel vol. Geloof ook niet dat dit een typische zeangerschapskwaal is hoor! Merk wel dat ik na mijn beetje bloedverlies vorige werk, het elke keer spannend vind om naar de wc te gaan.. dat moet ik echt los gaan laten, is heel vervelend! Jullie nog nieuwe kwaaltjes ontwikkeld?
Fleur - schreef op 13-05 om 17:14
Hey meiden,

Ik heb vandaag de verloskundige aan de telefoon gehad. Ze zei dat die krampjes wel normaal waren. Maar aangezien ik het de hele dag wel voel moet ik het een beetje in de gaten houden, en als ik nog een keer zulke erge kramp heb moet ik ze bellen, dan kan ik langskomen en dan gaan ze even kijken. Hoop dat het vanaf nu minder wordt.
Ja ik begrijp dat wel hoor Anna dat je dat hebt. Ik zou dat denk ik ook hebben! Maar probeer er niet meer aan te denken en er lekker van te genieten! (Haha moet ik nodig zeggen...neuroot)
Als je echt geen eetlust heb zou ik gewoon alleen de dingen eten waar je wel trek in hebt of wat je echt lekker vind.
Vervelend van je hoofdpijn marieke, misschien komt het omdat je nu zoveel nadenkt of aan de baby denkt haha.
Ik heb normaal ook maar 36 maar mijn vriend propt me de laatste tijd vol. ik moet gezond eten en genoeg en fruit en dit en dat haha wel heel lief.
Maar ik meet me buik niet, weeg me alleen af en toe. En ik heb een app op de ipad my little sprout zo kan ik bij houden hoe groot ze of hij ongeveer is. Is wel heel grappig om te zien.
Ik heb nog helemaal geen gevoelige borsten alleen me tepels en beetje. En idd ook vlagen van misselijk heid . Haha je vriend moet het anders maar gewoon slikken de hormonen gieren door je lichaam! Haha

Ik ben nu volgens de verloskundige die ik aan de tel heb gehad 7 weken en 5 dagen. 
Ben zo benieuwd naar de eerste echo!

Liefs Fleur
anna (Gast) - schreef op 13-05 om 21:14
Fleur, wat fijn dat je verloskundige je gerust gesteld heeft en heeft aangeboden dat je kunt langskomen als de krampjes erger worden! Marieke, misselijkheid is altijd vervelend natuurlijk, maar het moet ook heerlijk zijn omdat het zo'n typische zwangerschapskwaal is (als het maar niet te heftig & te lang is!).
Ik had vanavond eindelijk weer eens goede eetlust, maar het eten een heel vol en opgeblazen gevoel en een heel klein beetje misselijk. Als jullie misselijk zijn, heb je er dan ook zo'n vervelend (beetje opgeblazen) gevoel in je buik bij?
Fleur - schreef op 13-05 om 21:25
Gelukkig dat je goed heb gegeten, alleen wel vervelend dat je dan weer meteen een opgeblazen gevoel hebt...misschien heb je iets teveel gegeten?Ik heb de hele dag door een opgeblazen gevoel! Haha mijn stoelgang is de laatste tijd ook echt bagger. Ik weet niet of dat door de zwangerschap komt, maar kan soms dagen niet naar het toilet. 
En als ik misselijk ben duurt het (gelukkig) maar een paar minuten..en dan is het weer weg
Fleur - schreef op 14-05 om 15:03
Bedankt voor de tip! Ik ga dat maar proberen, ik had activia gehaald maar dat helpt voor geen meter. Ja idd de verloskundige zei dat aan de telefoon. Maar ik denk dat ik minder weken ben...(hoop het natuurlijk niet) ik heb 28 mei mijn eerste gesprek, dan kan ik vragen stellen en dan nemen ze bloed en urine af. En 11 juni heb ik me eerste echo. Hebben jullie al een afspraak staan met de verloskundige?

Groetjes
Anna (Gast) - schreef op 14-05 om 17:32
Ik heb toevallig vanochtend gebeld en mag er met bijna 9 weken heen. Dan is het puur intake, de week erop wsl echo, als alles goed is!
Leuk dat je afspraak al zo snel is!
Fleur - schreef op 14-05 om 18:58
Ja nou snel,haha nog twee weken! Ik wou dat het morgen al was.
Fleur - schreef op 16-05 om 12:25
Hoi anna, ik denk dat dat er bij hoort. Ik heb helemaal geen gevoelige borsten, alleen me tepels, de ene keer zijn ze ook gevoeliger dan de andere keer. Gisteravond kon ik er niet op liggen en als ik er nu aan zit voel ik het bijna niet. 

Groetjes fleur
Anna (Gast) - schreef op 16-05 om 17:15
hoi,

ik voel ze weer een beetje hoor ;-) en verder vandaag voor het eerst echt een beetje misselijk geweest, dus voorlopig zal het nog wel goed zitten (hoop ik :-).
Er is trouwens vandaag onder het kopje 'gezellig kletsen' een nieuw topic geopend: Uitgerekend januari 2014.
Misschien gezellig om je daar ook in te mengen?
Hoe gaat het met je obstipatie, Fleur?
Fleur - schreef op 17-05 om 08:07
Ooooh beter! Ja ik weet nog niet precies hoe ver ik ben natuurlijk. Maar gezellig kletsen kan altijd haha. 

Nou pff gaat nog niet helemaal als van ouds. Ik heb wel meerdere dingen geprobeerd nu. Maar ik neem het maar voor lief, het hoort erbij moet ik maar denken.

Mag ik vragen wat voor werk jullie doen en of jullie zijn gaan minderen? 
Ik doe thuiszorg en dat is lichamelijk zwaar werk ik merk als ik druk bezig ben dat ik last krijg van mijn buik. Ik heb mijn werkgever een mail gestuurd dat we in verwachting waren. Ik dacht dan geeft ze vanzelf wel informatie over wat ik wel en niet mag doen maar ze zei alleen dat ik een zwangerschapsverklaring moest inleveren...
Anna (Gast) - schreef op 17-05 om 18:01
wat een vreemde reactie van je werkgever... Hopelijk stond er wel in ieder geval een felicitatie bij?
Ik werk bij een dierenartsenpraktijk, dus er is best veel waar ik voorzichtig mee moet doen (rontgenfoto's, gasnarcose, ontlasting van katten...). Daar heeft mijn baas ook niks over gezegd, maar is wel redelijk algemeen bekend en ben ik zelf ook heel duidelijk in, wat ik wel en niet doe. Soms 'vergeet' ik het even en dan betrap ik mezelf erop dat ik toch iets doe, waar ik beter voorzichtig mee kan zijn (zoals een vies kattengebitje schoonmaken zonder handschoenen aan). Voorlopig gaat het werken bij mij nog prima en heb tegen mijn baas gezegd dat als ik op 12 weken zit en een eerste echo heb gehad, ik met hem rond de tafel zal gaan zitten om wat toekomstzaken door te spreken, maar dat ik daar nog helemaal niet mee bezig ben nu en dat ik het voorlopig allemaal nog spannend vind met de zwangerschap om daar al over na te denken.
Fleur - schreef op 06-06 om 08:37
Hoi meiden het is alweer een tijd geleden! Ik ben dinsdag voor mijn eerste echo geweest. Bleek dat ik geen 11 weken was maar 9. Dus me gevoel zat toch goed 
Hoe gaat het met jullie?

Groetjes fleur

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'wie nog meer 5 weken en 2 dagen' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan