Angst voor Nipt uitslag - Zwangerschapsforum

Zoë (Gast) - schreef op 08-01 om 02:18
Hai allemaal, 
Afgelopen donderdag heb ik bloed laten prikken voor de NIPT en nu is het pas 1 werkdag later en ik moet nog minstens 9 werkdagen wachten op de uitslag. Ik zit mezelf helemaal gek te maken en op deze manier zullen die 9 werkdagen héél langzaam voorbij gaan. Hoe gingen jullie hiermee om? Ook zo nerveus? Ik weet niet hoe ik mezelf over deze spanning en onzekerheid kan heen zetten. Hoor graag reacties hierop en hoe jullie het hebben ervaren. Alvast dankjewel, liefs!
10 antwoorden en 2389299x bekeken
Zoë (Gast) - schreef op 08-01 om 02:29
Oh er zijn nu dus 2 werkdagen voorbij. Ik had dit vorige stukje zaterdag geschreven op een andere site. Hier kreeg ik geen enkele reactie op en de zenuwen zijn er nog steeds. Ik denk steeds van wat als...wat als...wat als? Nog 8 werkdagen te gaan.... ik weet gewoon niet of ik nou wel of niet blij kan zijn met de zwangerschap op dit moment. Of is dit echt heel raar? Heb het verder nog aan niemand verteld, dus echt mijn hart luchten gaat niet bij mijn naasten. Mijn vriend wordt kribbig en geirriteerd van mijn buien. Ik ben gewoon zo bang dat het fout zit. Lig nu ookal weer de hele tijd erdoor wakker. Echt een dramaqueen. 
Maaike (Gast) - schreef op 08-01 om 07:29
hai Zoe,
Die angst had ik ook heel erg en gelukkig bleek het voor niets want alles was goed!
Weet niet hoe oud je bent maar de kans dat er iets uitkomt is erg klein. Er zit helaas niets anders op dan afwachten.. succes meid! Laat je het nog even weten?
Anoniem (Gast) - schreef op 08-01 om 14:55
Hai Maaike, 
Wat goed om te horen dat die angsten dus niet echt vreemd zijn en fijn van de goede uitslag. Ja ik ben namelijk al 35 jaar en het is mijn eerste kindje. Dus ik ben niet meer de jongste en dan neemt de kans best toe dat er iets niet goed zit. Door deze spanning denk ik nu waarom heb ik zolang gewacht met kinderen? Mocht het fout zitten dan ben ik straks nog te laat om moeder te worden. Misschien domme gedachtes maar ik ben echt een type die echt een doemdenker kan zijn. Vaak komen de gedachtes voorbij zoals ja maar wat als....? Wat als? Wat als? Heel irritant, dat zeker. 
Liefs Zoë
Anoniem (Gast) - schreef op 08-01 om 15:07
Hi Zoë, 
Heftige periode, zwangerschap hormonen ze maken je helemaal gek. Gooi de liefde voor je ongeboren kind erbij en je bent emotioneel ten top. Je kunt helaas alleen afleiding zoeken. De kans dat er iets uit komt is klein. Er wordt op 3 a 4 genetische afwijkingen getest die niet vaak voorkomen. Volgens mij komt het syndroom van down pas echt vaker voor mij vrouwen boven de 40 en ook dan is de kans op een gezond kindje zoooveel groter. Ik hoop dat je goed nieuws krijgt maar helaas is het een hele onzekere periode. Sterkte en hopelijk vind je afleiding. 
Groetjes floydi
Anoniem (Gast) - schreef op 08-01 om 16:07
Hoi.
Ik snap dat het een hele spannende en enge periode is. Ik wil je niet bang maken maar wil ook even de andere kant laten zien. Hoe klein de kans ook is, er is een kans op een gehandicapt kindje. Ik ben zelf wat dat betreft een ongeloofelijke pechvogel geweest om met 24 jaar een negatieve nipt uitslag te krijgen. T kindje had het down syndroom en de kans dat het mij zou overkomen op mijn leeftijd was 0,08%. 

Probeer afleiding te zoeken en leuke dingen te doen met je partner of vrienden. De kans dat het jou overkomt is ook heel klein. Maar onthou dat stressen hierover ook niet goed is voor de kleine. 
Ik duim voor je en het komt vast goed. 
Anne - schreef op 08-01 om 17:50
Heel herkenbaar Zoë. Ik vond het ook heel erg spannend/eng wat er uit de NIPT zou komen. Gelukkig bij mij ook alles goed (ik ben 38 jaar), was echt zo'n opluchting. Hopelijk voor jou ook snel goed nieuws. Bij mij was de uitslag er met iets meer dan een week (ze hadden gezegd dat het twee weken zou duren). Hopelijk komt ie bij jou ook wat sneller. In de tussentijd positief blijven denken en afleiding zoeken. 
Wat heftig anoniem dat je een slechte NIPT uitslag hebt gekregen! 
Anoniem (Gast) - schreef op 08-01 om 18:39
Ja was heel heftig Anne. Het is inmiddels langer geleden en we zijn nu gezegend met een gezonde baby!
Anoniem (Gast) - schreef op 08-01 om 22:41
Hai hai, bedankt voor de reacties. Ik hoop ook dat ie wat sneller de komt de uitslag en Anoniem... is echt schrikken dan, ben je zo jong en dat is wel het laatste waar je dan bij stil staat. Heel fijn dat je nu wel een gezonde baby hebt en Anne en floydi... ja afleiding zoeken is belangrijk maar die radars en gedachtenstromen blijven maar doorgaan, maakt niet uit wat ik doe. Wel blij dat het herkenbaar is die stressdagen tijdens het afwachten. Ik vernam vandaag van de VK dat ik alleen gebeld word als de uitslag niet goed is en goed nieuws krijg ik via de post. Dat worden aardig wat schrikmomentjes als volgende week mijn telefoon gaat. Ik ga kijken hoe ik deze weken door ga komen. In ieder geval blijven doorademen ????
Veel liefs Zoë
shootingstar - schreef op 11-01 om 19:40
Hi,

Ook ik had op maandag laten prikken en die dinsdag erna was de uitslag er dus het kan snel gaan! Ik had ook een goede uitslag en ben 33 jaar en heb icsi gedaan een nog grotere kans maar het was allemaal goed. Ik zelf ben wat nuchterder dus heb niet heel erg in de stress gezeten! 

Succes! 
Anoniem (Gast) - schreef op 13-01 om 00:03
Lieve mensen, ten eerste heel erg bedankt voor de reacties die ik kreeg en ten tweede ik heb vandaag de Nipt uitslag binnen gekregen via de post en alles is goeddddddd!!! Ik heb hem dus ook al net iets langer dan een week binnen gekregen. Dus ook toch best snel. Ook geen nevenbevindingen gelukkig. Voor iedereen die nog wachten op de uitslag.... heel veel sterkte en succes! Liefs Zoë

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Angst voor Nipt uitslag' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan