risicozwangerschap - Zwangerschapsforum

Bibabeloe - schreef op 05-11 om 15:12
We zijn 15 weken zwanger. Sinds we weten dat er weer een wonder in mijn buik zit zijn we op onze hoede. Dit omdat de eerste zwangerschap niet van een leien dakje liep. Plat moeten liggen vanaf 28 weken. Ziekenhuisopname van een week en een vroeggeboorte op 35 weken.
Nu hebben we het gevoel dat we niet kunnen genieten. Bang om te vroeg te bevallen, bang dat ons kindje niet gezond zal zijn. De gyn heeft duidelijk gezegd dat we ons hierop wel opnieuw moeten voorbereiden. Ons zoontje was al ingedaald op 28 weken. En ook mijn baarmoederhals was erg verkort. Bij de wekelijkse controles werd die steeds korter.
Zijn er hier nog dames die een risicozwangerschap hebben en hoe ZE hiermee omgaan?
7 antwoorden en 30915244x bekeken
Hartje - schreef op 06-11 om 07:43
Hoi hier ook, risico om tts te ontwikkelen. In procenten 10-15%,dus ook een grote kans van niet maar inderdaad, je staat anders in de zwangerschap. Ondanks dat toch proberen te genieten.. Is alles uiteindelijk goed afgelopen met je eerste? 
Bibabeloe - schreef op 06-11 om 15:16
Hey Hartje,
Ja mijn zoontje heeft uiteindelijk 'maar' 14 dagen op de neonatale afdeling gelegen. Hij heeft er ook niets aan over gehouden buiten dat hij klein is voor zijn leeftijd. Maar wat ontwikkeling betreft staat hij gelijk met zijn leeftijdsgenootjes.
Ik wil gewoon wat meer kunnen genieten van deze zwangerschap omdat we besloten hebben om hierna ook effectief te stoppen. Het is moeilijk want je blijft toch erg op je hoede voor de symptomen. Ook het feit dat de gyneacoloog spreekt van 70% kans dat het weer platliggen & vroeggeboorte zal zijn baart me toch wel zorgen. Ik wil zo graag de 36 weken halen. Dan mag het kindje normaal gezien wel op de kamer. Heb dat niet kunnen ervaren met ons eerste. Hierdoor had ik wel het gevoel toen we hem mee naar huis kregen dat ik een beetje 'verloren' was. Ik zat niet in zijn ritme en moest er echt inkomen. Wat erg veel stress met zich mee bracht voor mij omdat ik het moeilijk vond om hem aan te voelen. Ook de borstvoeding ging alleen maar achteruit eens hij thuis was. In het ziekenhuis kenden de verpleegsters zijn ritme goed. Maar thuis was het echt zoeken voor mij dan... 
Wat is TTS juist hartje? 

Hartje - schreef op 06-11 om 15:29
Ah gelukkig goed gekomen! Ja balen hé, als ze weg moeten na de geboorte! M'n zoontje moest voor controle steeds aan de monitor maar ze brachten hem wel steeds voor de borstvoeding, de eerste 24uur. Daarna mocht hij bij mij blijven maar ik herken je gevoelens wel een beetje, lijkt mij ook gaaf als je ze niet meteen hoeft weg te geven na de geboorte! 
Effectief stoppen? 
Twin to twin syndroom, misschien is het makkelijker te Googlen, ik blijf het nog een beetje lastig uit leggen vinden. 
Oei je moet er dus wel rekening mee houden..Toch maar gaan voor die 30%, zo probeer ik steeds te denken. Sja en anders is het zo, we gaan uiteindelijk voor de baby, niet voor de zwangerschap. Maar een beetje genieten is wel leuk hè! 
Bibabeloe - schreef op 07-11 om 08:51
Effectief stoppen met kindjes. Na dit wondertje is voor ons het gezin compleet. Dan hebben we 3 kids in huis (1tje uit vorige relatie van mijn vriend, en dan 2 van onszelf).
Oo jij krijgt een tweeling! En weet je al wat ze zullen worden? Twin to twin syndroom is idd ook wel eng als ik het zo lees. Ik duim alvast voor je dat alles gewoon goed zal verlopen. Maar ik weet dat dat makkelijker gezegd dan gedaan is... 
Hartje - schreef op 07-11 om 21:10
Ah ik snap het. Dan kijk je anders naar je zwangerschap denk ik ja. Krijg je al een beetje een buikje met 16 weken ?
Nee wij laten ons verrassen als k tenminste niks zie op de nog wachtende 13 echo's.. 
We blijven gewoon hopen dat het gunstigste geval uitkomt! 
Bibabeloe - schreef op 08-11 om 10:18
Ja hoor die buik is hier al zeer goed zichtbaar. En bij jou op 11 weken? 
Hartje - schreef op 08-11 om 10:35
Die komt er aan dat is altijd een ding waar ik erg van geniet in de zwangerschap, net als de schopjes! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'risicozwangerschap' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan