Gewicht foetus - Zwangerschapsforum

Anoniem (Gast) - schreef op 17-05 om 15:27
Hallo allemaal,
Ik ben momenteel 21 weken en 4 dagen zwanger en ben op controle geweest bij de gynaecoloog. Alles was perfect in orde, ons kindje kreeg 10 op 10. Maar, ik zou ik niet zijn als ik me toch niet wat zorgen kon maken... Ons kindje woog al 500g en de gynaecoloog liet uitschijnen dat dit aan de zware kant is. Ze zei bij het meten van het buikje ook dat het een dikke buik had. Nu voel ik me schuldig, in die zin dat ik niet goed weet of het aan mijn voeding ligt. Ik eet wel gezond maar durf s avonds voor tv ook wel eens een stukje chocolade of koekje eten. Zelf ben ik tot nog toe 3 kilo bij wat volgens gynaecoloog goed is. Nu kan ik het toch niet uit men hoofd zetten, ik wil namelijk eek gezonde baby op de wereld zetten. Is het gewicht van de baby nu een maatstaf voor het gewicht bij de geboorte? Iemand die me wat kan gerust stellen?
5 antwoorden en 28249211x bekeken
Mama vanJ - schreef op 17-05 om 16:33
Maak je geen zorgen! Het kan nog alle kanten op gaan wat betreft het gewicht van de baby... ik zou bijvoorbeeld een baby krijgen 1,5 jaar geleden met een groot hoofd... nou dat viel even tegen! Was gewoon normale grote... ook zou hij iets van 3000 gram komen te wegen bij de geboorte maar meneer was 3770 gram bij zijn geboorte... zo zie je maar dat ze er dus ook flink naast kunnen zitten!
Anoniem (Gast) - schreef op 18-05 om 19:57
Oké dankje voor je antwoord.
Wat kunnen die gynaecologen ons toch nerveus maken ook! 
Mama vanJ - schreef op 19-05 om 18:00
Dat klopt... en vaak trekt alles gewoon weer bij...
Anoniem , maak je maar niet teveel zorgen
Hier 4 augustus 2015 bevallen van een tweeling naar 35weken en 6 dagen. 
Ze vertelde mij dat baby a (Jordan) met de geboorte ongeveer 2300 gram zou wegen. Maar met de geboorte woog ze toch 2840 gram en was ze 47 cm lang, Haar tweelingzus baby b (Macy) zou met de geboorte ongeveer 1960 gram wegen. Maar woog met de geboorte 2540 gram en was 46 cm lang

ze schatten het altijd of veel hoger of veel lager..
betty (Gast) - schreef op 20-05 om 13:54
1mm verschil op de echo maakt al zo'n verschil qua zwangerschapsduur en dan zal dat voor gewicht niet anders zijn. Lekker gezond eten en bewegen, dan moet iets lekkers af en toe gewoon kunnen! 
geniet nog even lekker van het zwanger zijn. De tijd vliegt! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Gewicht foetus' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan